Snabblån utan UC - jämför & hitta bästa räntan

Det finns många anledningar till varför man kan behöva låna pengar snabbt och smidigt. Då kanske ett snabblån kan passa bra, men med ett snabblån tillkommer också flera nackdelar som är viktiga att känna till. Vi ska här förklara vad ett snabblån är, vilka för- och nackdelar som finns och vad som faktiskt skiljer sig mellan ett snabblån och privatlån.

år
18
ÅÅMMDDXXXX
Vid lånebelopp över 50 000 kr kommer UC kreditupplysning att tas.
Kreditförmedling av Klara Lån Sverige AB. I och med användande av denna tjänst godkänner du våra villkor och personuppgiftsavtal.

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 procents nominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader, med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift, ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetala blir 38 808 kronor.

Vad är ett snabblån?

Kort och gott kan man säga att ett snabblån är ett slags direktlån du får tillgång till fort. Det går dels snabbt att få det beviljat och du får in pengarna på kontot fortare än vid exempelvis ett privatlån som kan behöva mer handläggningstid. Utöver det brukar dessutom ett snabblån i regel vara enklare att få beviljat än andra lån.

Ett snabblån är praktiskt på många sätt, men som en baksida av myntet behöver du också betala tillbaka pengarna snabbare än om du tagit ett vanligt privatlån. Den vanligaste återbetalningstiden för ett snabblån är på cirka 90 dagar, men det kan självklart skilja sig beroende på långivare. 

Vad räknas som ett snabblån?

Du har troligen hört talas om mikrolån, smslån, telefonlån, smålån och allt vad det kallas. Det som kännetecknar alla dem är att de är just snabblån. 

Snabblån har generellt blivit väldigt kritiserade genom åren parallellt med att fler och fler har vittnat om höga kostnader som gjort att de hamnat i ekonomiska problem. Det beror till stor del på den korta återbetalningstiden, som vi nämnde ovan.

Många hinner inte betala tillbaka pengarna i tid och för att rädda upp situationen har man inget annat val än att ta nya snabblån. Plötsligt är man högt belånad med endast dyra lån och slutligen är betalningsanmärkningar hos Kronofogden ett faktum.

Med det sagt passar sig kanske inte ett snabblån så bra om du vill samla dina lån, då rekommenderar vi dig hellre att vända dig till en lånetyp som har längre återbetalningstid, exempelvis blancolån. Men innan du belånar dig mera kan vi rekommendera att ta kontakt med fordringsägarna först och främst för att eventuellt få en bättre anpassad betalplan för dig.

Hur gör man för att ta ett snabblån?

Tänk alltid på att vara försiktig att ta ett snabblån. Som vi har nämnt ovan är det enklare att få ett snabblån beviljat, men det är förstås också stora risker med att ta ett lån. Tänk en gång extra innan du bestämmer dig för ett lån. Är det nödvändigt med ett snabblån för dig just nu eller kan du vänta och istället spara några månader?

Om du kommit fram till att du behöver låna pengar är det bästa för dig att vända dig till en låneförmedlare, likt oss på Klara Lån. Vi kan hjälpa dig hitta snabblån upp till 50 000 kronor. Vår tjänst är helt gratis och när du jämför lån är det aldrig bindande.

Vi jämför bland flera olika långivare och utifrån det kan vi hjälpa dig hitta det bästa snabblånet för dig. Vi listar för- och nackdelar med lånet vilket gör det enklare för dig som låntagare att ta ett beslut. Vissa väger mellan faktorer som låg ränta och återbetalningstid, medan andra inte bryr sig så mycket om kostnad utan endast hur snabbt pengarna kan komma in på kontot.

Oavsett gör vi det enklare för dig att jämföra och hitta ett lån utifrån dina behov. Men tänk alltid på att du ska ha råd att betala tillbaka lånet.

Så funkar Klara Lån.

1. Du anger dina uppgifter.

1. Du anger dina uppgifter.

Vi behöver veta vem du är och kort om hur din ekonomi ser ut.

2. Vi kontaktar långivare.

2. Vi kontaktar långivare.

Vi kontaktar alla långivare och ber om låneförslag. Det tar max 20 sekunder.

3. Du väljer det lån som passar.

3. Du väljer det lån som passar.

Du får en lista med villkor för de långivare som godkänt din ansökan och väljer direkt det lån som passar dig.

Varför tar man snabblån?

Anledningarna till att man tar ett snabblån kan vara flera. Det vanligaste hos dem som väljer att ta ett snabblån är att de behöver pengar väldigt snabbt, då är det ett enkelt alternativ att exempelvis ta ett smslån. 

Anledningar till att ta ett snabblån:

  • du behöver snabbt få tag på pengar

  • du behöver en liten summa

När ska man inte ta ett snabblån?

