Ansök om lån - låneansökan med svar inom 15 sekunder

Behöver du låna pengar men vill undvika krångliga ansökningsformulär och långa väntetider? Hos oss kan du ansöka om lån upp till 150 000 kronor och samtidigt kunna jämföra bland flera olika långivare på ett och samma ställe.

år
18
ÅÅMMDDXXXX
Vid lånebelopp över 50 000 kr kommer UC kreditupplysning att tas.
Kreditförmedling av Klara Lån Sverige AB. I och med användande av denna tjänst godkänner du våra villkor och personuppgiftsavtal.

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 procents nominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader, med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift, ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetala blir 38 808 kronor.

Varför ansöka om lån via en låneförmedlare?

När du väljer att låna via vår låneförmedlare kan du dra nytta av en rad fördelar. Bland annat får du bra koll på vad ditt lån kommer kosta dig och kan jämföra villkoren bland flera olika långivare. Det görs dessutom endast en kreditupplysning trots att du får svar från ett flertal banker och långivare.

Enkelhet och bekvämlighet

När du ansöker om lån via oss kan du snabbt och enkelt ansöka direkt online när det passar dig bäst. Istället för att själv kontakta flera olika långivare och jämföra deras villkor gör vi det åt dig. När du ansöker i vårt formulär tar vi fram en lista med olika förslag från olika långivare. Då får du en översikt över samtliga låneerbjudanden och du kan välja det som bäst passar dina ekonomiska behov, förutsättningar och önskemål allra bäst.

Tillgång till ett brett utbud av lånetyper

Oavsett om du behöver ett privatlån, snabblån eller sms-lån kan vår låneförmedlare hjälpa dig att hitta rätt lånetyp som passar dina behov. Vi samarbetar med flera olika långivare för att hitta det bästa lånet för just dig.

Översikt över räntor och villkor

Genom vårt samarbete med flera långivare har vi möjlighet att förhandla fram förmånliga räntor och villkor. Vi strävar efter att erbjuda dig det bästa lånealternativet baserat på din individuella ekonomiska situation.

Lättare att välja billigaste lånet

Genom att använda vår tjänst ökar du dina chanser att hitta det billigaste lånet och det lån som passar din ekonomiska förutsättning bäst. Vi jämför olika lånealternativ och deras kostnader för att du ska kunna fatta ett bra beslut. När du jämför bland många olika lånealternativ är det enklare att se vad som är en billig respektive högre ränta. På samma sätt är det med andra lånevillkor.

Så här ansöker du om ett lån enkelt och smidigt

Att ansöka om ett lån via vår låneförmedlare är enkelt och smidigt. Här är stegen för att komma igång:

 1. Fyll i ansökningsformuläret: Fyll i ansökningsformuläret direkt på sidan. Du kommer att bli ombedd att ge information om dina personuppgifter, önskat lånebelopp och övriga relevanta detaljer.
 2. Vi matchar din ansökan: När du har skickat in din ansökan matchar vi den med vårt nätverk av långivare och hittar de bästa alternativen för dig. Vi gör en individuell bedömning och tar hänsyn till dina behov, ekonomiska situation och önskemål. På så sätt kan vi hitta det mest lämpliga lånet för dig.
 3. Jämför erbjudanden: När vi hittat olika låneförslag presenterar vi en lista med olika låneerbjudanden från våra samarbetspartners. Då kan jämföra räntor, återbetalningstider och villkor för att fatta det bästa beslutet för dig. Det är alltid helt kostnadsfritt att jämföra lån hos oss och du är heller inte bunden till att slutföra låneansökan i det här steget.
 4. Godkänn och slutför låneansökan: När du har valt det bästa lånealternativet för dig kan du godkänna lånet och slutföra ansökningsprocessen.
 5. Utbetalning: När lånet beviljas kommer utbetalningen att ske enligt de överenskomna villkoren, vanligtvis inom samma dag som du blir godkänd.

