Låna 10000 kr utan UC

Ett lån på 10000 kronor kan täcka oförberedda kostnader som exempelvis ett nytt kylskåp eller om bilen har gått sönder. Vi hjälper dig att jämföra och hitta lån på 10000 kronor snabbt och utan UC.

✓ Snabb utbetalning

✓ Svar inom några sekunder

✓ Lån utan UC

✓ Verifiera dig med BankID

år
18
ÅÅMMDDXXXX
Vid lånebelopp över 50 000 kr kommer UC kreditupplysning att tas.
Kreditförmedling av Klara Lån Sverige AB. I och med användande av denna tjänst godkänner du våra villkor och personuppgiftsavtal.

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 procents nominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader, med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift, ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetala blir 38 808 kronor.

Jämför långivare innan du bestämmer dig

Låna 10000 kronor till villkor som passar just dig och dina förutsättningar. Hos oss på Klara Lån kan du enkelt jämföra lån på 10000 kronor från ett stort antal svenska långivare. På så sätt kan du se vad det kostar att låna hos olika långivare innan du bestämmer dig och hitta det bästa möjliga lånet med den lägsta räntan. 

När du ansöker hos oss får du automatiskt svar nästan direkt från alla långivare som kan erbjuda dig ett lån på 10 000 kr. Varje svar innehåller besked om viktiga faktorer som ränta, månadskostnad och återbetalningsvillkor. På så sätt kan du enkelt avgöra vilken långivare som kan erbjuda dig det mest förmånliga lånet utifrån just dina förutsättningar. 

Det är helt gratis att jämföra lån hos oss och du förbinder dig inte till något förrän du undertecknat ett avtal från en specifik långivare. Det går alldeles utmärkt att använda vår tjänst enbart för att ta reda på vad det skulle kosta att låna 10000 kronor just nu utan att därefter teckna ett lån. Det görs heller ingen UC när du jämför lån på 10000 kr. Några faktorer att beakta när du jämför lånealternativ kan vara:

 • Räntan och andra avgifter. Jämför räntan hos flera olika långivare för att se vilket lån som är mest prisvärt för dig. Glöm inte att även andra avgifter, som till exempel uppläggningsavgifter och aviavgifter, kan påverka den totala kostnaden för ditt lån. Därmed är det bra att jämföra den effektiva räntan som rymmer alla av lånets avgifter och kostnader.
 • Lånevillkoren. Se till att du förstår villkoren för lånet, till exempel hur lång återbetalningstid (löptid) du har på lånet och om det finns några extraavgifter om du exempelvis skulle vilja betala in lånet i förtid.
 • Behöver du låna 10000 kr? Det är också bra att tänka igenom om du verkligen behöver låna pengar och om det finns andra sätt att lösa det på. Kanske kan du spara pengar genom att konsumera mindre under ett antal månader alternativt låna delar eller hela beloppet av en vän eller familjemedlem.

Så jämför du lån

1. Du anger dina uppgifter.

1. Du anger dina uppgifter.

Vi behöver veta vem du är och kort om hur din ekonomi ser ut.

2. Vi kontaktar långivare.

2. Vi kontaktar långivare.

Vi kontaktar alla långivare och ber om låneförslag. Det tar max 20 sekunder.

3. Du väljer det lån som passar.

3. Du väljer det lån som passar.

Du får en lista med villkor för de långivare som godkänt din ansökan och väljer direkt det lån som passar dig.

Låna 10000 kr utan kreditupplysning

En kreditupplysning är ett verktyg som långivare använder för att få en bild av din ekonomiska historik och för att bedöma om du kan betala tillbaka lånet. Då kan långivarna exempelvis se hur du har skött dina tidigare betalningar och om göra en bedömning på om du kommer kunna betala tillbaka lånet.

