Billiga lån med låg ränta

Nästan alla som långar pengar vill ha ett så billigt lån som möjligt. Här kan du läsa om vilka faktorer som påverkar dina lånevillkor och hur du kan förbättra dina möjligheter till ett billigt lån med låg ränta.

✓ Jämför kostnadsfritt

✓ Få svar inom 15 sekunder

✓ Välj det bästa och billigaste lånet

år
18
ÅÅMMDDXXXX
Vid lånebelopp över 50 000 kr kommer UC kreditupplysning att tas.
Kreditförmedling av Klara Lån Sverige AB. I och med användande av denna tjänst godkänner du våra villkor och personuppgiftsavtal.

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 procents nominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader, med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift, ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetala blir 38 808 kronor.

Vad är ett billigt lån?

När du ska låna pengar vill du så klart komma undan med ett så billigt lån som möjligt. Initialt tänker många att ett billigt lån karaktäriseras av en låg ränta, men det är inte alltid räntan som är den viktigaste faktorn för billiga lån. Ett billigt lån bör istället förklaras som ett lån vars totala kostnader är låga över tid.

Vi hjälper dig hitta ett billigt lån

Vi på Klara Lån vill inte att du ska betala mer för ditt lån än vad du behöver. Därför hjälper vi dig att jämföra billiga låneerbjudanden från flera olika långivare. På så vis kan du själv välja det lån som passar dig bäst.

Ett lån med låg ränta är ofta den faktor som flest personer förknippar med billiga lån. Trots att räntesatsen är viktig så finns det fler faktorer du bör kika på när du jämför. Bland annat är det viktigt att kolla på lånets återbetalningstid och räkna ihop både räntan och övriga avgifter till en totalkostnad för att avgöra huruvida ett lån faktiskt är billigt eller ej.

Så jämför du billiga lån

1. Du anger dina uppgifter.

1. Du anger dina uppgifter.

Vi behöver veta vem du är och kort om hur din ekonomi ser ut.

2. Vi kontaktar långivare.

2. Vi kontaktar långivare.

Vi kontaktar alla långivare och ber om låneförslag. Det tar max 20 sekunder.

3. Du väljer det lån som passar.

3. Du väljer det lån som passar.

Du får en lista med villkor för de långivare som godkänt din ansökan och väljer direkt det lån som passar dig.

Krav för att bli beviljad lån

Klara Lån hjälper dig att jämföra billiga lån från flera olika långivare. På så sätt kan du själv välja det lån det billigaste lånet som passar dig bäst. Våra olika långivare har däremot olika krav när de beviljar billiga lån. Främst bedömer långivarna din ekonomiska situation och återbetalningsförmåga för att avgöra vilket låneerbjudande de vill erbjuda dig, men du behöver också uppfylla grundkraven.

Villkor för att ansöka om ett billigt lån

För att ansöka om ett billigt lån hos Klara Lån är grundkraven att du:

  • Har fyllt 18 år.

  • Har en årsinkomst på minst 100 000 kr.

  • Har en fast bostad i Sverige.

  • Inte har några skulder hos Kronofogden.

Faktorer som påverkar ditt lån

När du ansöker om ett lån hos Klara Lån hjälper vi dig att jämföra lån från flera långivare för att du enkelt ska hitta marknadens billigaste lån. När du skickar in din låneansökan utvärderar långivarna dig utifrån flera faktorer, vilka i sin tur påverkar hur billigt lån du blir erbjuden. Ju bättre möjligheter du har att återbetala ditt lån, desto lägre risk tar långivaren, vilket således innebär att du kan bli erbjuden ett billigare lån.

När du vill låna pengar billigt kollar långivarna på dessa faktorer.

  • Årsinkomst. Vilken årsinkomst du har påverkar hur billigt lån du kan få. Ju högre inkomst du har desto lägre risk är det för bankerna att låna ut pengar till dig. En hög inkomst tyder på att du har större möjlighet att betala av ditt lån, vilket i sin tur leder till att du har större chans att bli erbjuden ett billigare lån.

  • Anställningsform. Din anställningsform är en viktig faktor när du ansöker om ett billigt lån. Om du är heltidsanställd eller tillsvidareanställd har du bättre förutsättningar att få ett billigt lån än om du visstidsanställd, student eller arbetslös.

  • Kreditvärdighet. Din kreditvärdighet spelar stor roll när du ansöker om lån. För många kreditupplysningar tyder på att du gjort många låneansökningar, vilket således försämrar dina chanser att bli erbjuden ett billigt lån.

  • Övrigt. Boendesituation, civilstatus, ålder är också aspekter som långivarna tar hänsyn till i din ansökan.

Hur kan man få ett billigare lån?

Det bästa du kan göra för att hitta det mest förmånliga lånet för dig är att jämföra många alternativ. Om du bara vänder dig till en eller ett fåtal långivare är risken stor att du inte får det bästa erbjudandet som du har möjlighet att få. Vänder du dig till en låneförmedlare som Klara Lån, får du erbjudanden från många olika långivare och du kan i lugn och ro välja det alternativet som passar dig bäst. Dessutom görs endast en kreditupplysning. Inför din ansökan finns det också några ytterligare saker att tänka på för att ha större chans till att hitta ett billigt lån.

