Blancolån - jämför utan uc & hitta lån med låg ränta

Ett blancolån är ett lån utan säkerhet, vilket innebär att lånet inte är bundet till ett specifikt objekt. Med ett blancolån kan du därmed låna pengar till precis det du behöver och önskar. Oberoende av vilken anledning du ansöker om ett blancolån så hjälper Klara Lån dig att jämföra låneerbjudanden från flera olika långivare, så att du kan välja det lån som passar dig bäst.

år
18
ÅÅMMDDXXXX
Vid lånebelopp över 50 000 kr kommer UC kreditupplysning att tas.
Kreditförmedling av Klara Lån Sverige AB. I och med användande av denna tjänst godkänner du våra villkor och personuppgiftsavtal.

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 procents nominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader, med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift, ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetala blir 38 808 kronor.

Så ansöker du om ett blancolån hos Klara Lån

Klara Lån samarbetar med flera långivare och hjälper dig att jämföra blancolån för att hitta det bästa blancolånet utifrån dina förutsättningar.

Det är enkelt och smidigt att ansöka om ett blancolån hos Klara Lån. För att jämföra lån och räntor fyller du i formuläret högst upp på sidan. Efter att du fyllt i formuläret kontaktar vi de långivare som vi samarbetar med och ber om ett låneförslag. När långivarna är kontaktade får du en lista med erbjudanden från de långivare som godkänt din ansökan, vilket max tar 20 sekunder. Du väljer sedan det blancolån som passar dig och dina förutsättningar bäst.

Blancolån utan säkerhet – vad innebär det?

Ett blancolån, även kallat privatlån, är ett lån utan säkerhet. Att låna utan säkerhet innebär att du lånar pengar utan pantsättning, till skillnad från om du tar ett bolån där bostaden fungerar som säkerhet. Vid ett blancolån förväntas du betala av lånet i form av amorteringar och som med alla andra typer av lån betalar du ränta på det lånade beloppet. Eftersom blancolånet är ett lån utan säkerhet innebär det ofta att lånet har en högre ränta än ett lån du tar med säkerhet.

Med ett blancolån lånar du pengar till det du behöver, utan att lånet behöver vara bundet till ett specifikt objekt. Ett blancolån kan således användas till en renovering av huset, reparation av bilen eller för att finansiera en resa.

Vad kan man använda ett blancolån till?

Ett blancolån kan användas till det mesta. När du tar ett blancolån finns det inga krav eller begränsningar från långivaren gällande vad pengarna får användas till. Det innebär att du själv får välja vad pengarna behövs till. Lånet kan således användas till allt ifrån inköp och renoveringar, till att samla lån och krediter i ett samlingslån. Blancolån kallas även ofta för konsumtionslån, eftersom de vanligtvis används för olika typer av privat konsumtion.

Så jämför du blancolån

1. Du anger dina uppgifter.

1. Du anger dina uppgifter.

Vi behöver veta vem du är och kort om hur din ekonomi ser ut.

2. Vi kontaktar långivare.

2. Vi kontaktar långivare.

Vi kontaktar alla långivare och ber om låneförslag. Det tar max 20 sekunder.

3. Du väljer det lån som passar.

3. Du väljer det lån som passar.

Du får en lista med villkor för de långivare som godkänt din ansökan och väljer direkt det lån som passar dig.

Vem kan ta ett blancolån?

När du lämnar en låneansökan hos Klara Lån hjälper vi dig att jämföra lån från flera långivare, för att du ska kunna välja det lån med bäst villkor för dig. Olika långivare har olika krav för när de beviljar ett blancolån, men kraven skiljer sig i regel inte från andra typer av privatlån. Grundkraven hos långivarna är till för att säkerställa att du till exempel har en viss ålder, att du är folkbokförd i Sverige och att du har en årsinkomst över en bestämd nivå. Se våra grundläggande krav på dig som låntagare här nedan.

Grundkrav för att ansöka om ett blancolån

 • Du ska ha fyllt 18 år.
 • Du behöver en årsinkomst på minst 100 000 kr.
 • Du behöver ha en fast bostad och vara folkbokförd i Sverige.
 • Du får inte ha skulder hos Kronofogden.
 • Du kan låna trots betalningsanmärkningar
 • Du behöver ett BankID för att verifiera dig vid ansökan.

Hur stort blancolån får jag ta?

Hos Klara Lån kan du ansöka om lån från 2000 kr till 150 000 kr. Hur stort belopp du blir beviljad att låna bestäms av de långivare som vi samarbetar med. Vid en låneansökan behandlar varje långivare din ansökan individuellt. Vilket lånebelopp du blir beviljad bestäms utifrån faktorer som din ekonomiska situation.

När du anger ditt önskade lånebelopp i vårt ansökningsformulär, kommer din förfrågan att matchas mot våra långivare som ger svar på vilken ränta och villkor de kan erbjuda för det belopp du har ansökt om.

Ränta på blancolån

Eftersom ett blancolån är ett lån utan säkerhet innebär det ofta att räntan är högre än om du ansöker om ett lån med säkerhet. Det beror på att bankerna behöver ha marginal för den högre risken som ett blancolån innebär.