När du ansöker om ett lån på 10000 kronor skickar vi endast vidare din ansökan till långivare som hämtar sin kreditupplysningar från Bisnode eller Creditsafe. Det här innebär att du helt slipper en notering hos UC när du lånar upp till 50000 kronor genom oss. På så sätt behöver du inte oroa dig för att försämra din kreditvärdighet hos UC i onödan. 

Tänk på att ett lån utan UC kan innebära höga räntor och andra extraavgifter eftersom långivaren tar en större risk genom att låna ut pengar till en person utan att veta hur denne har skött sin ekonomi tidigare. Tänk därför på att jämföra lånevillkoren noga innan du bestämmer dig för vilket lån du tar.

Få ett lån utbetalt snabbt

Om du behöver låna pengar snabbt och vill ha en direkt utbetalning kan det finnas olika lånealternativ att välja mellan. Det finns till exempel långivare som erbjuder snabba lån online, där du kan ansöka om lånet via BankID och få pengarna utbetalade direkt till ditt bankkonto. Dessa lån kallas ibland för SMS-lån eller snabblån, och du kan oftast få pengarna utbetalade samma dag som du ansöker om lånet.

Eftersom många lån på 10000 kronor har direkt utbetalning och ger dig pengarna på kontot snabbt är det viktigt att tänka igenom om du verkligen behöver låna pengar och om du har råd att betala tillbaka lånet enligt lånevillkoren. Det kan också vara bra att jämföra olika lånealternativ och tänka på vad som passar bäst för just dina behov och förutsättningar.


Snabblån på 10000 kr

Snabblånsmslån, och mikrolån är olika sorters kortfristiga lån, som kan vara lämpliga för den som behöver låna pengar snabbt och ett lägre belopp, likt 10000 kronor. Lånen kännetecknas med att de ofta är ganska dyra, eftersom de löper över en kort tidsperiod och inte har någon säkerhet. Lånetyper i kategorin snabblån kan vara ett alternativ för den som behöver låna pengar akut. Men det är viktigt att tänka på att man måste betala tillbaka lånet inom en relativt kort tid, oftast inom 30-90 dagar. Det är också viktigt att tänka på att när du lånar pengar kan det belasta din ekonomi, och att du måste betala ränta på lånet. Innan du tar ett lån är det därför en bra idé att jämföra olika lånealternativ för att hitta det lån som passar bäst för just dig.


Privatlån på 10000 kr

Alla smålån och snabblån kan egentligen rymmas i kategorin privatlån utan säkerhet. På så sätt kan man därmed se alla lån på 10000 kronor som ett privatlån. Ett sådant lån ansöker du direkt om på nätet via BankID och du får det utbetalat i en summa på ditt bankkonto. Det är ett bra alternativ då du får bra koll på din månadskostnad, men det kanske inte är det bästa alternativet för dig om du inte ska använda hela lånebeloppet direkt. Då kan exempelvis en kontokredit vara ett bättre val för dig.

Vad kan jag använda ett lån på 10 000 kr till?

Klara Lån förmedlar uteslutande lån utan säkerhet. Det här betyder att lånen du kan ansöka om inte är låsta till en underliggande säkerhet. Du kan därför använda pengarna du lånar till precis vad du vill, utan att lämna en pant. 


När passar ett lån på 10 000 kr?

Många använder lån i den här storleken för att täcka oväntade kostnader som tandläkarbesök, reparation av bilen, resor och helt vanlig konsumtion. Du bestämmer själv vad pengarna ska gå till. 

Ett annat vanligt användningsområde för att lån på 10 000 kronor är att lösa dyra lån som snabblån och smslån. Den typen av lån kommer ofta med riktigt höga räntor och inte sällan tilläggsavgifter som driver upp månadskostnaden ännu mer. Genom att teckna ett nytt lån med bättre villkor, och använda det för att lösa de dyra lånen, kan du få ner dina kostnader rejält och på så sätt snabbare bli skuldfri. 

Tänk dock på att det inte alltid är optimalt att låna pengar för att betala av tidigare lån. Om du inte kan få bättre villkor som en lägre ränta och månadskostnad är ett nytt lån ingen långsiktig lösning. Du skjuter då bara upp problemet. 