Undvik flera kreditupplysningar

Att göra många kreditupplysningar under en period är något som kan sänka din kreditvärdighet. För många kreditupplysningar tyder på att du ofta tar lån vilket försämrar dina chanser att bli erbjuden ett billigt lån. När du ansöker om lån via Klara Lån tas bara en kreditupplysning hos UC, trots att din låneansökan skickas till flera långivare. På så sätt kan du undvika flera kreditupplysningar när du vill jämföra lån hos flera långivare.

Låna billigt utan UC

En kreditupplysning behöver alltid göras när du tar ett lån – oavsett vilken typ av lån du väljer att ta. Om du ansöker om ett mindre lån, under 50000 kronor hos oss på Klara Lån, kan du undvika en upplysning hos UC. Då använder sig långivaren istället av andra kreditupplysningsföretag som exempelvis Bisnode eller Creditsafe.

Eftersom kreditupplysningsföretagen inte delar register med varandra, kommer dina tidigare förfrågningar genom exempelvis Creditsafe inte att synas om du söker lån hos en långivare som använder UC. Med andra ord är det ett sätt att bevara din kreditvärdighet och förbättra dina chanser till det billigaste lånet.

Tänk på att kreditupplysningar och kreditprövningar är till för att skydda dig som låntagare så att du inte överskuldsätter dig och riskerar att få ekonomiska problem.

Undvik flera smålån och samla dina lån och krediter

Att samla ihop flera mindre skulder och lån i ett och samma lån förbättrar ofta din lånesituation och sänker dina månadskostnader. Att ha flera lån och krediter är inte bra för din kreditvärdighet. Ju färre lån desto billigare brukar också den totala kostnaden bli. Att samla mindre lån och krediter i ett större samlat lån stärker din kreditvärdighet och dina chanser till att få bättre lånevillkor i framtiden. 

Jämför lån med den effektiva räntan

När det talas om ränta i allmänhet talar de flesta om den nominella räntan – alltså själva räntesatsen på ditt lån. Men ett lån kommer ofta med fler kostnader än bara ränta. Utöver den nominella räntan är det inte sällan som ett lån även har en uppläggningsavgift, aviavgift och andra administrationsavgifter.

För att kunna jämföra lån på ett korrekt och rättvisande sätt bör du titta på den effektiva räntan. Det är ett jämförelsemått som tar hänsyn till lånets totala kostnad och räknar alltså in eventuella avgifter. Du får med andra ord en mycket tydligare helhetsbild och kan jämföra alternativ på ett schysstare sätt.

Att tänka på innan du lånar pengar

Innan du ansöker om ett lån är det alltid viktigt att du säkerställer att du har råd med månadskostnaden för lånet samt att du klarar av att betala tillbaka enligt den återbetalningsplan som gäller. Ett av de bästa sätten att göra lånet så billigt som möjligt är att bara låna precis det belopp du behöver. Det är lätt att passa på att ansöka om några extra tusenlappar, men då behöver man vara medveten om de högre räntekostnaderna som det innebär.

Vanliga frågor och svar om billiga lån

Kan jag få ett billigt lån utan säkerhet?

Ett lån utan säkerhet innebär att ditt lån inte är bundet till ett specifikt objekt, vilket innebär att du själv får bestämma vad du vill låna pengar till. Eftersom ett privatlån inte är bundet till ett specifikt objekt innebär det ofta att räntan är högre än om du ansöker om ett lån med säkerhet. 

Kan man få ett billigt lån trots betalningsanmärkningar?

Ja, det går att ansöka om lån genom Klara Lån trots att du har betalningsanmärkningar. Om du däremot har skulder hos Kronofogden finns det ingen långivare som kan erbjuda dig ett lån.

Kan jag låna pengar billigt utan UC?

Hos Klara Lån tas alltid en kreditupplysning via UC på dig om du vill låna mer än 30 000 kr. Om du önskar att låna mindre än 30 000 kr kommer din låneansökan istället behandlas av långivare som använder sig av Creditsafe eller Bisnode.

Vad ska jag tänka på när jag letar efter det billigaste lånet?

När du letar efter ett billigt lån är det viktigt att kolla på fler faktorer än bara lånets ränta. Istället bör du fokusera på lånets totala kostnad över tid och titta på faktorer som återbetalningstid, månadskostnad och effektiv ränta.

Om Klara Lån

Klara Lån Sverige AB är ett svenskt bolag som har varit verksamma sedan 2016. Vi har hjälpt tusentals kunder att jämföra och hitta det lån som passar dem bäst – något vi fortfarande gör idag. Med många års erfarenhet inom lånebranschen vet vi vad våra kunder behöver för att få de bästa förutsättningarna till en rättvis och gedigen kreditbedömning.

Läs mer om oss