Lån med Bisnode - jämför & hitta lån

När du tar ett lån med Bisnode kommer inte en kreditupplysning i UC göras. Det kan vara bra om du exempelvis vill skydda din kreditvärdighet och inte påverka din UC-score negativt.

 • Lån utan säkerhet

 • Kostnadsfri jämförelse bland olika långivare

 • Lån med Bisnode under 50 000 kronor

år
18
ÅÅMMDDXXXX
Vid lånebelopp över 50 000 kr kommer UC kreditupplysning att tas.
Kreditförmedling av Klara Lån Sverige AB. I och med användande av denna tjänst godkänner du våra villkor och personuppgiftsavtal.

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 procents nominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader, med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift, ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetala blir 38 808 kronor.

Låna pengar med Bisnode 

Att låna med Bisnode betyder kort och gott att du lånar pengarna hos en långivare som använder sig av kreditupplysningsbolaget Bisnode, eller DnB, som de heter numera. 

När du lånar med Bisnode kommer inte din kreditupplysning att synas i UCs register och därmed inte påverka din kreditvärdighet eller din UC-score negativt. 

Något som är en klar fördel om du planerar att teckna ett större lån längre fram och inte vill försämra dina chanser att få en bra ränta. Vid större lån hämtas nämligen kreditupplysningen så gott som alltid från just UC.

Jämför lån med Bisnode hos Klara Lån 

Hos oss på Klara Lån kan du enkelt och smidigt jämföra lån utan säkerhet från ett stort antal långivare. Ansöker du om ett lån på 50 000 kronor eller mindre skickar vi endast vidare din ansökan till långivare som hämtar sina kreditupplysningar från Bisnode (alternativt Creditsafe). På så sätt slipper du en notering hos UC och behöver inte oroa dig för att försämra din kreditvärdighet hos dem i onödan. 

 • Jämför olika lån från flera långivare
 • Kreditupplysning från Bisnode vid belopp under 50000 kr

 • Tjänsten är helt gratis och ej bindande

 • Ingen säkerhet krävs

Vad är Bisnode?

Bisnode är ett företag som arbetar med affärs- och kreditinformation. Framför allt är Bisnode, tillsammans med UC, Creditsafe och Sergel Kredittjänster, ett av Sveriges fyra största kreditupplysningsbolag. Bisnodes kunder är i de allra flesta fall företag som behöver information innan de, till exempel, ingår affärsavtal eller beviljar krediter till privatpersoner och andra företag.


Vilka uppgifter finns i en kreditupplysning från Bisnode?

I likhet med de andra kreditupplysningsföretagen har Bisnode rätt att ta kreditupplysningar på företag och på privatpersoner som är äldre än 15 år och folkbokförda i Sverige.  

I Bisnodes gigantiska databas finns också uppgifter om alla personer som är äldre 15 år gamla och folkbokförda i Sverige. I databasen och följaktligen i en kreditupplysning från Bisnode som rör en privatpersoner finns information som:

 • Fullständiga namnuppgifter och adress

 • Inkomst

 • Civilstånd

 • Om du har skuldsaldo hos Kronofogden

 • Betalningsanmärkningar

 • Uppgifter kring eventuella fastigheter - t.ex. vilka fastigheter du äger, pantbrev etc. 

 • Om näringsförbud föreligger

 • Om du genomgår skuldsanering

 • Befintliga lån och krediter

 • Eventuella konkurser

 • Bolagsengagemang

Så funkar Klara Lån.

1. Du anger dina uppgifter.

1. Du anger dina uppgifter.

Vi behöver veta vem du är och kort om hur din ekonomi ser ut.

2. Vi kontaktar långivare.

2. Vi kontaktar långivare.

Vi kontaktar alla långivare och ber om låneförslag. Det tar max 20 sekunder.

3. Du väljer det lån som passar.

3. Du väljer det lån som passar.

Du får en lista med villkor för de långivare som godkänt din ansökan och väljer direkt det lån som passar dig.