Så funkar det att ansöka om lån

1. Du anger dina uppgifter.

1. Du anger dina uppgifter.

Vi behöver veta vem du är och kort om hur din ekonomi ser ut.

2. Vi kontaktar långivare.

2. Vi kontaktar långivare.

Vi kontaktar alla långivare och ber om låneförslag. Det tar max 20 sekunder.

3. Du väljer det lån som passar.

3. Du väljer det lån som passar.

Du får en lista med villkor för de långivare som godkänt din ansökan och väljer direkt det lån som passar dig.

Vad ska man tänka på när man ansöker om ett lån?

Innan du ansöker om ett lån är det viktigt att göra en noggrann bedömning av din ekonomi. Genom att analysera din inkomst, dina utgifter, befintliga skulder och ditt sparande kan du skapa en realistisk budget och se till att du har tillräckligt med utrymme för att betala av ditt lån och de tillkommande kostnaderna. Budgeten hjälper dig också att fatta välgrundade beslut som minskar riskerna som är kopplade till din ekonomiska situation generellt.

Vad kostar ett lån?

Priset för att låna pengar varierar baserat på flera faktorer, såsom lånebeloppet, återbetalningstiden och räntesatsen. När du överväger att ansöka om ett lån är det viktigt att noggrant utvärdera olika låneerbjudanden för att få en fullständig förståelse av de totala kostnaderna. Genom att jämföra och analysera olika alternativ får du lättare att bedöma vad lånet kommer kosta dig och på så sätt ta ett bättre ekonomiskt beslut.

Lånebeloppet

Det är kanske inte helt förvånande att ett stort bolån får en lägre ränta än ett mindre lån på 50 000 kronor. Det är därför viktigt att se jämföra lånekostnaderna utifrån det belopp du vill låna. Det kan du på enklast sätt göra via en låneförmedlare, som oss på Klara Lån.

Återbetalningstid

Återbetalningstiden, även kallad löptid, avser den tid eller period som du betalar tillbaka lånet på. Beroende på lånebeloppet kan det vara allt från några månader till flera år. Valet av återbetalningstid kan även påverka de månatliga avbetalningarna och det totala beloppet du betalar tillbaka. Om du exempelvis ska betala av lånet snabbare kommer din månadskostnad bli högre, men betalar du under längre tid får du också en lägre månadskostnad. Men det innebär inte att lånet i sig blir billigare eftersom du vid en längre löptid kommer behöva betala ränta under längre tid.

Ränta & räntekostnader

Räntesatsen är den procentuella kostnaden som långivaren tar för att låna ut pengar till dig. Det är alltså inte avbetalningen på lånet, utan en extra kostnad utöver det ursprungliga lånebeloppet. En högre räntesats innebär vanligtvis högre kostnader över tid.

Kom ihåg att kostnaderna för att låna pengar inte bara inkluderar räntan utan också eventuella avgifter eller kostnader som kan vara förknippade med lånet. Dessa avgifter kan du jämföra när du kollar på den effektiva räntan. Det är viktigt att noga granska och förstå alla dessa aspekter innan du fattar ett beslut om att låna pengar.

Kostnaderna för lånet är enkla att jämföra hos en låneförmedlare. Där får du svart på vitt vad kostnaderna för lånet blir. Som låneförmedlare har vi tillgång till ett brett utbud av långivare och kan hjälpa dig att hitta lån med konkurrenskraftiga räntor och rimliga kostnader.

Ansök om lån enkelt och förmånligt tillsammans med Klara Lån

Att ansöka om lån behöver inte vara komplicerat och tidskrävande. Genom att ta hjälp av Klara Lån kan du enkelt och bekvämt ansöka om olika typer av lån, jämföra erbjudanden och hitta det bästa alternativet för dig. Vi hjälper dig att spara tid och energi samtidigt som vi strävar efter att ge dig förmånliga räntor och villkor.

