Låna pengar med låg ränta

När du behöver låna pengar vill du förstås ha de bästa villkoren med lägsta möjliga ränta. Klara Lån hjälper dig att hitta bra lån för privat konsumtion genom att jämföra bland flera långivare. På så vis kan du hitta det lån som passar dig och dina förutsättningar allra bäst.

Återbetalningstid
år
18
ÅÅMMDDXXXX
Vid lånebelopp över 30 000 kr kommer UC kreditupplysning att tas.
Kreditförmedling av Klara Lån Sverige AB. I och med användande av denna tjänst godkänner du våra villkor och personuppgiftsavtal.

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 procentsnominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader,med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetalablir 38 808 kronor.

Fördelar med att låna pengar via Klara Lån

 • Snabbt svar – inom 15 sekunder.

 • Ansökan kan göras direkt online genom att fylla i formuläret ovan.

 • Låna pengar till valfri privat konsumtion.

 • Få bästa ränta och lägre kostnader när du jämför bland flera långivare.

 • Inte bindande att ansöka och jämföra lån.

 • Du kan låna upp till 150 000 kronor.

 • Välj att ta lån med UC eller utan.

 • Endast en kreditupplysning hos UC jämfört med om du hade gjort separata ansökningar.

Låna endast pengar om du har råd att betala tillbaka

Tänk på att inte låna pengar om du inte har råd att betala tillbaka. Om du har beslutat dig för att låna pengar rekommenderar vi starkt att använda en låneförmedlare som jämför och tar fram olika låneförslag med bra lånevillkor. Vi på Klara Lån samarbetar med flera olika långivare och kan på så vis hjälpa dig att hitta ett lån med bra ränta och lägre kostnader – du väljer själv det lån som passar dig bäst. 

Hur går det till att låna pengar via Klara Lån?

Vi vill hjälpa dig att hitta de bästa villkoren när du står inför att låna pengar. Därför samarbetar vi med flera olika långivare. Vi är en låneförmedlare som jämför lån så att du som låntagare i lugn och ro ska kunna ta ett beslut som baseras på det lån som passar dig bäst. När du väl bestämmer dig för ett alternativ är det våra samarbetspartners som lånar ut pengarna till dig.

För att jämföra lån fyller du i formuläret och får därefter en lista med flera långivare och deras villkor – svaret får du inom några sekunder. Bland förslagen som vi tar fram väljer du vilket alternativ som passar dina önskemål och behov bäst. Bland förslagen kommer du kunna jämföra olika räntekostnader och lånets andra villkor. När du väl har bestämt dig och valt ut ett lån som passar dig kommer du få välja i vilken takt du vill betala av lånet. 

Steg för steg - så lånar du pengar via Klara Lån

1. Du anger dina uppgifter.

1. Du anger dina uppgifter.

Vi behöver veta vem du är och kort om hur din ekonomi ser ut.

2. Vi kontaktar långivare.

2. Vi kontaktar långivare.

Vi kontaktar alla långivare och ber om låneförslag. Det tar max 20 sekunder.

3. Du väljer det lån som passar.

3. Du väljer det lån som passar.

Du får en lista med villkor för de långivare som godkänt din ansökan och väljer direkt det lån som passar dig.

Att jämföra lån via Klara Lån är inte bindande. Du kan alltså när som helst välja att inte slutföra ansökan efter att du fått förslagen. Det är först när du har skrivit på din ansökan som du binder upp dig.

Kostnadsfritt att jämföra lån via oss

Vi står på din sida och vill underlätta för dig när du behöver låna pengar. Därför är det helt gratis att jämföra lån via oss på Klara Lån. Vi får istället provision från den långivare du som kund väljer och kan på så vis erbjuda en helt kostnadsfri tjänst för dig. Du behöver därmed aldrig vara orolig att vi tar ut några extra kostnader eller lägger på ränta när du använder oss som låneförmedlare. 