Låna aldrig mer än du behöver. Om du har skulder som du inte kan hantera rekommenderar vi att du kontaktar din kommun för att få hjälp med skuldrådgivning. 

Låna 10 000 kr utan ränta

Det kan vara svårt att hitta ett lån på 10 000 kronor helt räntefritt. Många långivare kommer att ta ut en ränta på lånet oavsett, eftersom det är så de tar höjd för eventuella risker med att låna ut pengar. 


Tips på hur du kan få ett lån räntefritt:

 • Du lånar privat via en vän eller familjevän.

 • Du betalar tillbaka lånet innan ångerrätten är slut – inom 14 dagar.

 • Du hittar ett specialerbjudande hos en långivare som exempelvis erbjuder nya kunder en deal utan ränta. Det gäller dock oftast inom ångerrätten.

 • Hitta en långivare som kan godkänna en räntefri låneperiod. Det förutsätter oftast att du har en god kreditvärdighet och att långivaren har möjlighet att erbjuda en sådan period.

 • Du väljer ett kreditkort som har 0% ränta på ett köp inom en viss tid. Då kan du sedan göra ett köp på 10 000 kronor och betala av lånet under den perioden som har 0% ränta. 

Om du inte kan få ett lån helt utan ränta kan du däremor försöka få så låg ränta som möjligt. För att få ett lån med låg ränta är det bra att jämföra olika alternativ och att framförallt jämföra den effektiva räntan som ger dig den verkliga kostnaden räför lånet. Se också till att du förstår alla villkor och avgifter som gäller för lånet innan du accepterar det – stressa därmed inte igenom processen.


Låna 10000 kr utan att försämra din kreditvärdighet

Ett lån på 10 000 kronor är inte ett jättestort lån. Det här betyder att en något högre ränta inte kommer att innebära en stor skillnad i faktiskt kostnad. Vi på Klara Lån tycker dock att du inte ska behöva betala mer än nödvändigt för att låna, oavsett om lånet är på 10 000 eller 100 000 kronor. 

Därför erbjuder vi en tjänst där du kostnadsfritt kan jämföra långivarnas räntor och övriga lånevillkor - helt kostnadsfritt. På så sätt kan du enkelt se vilken långivare som kan erbjuda dig bäst ränta för ett lån på 10000 kronor, redan innan du bestämmer dig. 

Ytterligare ett skäl att jämföra lån är att räntan inte alltid är den enda kostnaden för ett lån på 10000 kronor. Många långivare lägger även på tilläggsavgifter som uppläggnings- och handläggningsavgifter. Något som innebär att den faktiska kostnaden för lånet kan bli avsevärt högre än vad den nominella låneräntan som långivarna skyltar med antyder. 

Riskera inte din kreditvärdighet

När du ansöker om ett lån utan säkerhet sätts räntan i de allra flesta fall individuellt. Det här innebär att du aldrig kan veta vad räntan blir och vad lånet kommer att kosta förrän du faktiskt ansökt om det. Det är naturligtvis möjligt att ansöka om lån hos flera olika långivare på egen hand och göra en egen jämförelse. 

Problemet är att många långivare hämtar sin kreditupplysningar från UC och som du säkert vet är det inte bra för din kreditvärdighet att ha många förfrågningar hos dem. Ett starkt argument för att vända dig till en låneförmedlare som oss på Klara Lån istället för att ansöka direkt hos en eller flera långivare. 

Vi tar ingen UC när du ansöker om ett lån på 10000 kronor. Vid på lån på mindre än 50 000 kronor vidarebefordrar vi bara din ansökan till långivare som använder sig av kreditupplysningsbolagen Creditsafe eller Bisnode. 

Därmed behöver du inte oroa dig för att försämra din UC-score i onödan när du lånar 10000 kronor genom oss. En fördel om du planerar att teckna ett litet större lån längre fram och inte vill försämra dina chanser att få en bra ränta. Vid lån på större belopp hämtas nämligen kreditupplysningen så gott som alltid från just UC.