Påverkar en kreditupplysning från Bisnode min kreditvärdighet?

Ja och nej. Den främsta fördelen med att vända sig till en långivare som använder sig av Bisnode är att upplysningen inte syns hos UC. En kreditupplysning från Bisnode kommer alltså inte att påverka ditt kreditbetyg hos UC negativt. 

Det är något som kan vara en fördel om du planerar att teckna ett större lån längre fram. Vid större lån så hämtas nämligen kreditupplysningen så gott som alltid från just UC. Man ska dock komma ihåg att Bisnode tillämpar sin egen scoringmodell för kreditvärdighet. Om du tecknar ett stort antal krediter på kort tid så kommer ditt kreditbetyg hos Bisnode försämras.

Fördelar med lån med Bisnode

Den stora fördelen med ett lån med Bisnode är att kreditupplysningen inte påverkar din kreditvärdighet hos UC negativt. En upplysning från Bisnode syns inte hos UC och kommer därför inte att påverka din kreditvärdighet hos UC överhuvudtaget. 

Det är bra att veta om att vid större lån görs kreditupplysningen så gott som alltid hos UC. UC ägs dessutom gemensamt av de stora bankerna.

Om du ansöker om ett lån hos en av storbankerna kommer kreditupplysningen därför alltid att hämtas från UC. Därmed kan det vara klokt att undvika onödiga kreditupplysningar hos UC om du planerar att teckna ett större lån (exempelvis ett bolån) längre fram. Varje upplysning hos UC försämrar din kreditvärdighet och därmed dina möjligheter att få en bra ränta.

Nackdelarna med att låna med Bisnode

Rent formellt finns inga nackdelar med att låna via en långivare som använder sig av Bisnode. En kreditupplysning från Bisnode påverkar som sagt inte din kreditvärdighet hos UC negativt. Däremot är det generellt så att långivare som använder sig av Bisnode fokuserar på mindre lån. I de flesta fall är ett lån med Bisnode på belopp under 50 000 kronor (även om det finns undantag). Om du behöver ett lån på 100 000 kronor eller mer så kommer det bli svårt att hitta en långivare som använder sig av Bisnode. 

En annan nackdel är att lån med Bisnode i genomsnitt kommer med högre räntor och avgifter än lån med UC. Långivare som använder sig av Bisnode fokuserar ofta på lån med på mindre belopp och vänder sig inte sällan till kunder med lägre inkomster och svagare kreditvärdighet. I och med att låntagaren oftast har lägre inkomster och sämre kreditvärdighet blir det en större risk för långivaren. 

För att kompensera för den risken tar långivaren i typfallet ut en högre ränta och/eller avgifter. På så sätt väger de upp för den förlust som uppstår när vissa kunder inte klarar av att betala tillbaka pengarna i tid. Det typiska lånet med Bisnode är alltså dyrare än ett “traditionellt” privatlån där långivaren hämtar upplysningen från UC. 

Krav för att låna med Bisnode

Lån med Bisnode är generellt på mindre belopp, i de allra flesta fall på summor under 50 000 kronor. Långivare som använder sig av Bisnode vänder sig dessutom i många fall till kundgrupper som inte har perfekt kreditvärdighet och  betalningshistorik. Det här innebär att kraven, per definition, är ganska tillåtande. I regel är inkomstkraven inte särskilt höga och det är ofta möjligt att låna med Bisnode trots att du har en eller flera betalningsanmärkningar. 

Samtidigt ska man komma ihåg att kraven kan skilja sig en hel del mellan olika långivare. Ett  gemensamt krav som alla seriösa långivare ställer oavsett vilket kreditupplysningsbolag de använder, är dock att du inte får ha något skuldsaldo hos Kronofogden. 