Låna pengar utan upplysning från UC

När du ansöker om lån under 30 000 kronor kan vi erbjuda ett lån utan kreditupplysning hos UC (Upplysningscentralen). Då skickar vi endast din ansökan till de långivare som använder Bisnode eller Creditsafe. Tänk på att en kreditupplysning alltså kommer göras ändå, men från ett annat kreditupplysningsföretag som inte sparar dina kreditupplysningar och påverkar din kreditvärdighet på samma sätt som UC.

Låna pengar trots betalningsanmärkning

Om du har betalningsanmärkning finns det trots det möjlighet att låna pengar via Klara Låns långivare. Däremot får du inte ha några skulder kvar hos Kronofogden. Om du har det behöver du därmed betala av skulderna först.

Det är viktigt att vara medveten om att många lån som erbjuds för den med betalningsanmärkningar ofta har höga räntor och avgifter. Det beror på att långivarna behöver försäkra sig om att du kan betala tillbaka lånet. Var därför alltid noga med att läsa igenom alla dokument noga innan du accepterar ett lån. En annan möjlighet, som är betydligt billigare alternativ, kan vara att be om hjälp av en vän eller familjemedlem.

Vad har vi för lånetyper?

Oavsett anledning till varför du vill låna pengar är du alltid välkommen att vända dig till oss för att jämföra lånen. Här kan du se några av de lånetyper vi erbjuder hos Klara Lån.

Blancolån & privatlån

Ett privatlån, även kallat blancolån, är ett lån utan säkerhet. Det vill säga ett lån som du inte behöver ha ett specifikt objekt knutet till, exempelvis en bostad. Fördelen med det är att du egentligen kan låna pengar till vad som helst när du väljer ett privatlån. Du kan välja ett privatlån av olika privata skäl, som exempelvis den där efterlängtade resan eller för att renovera din bostad. 

Nackdelen med privatlån är, som sagt, att det inte är knutet till ett visst objekt. Du behöver således inte någon säkerhet när du tar privatlån, vilket oftast också innebär en högre ränta, då bankerna behöver ta höjd för den högre risken. 

Jämför privatlån

Billån

Till oss kan du vända dig om du vill ta lån för att köpa en bil, utan att behöva lämna bilen som säkerhet. Våra långivare erbjuder billån utan säkerhet. Det är egentligen ett slags privatlån, där du inte behöver lämna någon kontantinsats för bilen. En fördel med ett sådant lån är att du är väldigt flexibel i hur du använder pengarna, även om räntan är något högre än ett billån med säkerhet. Lär dig mer om billån här. 

Kontokredit

Kontokredit är en blandning av ett snabblån och ett kreditkort. Om du väljer kontokredit har du inget fysiskt kort kopplat till det. Du har istället ett konto med ett belopp på som vid behov kan användas löpande vid oväntade avgifter. Den största skillnaden mellan kreditkort och kontokredit är att man inte räknar kreditkortet som ett lån, vilket man med kontokredit.

I jämförelse med ett snabblån är kontokredit mer flexibelt vad gäller återbetalningen av lånet. Fördelen med kontokredit jämfört med ett snabblån är att du betalar ränta först när du använder pengarna och du kan även välja att bara använda en del av beloppet. Så de pengar du inte använder från kontot behöver du alltså inte betala ränta för. 

Som med alla lån behöver du vara säker på att du kan betala det beloppet du använder, så att du inte försätter dig i ekonomiska problem. 

Fritidslån

Tänk dig att köpa den där husbilen du alltid drömt om. Med ett fritidslån kan du göra det. Nu för tiden kan du köpa såväl motorcykel, solceller eller snöskoter med ett fritidslån. Likt privatlån behöver du i själva verket inte lämna en säkerhet när du tar ett sådant lån, men du kan göra det på samma sätt som för billån. Under samma förutsättningar som billån går räntan ner om du använder ett fordon som säkerhet, samtidigt som du inte kan sälja fordonet hur som helst. 

Snabblån

Ett snabblån är ett lån som du kan få tillgång till snabbt, men som du också behöver betala tillbaka fort för att undvika dyra räntekostnader. Några exempel på snabblån kan vara smslån och mikrolån. Våra långivare erbjuder även lägre summor av smålån från 2000 kronor och större lån ända upp till 500 000 kronor.