När du ansöker om lån via oss kan du dra nytta av följande fördelar:

 • Enklare process utan krångliga ansökningsformulär
 • Jämförelse av olika låneerbjudanden – utan att själv behöva kontakta olika långivare.
 • Bra översikt över räntor och villkor – därmed större chans att få billigare lån.

Sammanfattningsvis erbjuder vår låneförmedlare en enkel, bekväm och transparent process för att hitta det bästa lånet för dig. Genom att använda Klara Lån som låneförmedlare kan du dra nytta av fördelarna med en smidig och effektiv process.

Vanliga frågor om låneansökan

Vad kostar det att ansöka om lån?

Kostnaden för att låna pengar varierar beroende på faktorer som lånebelopp, återbetalningstid och räntesats. Det är viktigt att jämföra olika låneerbjudanden för att få en tydlig bild av de totala kostnaderna. Vår låneförmedlare kan hjälpa dig att hitta lån med konkurrenskraftiga räntor och rimliga kostnader.

Kan jag få ett lån beviljat?

Lånevillkoren kan variera beroende på långivaren och din individuella situation. Vanliga faktorer som påverkar lånebeslutet inkluderar din kreditvärdighet, inkomst, befintliga skulder och anställningsstatus. Genom att använda vår låneförmedlingstjänst ökar du dina chanser att få lån beviljat, eftersom vi kan matcha dig med långivare som kan vara mer flexibla med sina krav.

Kan jag få ett lån beviljat trots att jag inte uppfyller kraven?

Om du inte uppfyller långivarens krav kan du överväga att ha en medsökande på lånet. En medsökande är en person som ansöker om lånet tillsammans med dig och delar på låneansvaret. Att ha en medsökande med bättre ekonomi och kreditvärdighet kan förbättra dina chanser att få lånet beviljat.

Kan jag få ett lån utan UC?

Ja, det finns möjligheter att få ett lån utan att kreditupplysningsföretaget UC används. Vissa långivare använder sig av andra kreditupplysningsföretag eller har alternativa sätt att bedöma din kreditvärdighet. Exempelvis med hjälp av kreditupplysningsföretag som Creditsafe. Klara Lån erbjuder alltid lån under 30 000 kronor utan UC.

Kan jag få ett lån utan kreditprövning?

Enligt lag måste långivare göra en kreditprövning. En kreditprövning görs för att bedöma din kreditvärdighet och förmåga att återbetala lånet. Ett alternativ är att ta ett lån utan UC, men kreditupplysning kommer alltid att ske via exempelvis Bisnode eller Creditsafe. 

Hur får jag det billigaste lånet?

För att få ett billigt lån är det viktigt att jämföra olika låneerbjudanden och ta hänsyn till följande faktorer:

 1. Ränta: Jämför räntorna från olika långivare för att hitta den lägsta räntesatsen. Långivare kan erbjuda olika räntor beroende på din kreditvärdighet och lånebeloppet. Tänk alltid på att jämföra den effektiva räntan, eftersom den visar alla tillhörande kostnader för lånet, inklusive uppläggningsavgifter osv.
 2. Villkor: Granska noggrant lånevillkoren, återbetalningstid och eventuella avgifter eller kostnader. Vissa långivare kan erbjuda flexibla villkor som passar dina behov bättre.
 3. Kreditvärdighet: Din kreditvärdighet spelar en viktig roll när det gäller att få en låg ränta. Se till att ha en god kreditvärdighet genom att betala dina räkningar i tid, minska befintliga skulder och undvika att ta på dig för många lån samtidigt.

Om Klara Lån

Klara Lån Sverige AB är ett svenskt bolag som har varit verksamma sedan 2016. Vi har hjälpt tusentals kunder att jämföra och hitta det lån som passar dem bäst – något vi fortfarande gör idag. Med många års erfarenhet inom lånebranschen vet vi vad våra kunder behöver för att få de bästa förutsättningarna till en rättvis och gedigen kreditbedömning.

Läs mer om oss