Krav för att låna 10 000 kr

För att ansöka om ett lån på 10 000 kronor hos oss behöver du först och främst uppfylla våra grundkrav. Kraven är tydliga, transparenta och förhållandevis tillåtande jämfört med många andra låneförmedlare. Något som gör det möjligt för de allra flesta att ansöka om ett lån. 

Du ska ha fyllt 18 år vid ansökningstillfället och ha en årlig inkomst på minst 100 000 kronor. Du behöver även vara folkbokförd och bosatt i Sverige och ha ett svenskt bankkonto. För att ansöka om lån hos oss behöver du även ett aktivt BankID (behövs för att identifiera dig och signera din ansökan). 

Ytterligare ett krav är att du inte får ha ett skuldsaldo hos Kronofogden. Har du skulder hos Kronofogden kan vi inte inte behandla din ansökan (inga seriösa långivare accepterar sökanden med obetalda Kronofogdeskulder). Det beror på att långivare anser att personer med skulder hos Kronofogden har en högre risk att inte kunna betala tillbaka sina lån.

Du är däremot välkommen att ansöka på nytt när skulderna återbetalda. Tänk på att dina chanser att få ett lån med bra villkor ökar väsentligt om det gått lite tid sedan du löste Kronofogdeskulderna, helst ska det ha gått minst sex månader. 

Våra grundkrav

 • Du är minst 18 år

 • Har en årsinkomst på minst 100 000 kr

 • Bosatt och folkbokförd i Sverige

 • Svenskt bankkonto och BankID

 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden 

Låna 10000 kr med betalningsanmärkning

Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att låna 10000 kronor. Ett lån på 10 000 kronor är ett relativt litet lån och många långivare har förhållandevis tillåtande krav när det gäller lån i den storleken. Flera av de långivare vi samarbetar med erbjuder möjligheten att låna trots anmärkningar. 

Via oss kan du få ett lån på 10000 kronor beviljat trots betalningsanmärkningar. Det förutsätter däremot att du har en stabil ekonomi generellt. Ett lån när du har betalningsanmärkningar kan däremot bli något dyrare för dig, då långivarna behöver minska riskerna att inte få tillbaka pengarna för lånet. Därmed kan räntor och andra avgifter bli högre än om du inte hade haft betalningsanmärkning. Därför är det extra viktigt att jämföra lånens effektiva ränta, där är alla kostnader för lånet samlade och du får därmed bättre koll på vad lånet kommer kosta dig i slutändan.

Så går det till att ansöka om lån

Att ansöka om ett lån på 10 000 kronor hos oss på Klara Lån är enkelt och tar max ett par minuter. Allt du behöver göra att fylla i formuläret högst upp på den här sidan och sedan signera med BankID. Så här går processen till:


1. Fyll i formuläret högst upp på den här sidan
 • Välj det lånebelopp du vill (som 10 000 kr) 

 • Ange hur länge du vill ha lånet (löptid)

 • Fyll i dina personuppgifter

 • Signera med BankID


2. Din ansökan skickas till långivarna
 • Vi skickar nu vidare din ansökan till långivarna

 • Långivarna tar fram ett erbjudande till dig

 • De första svaren har du inom ett par minuter, men det kan ta upp till 24 timmar innan alla långivare hunnit svara


3. Välj bästa lånet
 • När alla långivare är klara med sin bedömning får du en lista med detaljerade låneerbjudanden från de långivare som godkänt din ansökan 

 • Välj det lån som passar dig bäst. Tips! Titta särskilt på den effektiva räntan

 • Signera det låneavtal du bestämt dig för


4. Pengarna betalas ut
 • När du signerat låneavtalet kommer pengarna att betalas ut till det konto du angivit i samband med ansökan.