Jämfört med privatlån har snabblån ofta lägre lånebelopp, högre räntor och snabbare återbetalningstid. Att kunna låna pengarna fort kommer därmed med ett högre pris.

Jämför snabblån

Hur mycket får jag låna?

På Klara Lån kan du ta ett lånebelopp upp till 150 000 kronor. Det som styr hur mycket du får låna är om du uppfyller långivarens krav. De långivare vi samarbetar med kan tillåta lån om du är över 18 år och har en årsinkomst på minst 100 000 kronor. Vi kan tyvärr inte hjälpa dig med lån om du har skuldsaldo hos Kronofogden. 

Krav du behöver uppfylla för att låna pengar via Klara Lån: 

 • Du är minst 18 år.

 • Har en årsinkomst på 100 000 kronor eller mer.

 • Har en fast bostad i Sverige.

 • Har inga skulder hos Kronofogden (skuldsaldo).

Vad kostar ett lån?

Vad styr att man får en bra ränta på lånen? Något som vi vet förbättrar ränta och lånevillkor är att jämföra bland flera olika banker. Men det finns många andra faktorer som spelar in vad långivare bestämmer för ränta på just det lån du ansöker om. 

Dels vilken anställningsform du har, har du exempelvis en tillsvidareanställning ökar dina chanser betydligt bättre till ett billigare lån. Varje långivare gör en individuell bedömning utifrån just dina förutsättningar utifrån bankens riskbedömning. Har du en trygg ekonomisk situation och historia kommer bankerna bedöma din återbetalningsförmåga som god och förmodligen också erbjuda dig lägre ränta. 

Det som påverkar räntan på lånet är

 • Din ekonomiska situation

 • Anställningsform

 • Hur fort du kan amortera

 • Hur många lån du har

Hur snabbt kan du betala av ditt lån?

Vad som påverkar avgifterna för lånet har dels att göra med vilken nominell ränta och vilka andra kostnader du betalar till långivaren som uppläggningsavgifter och fakturakostnader. Allt sådant finns skrivet i avtalet så läs igenom det noggrant innan du bestämmer dig.

Hur du väljer att lägga löptiden, alltså tidsperioden du ska betala av lånet på, för ditt lån har en avgörande roll för vad lånet kommer kosta dig. Du kan exempelvis välja att betala mera varje månad för att betala av lånet fortare, alternativt betala lite mindre under en längre tidsperiod. Det mest optimala är att lägga en kortare tidsperiod för ditt lån, men då blir också kostnaden högre per månad. Däremot kommer du i slutändan betala mindre ränta om du betalar av lånet fortare.

Den effektiva räntan

När du väljer att låna pengar är det viktigt att ha koll på såväl den nominella räntan som den effektiva räntan. Den nominella räntan är själva kostnaden (räntan) som du betalar till långivaren för lånet. Det är alltså den räntekostnad du betalar per månad på ett lån. 

Den effektiva räntan är den nominella räntan tillsammans med alla andra avgifter som hör till lånet, såsom uppläggningsavgifter, fakturakostnader och liknande. Därmed är den kostnaden högre, men den visar också en mer rättvis bild av dina faktiska kostnader. Effektiv ränta är helt enkelt ett väldigt bra verktyg för dig som låntagare för att jämföra totalkostnaden mellan olika lån.

Hur vill du amortera?

Du kan välja mellan två olika sätt när du ska amortera av skulden på ditt lån.
⁠⁠

Rak amortering – betala mera under kortare tid

Rak amortering innebär att du betalar samma summa varje månad under hela löptiden. Ju mer av lånebeloppet som går ner, sjunker även räntekostnaderna för varje månad och du betalar av en lånet fortare än om du har ett annuitetslån.