Vi på Klara Lån förmedlar lån från ett stort antal långivare. Många av dessa långivare använder sig av kreditupplysningsbolagen Bisnode eller Creditsafe. När du ansöker om ett lån på 50 000 kronor eller mindre skickar vi endast vidare din ansökan till långivare som hämtar sina upplysningar från ett av de två bolagen. Du slipper därmed en notering hos UC, För att vi ska ha möjlighet att behandla din ansökan behöver du först och främst leva upp till våra grundkrav.

 • Du är minst 18 år gammal

 • Har en årsinkomst på minst 100 000 kronor

 • Inga skulder hos Kronofogden

 • Folkbokförd och bosatt i Sverige

 • Tillgång till svensk bankkonto och BankID (krävs för att signera din ansökan)

Vanliga frågor och svar om lån med Bisnode

Vad skiljer Bisnode från UC?

Den främsta skillnaden mellan kreditupplysningsföretagen Bisnode och UC är att en upplysning från UC syns hos Bisnode men inte tvärtom. En kreditförfrågan hos Bisnode kommer alltså inte att påverka ditt kreditbetyg hos UC. En annan viktig skillnad är att bolagen tillämpar olika system för att avgöra din kreditvärdighet. UC tar med fler faktorer i beräkningen. En indirekt skillnad är att långivare som använder sig av Bisnode, generellt är mer tillåtande vad gäller krav för att ansöka än  vad banker och långivare som anlitar UC är och att lånen är på mindre belopp. Av samma skäl kommer lån med Bisnode ofta med högre ränta än motsvarande lån med UC. 

Kan jag låna med Bisnode och anmärkningar?

Ja, det är fullt möjligt. Långivare som använder sig av Bisnode erbjuder i de flesta fall mindre lån. De vänder sig dessutom i huvudsak till personer som inte har optimal kreditvärdighet. Kraven är därför överlag ganska tillåtande och det är exempelvis ofta möjligt att låna trots tidigare betalningsanmärkningar. Det är dock inte alla långivare som gör det. När du ansöker om lån hos oss på Klara Lån behöver du emellertid inte oroa dig för att vissa långivare inte accepterar sökanden med anmärkningar. Du får automatiskt svar från alla långivare som kan erbjuda dig ett lån.

Hur länge syns en betalningsanmärkningar hos Bisnode?

En betalningsanmärkning ligger kvar i tre år i samtliga kreditupplysningsbolag register. Det är ingen skillnad mellan Bisnode, Creditsafe och UC på den punkten.

Hur mycket kan jag låna med Bisnode?

Det finns ingen formell övre beloppsgräns för lån med Bisnode. Det är långivaren själva som sätter beloppsgränser för de krediter de erbjuder. De flesta lån med Bisnode är dock på belopp på 50 000 kronor eller mindre (även om det finns undantag). Om du vill ha ett lån 100 000 kronor eller mer kommer kreditupplysningen så gott som alltid att hämtas från UC. 

Är det möjligt att låna helt utan kreditupplysning?

Nej, när du ansöker om ett lån görs alltid en kreditupplysning. Det här är inget du kan komma undan. Långivaren måste enligt lag göra en ordentligt kreditprövning när någon ansöker om ett lån och kreditupplysningen är en viktig del av denna process. Det är däremot möjligt att låna utan att en kreditupplysning görs hos UC. När du lånar 30 000 kronor eller mindre genom oss på Klara Lån vidarebefordrar vi endast din ansökan till långivare som använder sig av Bisnode eller Creditsafe. Det innebär att du helt slipper en notering hos UC.

Om Klara Lån

Klara Lån Sverige AB är ett svenskt bolag som har varit verksamma sedan 2016. Vi har hjälpt tusentals kunder att jämföra och hitta det lån som passar dem bäst – något vi fortfarande gör idag. Med många års erfarenhet inom lånebranschen vet vi vad våra kunder behöver för att få de bästa förutsättningarna till en rättvis och gedigen kreditbedömning.

Läs mer om oss