Med fördelar kommer också nackdelar. Det kan låta enkelt och smidigt att få tillgång till ett lån så pass snabbt som inom någon timme. Men det är inte alla tillfällen det lämpar sig lika bra. Ett problem är att när ett lån är så pass tillgängligt behöver bankerna säkra upp alla potentiella risker. Det gör dem genom att exempelvis höja räntorna, kräva kortare återbetalningstid och ha en sträng gräns på hur mycket de kan låna ut. Därför är det väldigt dyrt att låna pengar på dem premisserna som snabblån kräver. 

Nackdelar med att välja ett snabblån

  • Den höga räntan

  • Den korta återbetalningstiden

  • Det stränga lånebeloppet

Snabblån utan UC

När du lånar pengar behöver bankerna alltid göra en kreditupplysning. Det gör dem för att erbjuda dig ett lån som de vet att du kan betala av, vilket i sin tur gör dina ekonomiska förutsättning bättre och säkrare.

När du tar ett snabblån kan du välja att låna pengar utan UC (upplysningscentralen). Det innebär att din kreditförfrågan inte kommer synas i UC:s register och därmed görs hos ett annat kreditupplysningsföretag.

Många väljer att ta sådana lån för att kreditgivare inte ska se att du har ansökt om många lån under en viss tid - därmed ökar dina chanser att få lånet beviljat. Tänk på att det inte går att komma undan en kreditupplysning helt och hållet när du ska låna pengar eftersom det är svensk lag.

Om du vill låna pengar utan UC via oss erbjuder vi endast snabblån. Det beror på att våra kreditgivare behöver minimera risker och gör därmed en bedömning att det är säkrast med ett snabblån där återbetalningstiden är snabbare och räntan högre. 

Kostar det att ansöka om snabblån?

Hos oss kostar det inget extra att jämföra lån. De kreditgivare vi samarbetar med ger oss en provision när du väl har bestämt dig för att låna pengar via dem. Men med det sagt är det ingenting som påverkar dig, du kommer inte få en högre kostnad för lånet bara för att du jämför via oss. Och du är heller aldrig bunden till att låna pengar via oss, trots att du gjort en jämförelse. 

När du jämför lånet hos oss får du se lånevillkoren och räntekostnaderna. Tänk på att alltid lusläsa den effektiva räntan när du lånar pengar för att se exakt vad lånet kommer kosta dig och alla tillhörande avgifter.

Har du svårt att betala tillbaka ditt lån?

Har du tagit snabblån idag som du har svårt att betala tillbaka? Då är det ingen bra idé att ta ytterligare ett snabblån för att försöka betala tillbaka ditt tidigare lån. För din och din framtida ekonomis skull rekommenderar vi istället att försöka ta kontakt med fordringsägarna och be om en betalplan. De kan vara ganska tillmötesgående eftersom de också har ett intresse av att få tillbaka pengarna. 

Om inte det går är vårt råd att försöka se över dina möjligheter att samla dina lån – alltså, du tar ett större lån för att betala av flera smålån.

Vem kan jämföra snabblån?

För att kunna använda vår tjänst behöver du uppfylla följande grundkrav och villkor.

  • Du behöver ha fyllt 18 år.
  • Du behöver en årsinkomst på minst 100 000 kr.
  • Du behöver vara bosatt och folkbokförd i Sverige.
  • Du behöver vara skuldfri (inget skuldsaldo hos Kronofogden).
  • Du behöver ett BankID för att kunna identifiera dig vid ansökan.

Vanliga frågor och svar

Vad är ett snabblån?

Ett snabblån är oftast ett mindre lån som beviljas snabbt och även ska återbetalas snabbt. Andra exempel på snabblån är mikrolånsmålån, minilån och sms-lån

Hur fort går det att få ett snabblån?

Ett snabblån är ett lån du kan få utbetalt samma kväll som du gör ansökan. Av den anledningen är det viktigt att du inte tar förhastade beslut, utan tänker igenom dina ekonomiska beslut innan du tar ett lån.

Finns det bättre alternativ än snabblån?

Ett snabblån behöver oftast betalas tillbaka inom kort tid – ca 30-90 dagar. Om du vet med dig redan innan att du inte kommer kunna betala tillbaka lånet så fort rekommenderar vi dig att ta ett privatlån eller blancolån istället. De har oftast bättre lånevillkor och kan således bli billigare för dig i slutändan.

Om Klara Lån

Klara Lån Sverige AB är ett svenskt bolag som har varit verksamma sedan 2016. Vi har hjälpt tusentals kunder att jämföra och hitta det lån som passar dem bäst – något vi fortfarande gör idag. Med många års erfarenhet inom lånebranschen vet vi vad våra kunder behöver för att få de bästa förutsättningarna till en rättvis och gedigen kreditbedömning.

Läs mer om oss