När du ansöker om ett blancolån hos Klara Lån sätts räntan individuellt av de långivare som vi samarbetar med. Räntan på ditt blancolån bestäms utifrån din ekonomiska situation, kreditvärdighet och de riskbedömningar som varje enskild långivare gör.

Tips för att få lägre ränta

Du kan skapa dig själv bättre förutsättningar till en låg ränta och lägre kostnad på blancolånet genom att tänka på några enkla saker.

 • Låna aldrig mer än du behöver. Ett högre lånebelopp innebär en högre räntekostnad.
 • Gör inte fler ansökningar än nödvändigt eftersom det kan påverka din kreditvärdighet negativt. En låg kreditvärdighet kan leda till att du erbjuds en högre ränta.
 • Jämför alltid flera alternativ. Om du vänder dig till en låneförmedlare kan du på ett effektivt sätt väga olika långivare och erbjudanden mot varandra. Oftast görs bara en enda kreditupplysning trots att du får tiotals förslag.

Att tänka på innan du tar ett blancolån

Låna aldrig pengar som du inte har råd att betala tillbaka. Säkerställ alltid att du verkligen är i behov av lånet och att du har råd betala av ditt lån inom avsatt tid. Klara Lån hjälper dig att jämföra blancolån från flera olika långivare. På så sätt kan du själv välja det lån med de villkor som passar dig bäst.

Vi rekommenderar att du funderar över följande frågar innan du ansöker om lån för att undvika att du hamnar i en knepig ekonomisk sits.

 • Kan du vänta och spara ihop pengarna istället?
 • Kommer du att kunna betala tillbaka hela lånet inom dess löptid?
 • Kommer du att ha råd med månadskostnaden (ränta, amortering och avgifter)?
 • Har du läst igenom alla villkor noggrant så att du verkligen förstår vad du skriver under på?

Blancolån med betalningsanmärkningar och utan UC

Vi på Klara Lån kan genom våra långivare erbjuda blancolån trots att du har betalningsanmärkningar. Du kan också låna utan UC om du ansöker om belopp upp till 50 000 kr. Ansökningen sker genom formuläret högst upp på sidan och jämförelsen är helt kostnadsfri.

Tänk på att det ofta finns rimliga anledningar till att långivare är restriktiva med att bevilja lån till personer med sämre ekonomi och låg kreditvärdighet. Om du vet att din ekonomi inte är på topp och om du kommer ha svårt att betala tillbaka lånet, vill vi avråda dig från att ansöka trots att du möjligen kan få ett lån beviljat. Du kan istället vända dig till en skuldrådgivare i din kommun för att få hjälp.

Frågor och svar om blancolån

Vad är ett blancolån?

Ett blancolån är ett lån utan säkerhet, precis som ett privatlån. Det innebär att lånet inte är bundet till ett specifikt objekt och således kan du låna pengar till det du önskar.

Vad kan man använda ett blancolån till?

När du tar ett blancolån bestämmer du själv vad du vill använda pengarna till. Ett blancolån används ofta till inköp, renoveringar, resor eller till att samla andra lån och krediter.

Kan jag ansöka om ett blancolån om jag har betalningsanmärkningar?

Ja, hos Klara Lån är det möjligt att ansöka om ett blancolån om du har betalningsanmärkningar förutsatt att övriga grundkrav är uppfyllda. Har du skuldsaldo hos Kronofogden kan vi tyvärr inte hjälpa dig med lån.

Vad är det för ränta på ett blancolån?

Ett blancolån har ofta högre ränta än vad ett lån med säkerhet har. När du ansöker om ett lån hos Klara Lån bestäms din ränta individuellt av de långivare som vi samarbetar med. Du kan jämföra erbjudanden helt kostnadsfritt i vårt formulär högst upp på sidan.

Kan man ansöka om ett blancolån utan UC?

Ja, du kan ansöka om blancolån utan kreditupplysning via UC. På lånebelopp upp till 30 000 kr skickas din låneansökan till de långivare som använder sig av Creditsafe och Bisnode. Om beloppet överstiger 30 000 kr görs upplysningen via UC.

Kan jag ansöka om ett blancolån utan inkomst?

Nej. Ett av grundkraven för att ansöka om lån hos Klara Lån är att du har en årsinkomst på minst 100 000 kr.

Hur mycket får jag låna med blancolån?

Du kan låna upp till 150 000 kr genom våra långivare. Du anger vilket belopp du vill låna i vårt ansökningsformulär och får därefter tillbaka olika alternativ med vilka räntor och villkor långivarna kan erbjuda.

Om Klara Lån

Klara Lån Sverige AB är ett svenskt bolag som har varit verksamma sedan 2016. Vi har hjälpt tusentals kunder att jämföra och hitta det lån som passar dem bäst – något vi fortfarande gör idag. Med många års erfarenhet inom lånebranschen vet vi vad våra kunder behöver för att få de bästa förutsättningarna till en rättvis och gedigen kreditbedömning.

Läs mer om oss