 • Olika långivare har olika processer för utbetalning så det kan ta olika lång tid beroende på vilket lån du väljer. Vissa erbjuder utbetalning samma dag, hos andra kan det ta ett par bankdagar innan pengarna finns på ditt konto

Frågor och svar om att låna 10 000 kronor

Vem kan låna 10000 kr?

Hos oss kan vem som helst som fyllt 18 år och har en årsinkomst på minst 100 000 kronor söka ett lån på 10000 kr. Du behöver också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Ett annat krav är att du inte får ha några skulder (skuldsaldo) hos Kronofogden. 

Kan jag få ett lån på 10000 med skuld hos Kronofogden?

Via oss på Klara Lån kan du tyvärr inte få beviljat ett lån om du har skulder hos Kronofogden. Om du däremot har betalat tillbaka skulderna kan du ansöka om lån trots en betalningsanmärkning. 

Kan jag låna 10000 utan inkomst?

Många långivare kräver att du har en viss inkomst för att kunna låna pengar, eftersom det är en indikation på att du har förmåga att betala tillbaka lånet. Ett lån via Klara Lån kräver att du har en årsinkomst på 100 000 kronor eller mer.

Görs det någon UC när jag lånar 10000 kr?

Nej, när du ansöker om ett lån på 10000 kronor hos oss hämtas ingen kreditupplysning från UC. Ansöker du om lån på mindre än 30 000 kronor skickar vi endast vidare din ansökan till långivare som använder sig av kreditupplysningsbolagen Creditsafe eller Bisnode. Det här innebär att du inte behöver oroa dig för att sänka din UC-score när du lånar exempelvis 10000 kronor genom oss. 

Är det möjligt att lösa mitt lån i förtid?

Ja, de lån vi förmedlar kommer genomgående med rörlig ränta (om inget annat anges i de erbjudande du får från långivaren). När räntan är rörlig kan du närsomhelst lösa hela eller delar av lånet helt utan extra kostnad. Det kan vara en fördel att lösa lånet snabbare än vad som anges i din återbetalningsplan. Genom att lösa lånet tidigare slipper du betala mer ränta (och eventuella avgifter) och får på så sätt en lägre totalkostnad än vad du annars skulle fått.

Kostar det något att använda er tjänst?

Nej, vår tjänst är helt kostnadsfri och du förbinder dig inte till något förrän du undertecknat ett låneavtal från en specifik långivare.  Det spelar ingen roll om du är efter ett lån på 10 000 kronor eller 150 000 kronor, vi tar inte ut några som helst avgifter av dig som kund. 

Kan jag låna 10 000 kr med betalningsanmärkningar?

Ja, det är möjligt. Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett problem så länge din ekonomi ser bra ut i övrigt. Flera av de långivare vi samarbetar med kan erbjuda dig ett lån på 10000 kronor trots anmärkningar. 

Det är emellertid inte alla som tillåter detta, så du kommer inte ha lika många alternativ att välja mellan. Tänk också på att en anmärkning inte är bra för din kreditvärdighet. I typfallet kommer en person som har en betalningsanmärkning att få sämre ränta en person som är fri från anmärkningar. 

Vi rekommenderar att du är försiktig med att låna mer pengar om du haft tidigare betalningsproblem som lett till en anmärkning. Låna endast om du är helt säker på att du kan betala tillbaka lånet i tid. 

När får jag lånet på 10 000 kronor utbetalat?

Ett snabblån på 10 000 kronor kan du få utbetalat samma dag, oftast inom några timmar. Du ansöker med BankID online och får det utbetalat på ditt bankkonto när du valt lån och ansökan är helt färdigställd.

Om Klara Lån

Klara Lån Sverige AB är ett svenskt bolag som har varit verksamma sedan 2016. Vi har hjälpt tusentals kunder att jämföra och hitta det lån som passar dem bäst – något vi fortfarande gör idag. Med många års erfarenhet inom lånebranschen vet vi vad våra kunder behöver för att få de bästa förutsättningarna till en rättvis och gedigen kreditbedömning.

Läs mer om oss