Annuitetslån – samma kostnad varje månad

När du väljer ett Annuitetslån betalar du av ett och samma belopp under hela löptiden. Det finns både för- och nackdelar med annuitetslån. Fördelen med ett annuitetslån är att du har samma konstanta kostnad under hela låneperioden, vilket gör det enkelt att ha koll på dina avgifter och vad som ska betalas in på lånet. Till skillnad från rak amortering tar det längre tid att betala av lånet när du väljer annuitetslån, vilket gör att du i längden kommer få högre räntekostnader. 

Räntan reflekterar risken med att låna ut pengar

När banken bestämmer räntesatsen på ett lån gör de en bedömning på vilken risk de tycker att det är att låna ut pengar till dig. Den styrs bland annat av kreditvärdighet, anställningsform samt hur lång bindningstid du har på lånet. Tänk på att ett privatlån oftast har dyrare ränta än ett lån där det banken har en säkerhet. Om du inte har möjlighet att välja ett lån med säkerhet är det bra att tänka på att kostnaderna för räntan kommer bli högre.

Att tänka på när du lånar pengar

När du tar ett lån behöver du se över din ekonomiska situation noggrant och överväga om du verkligen har råd. Du ska inte ta ett lån om du känner att du inte har råd att betala tillbaka det. 

Om du behöver låna pengar rekommenderar vi att jämföra mellan flera olika långivare och deras villkor. Vad passar dig bäst? Ett lån med snabb återbetalning, men som är dyrare varje månad? Eller ett lån som har lägre amorteringskostnad under en längre löptid? Vi jämför och ger förslag på olika typer av lån som du kan välja mellan.

Våra råd till dig innan du lånar pengar

 • Behöver du låna pengar eller kan du välja att spara under en period istället?

 • Låna inte mer än vad du behöver.

 • Jämför lån och lägg tid på att läsa igenom avtalet. 

 • Titta på den effektiva räntan, så att även de övriga kostnaderna och avgifterna.

 • Betala lånen i tid för att slippa förseningsavgifter och dröjsmålsränta.

 • Förbered dig genom att göra en budget i förväg där du granskar din ekonomi. Du kanske kan betala mera från start för att komma ner i räntekostnader i det långa loppet.

Vanliga frågor och svar

Är det bindande att ansöka om att låna pengar?

Det är aldrig bindande att ansöka och jämföra lån via oss på Klara Lån och det är även helt kostnadsfritt för dig att låna pengar.

Hur snabbt kan jag låna pengar via Klara Lån?

När du lånar pengar via oss kan du få pengarna inom samma dag. Ett snabblån kan du exempelvis få utbetalt samma kväll eller inom någon timme.

Vad är det för ränta när jag lånar pengar?

Räntan på ett lån beror dels på vad för lånetyp du väljer att ta, men även din kreditvärdighet. Våra långivare bestämmer själva räntan på lånen och baserar den på risk och betalningsförmåga som de får information om hos UC.

Vad kostar det att låna pengar?

Ett lån via oss på Klara Lån är helt kostnadsfri för dig som låntagare. Att jämföra lån är heller inget bindande, så du kan alltid göra en jämförelse utan att känna dig tvingad att ta lånet.

Vad har ni för krav för att låna pengar?

För att få beviljat lån behöver du uppfylla dessa krav:

 • Du är minst 18 år.

 • Har en årsinkomst på 100 000 kronor eller mer.

 • Har en fast bostad i Sverige.

 • Har inga skulder hos Kronofogden (skuldsaldo).

Påverkas min kreditvärdighet när jag lånar pengar via Klara Lån?

Det kommer alltid att ske en kreditupplysning på dig när du tar ett lån, det är enligt svensk lag. Men däremot behöver det inte alltid ske via UC. När du väljer ett lån utan UC lagras inte informationen och delas med andra långivare, vilket kan skydda din kreditvärdighet. Men det behöver nödvändigtvis inte vara ett problem för dig personligen om du inte har många lån sedan tidigare. Jämför alltid lånen via en låneförmedlare, likt oss på Klara Lån, innan du bestämmer dig för att låna pengar.

Kan jag låna pengar med betalningsanmärkning?

Via oss på Klara Lån kan du få beviljat lån trots betalningsanmärkning, men däremot inte om du har ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden.