Enkla lån som beviljar många

Ett enkelt lån brukar vara en benämning för krediter med lägre grundkrav än många andra typer av lån. Vi på Klara Lån erbjuder snabblån utan UC upp till 50000 kronor, där du som låntagare har lägre krav för att få ditt lån beviljat. Här berättar vi mer om vad ett så kallat enkelt lån innebär och vad du behöver tänka på.

år
18
ÅÅMMDDXXXX
Vid lånebelopp över 50 000 kr kommer UC kreditupplysning att tas.
Kreditförmedling av Klara Lån Sverige AB. I och med användande av denna tjänst godkänner du våra villkor och personuppgiftsavtal.

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 procents nominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader, med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift, ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetala blir 38 808 kronor.

En av de lättaste lånen att få

Allt som oftast är dessa “lätta-att-få-lån” snabblån som exempelvis SMS-lån där UC inte används. Lånen är så kallade högskostnadskrediter, vilket gör att räntekostnaderna och övriga avgifter oftast är högre. Typiskt med enkla lån är att de ofta innefattar mindre summor som du som låntagare kan få tillgång till snabbt.

Lån som är enkla att få beviljade kan alltså vara ett bra alternativ för dig som är i behov av ett lån för en mindre summa och som är ute efter att få tillgång till summan snabbt. Vid dessa typer av lån får du vanligtvis tillgång till lånesumman redan samma dag som du ansöker.

Just högkostnadskrediter är alltså lån där räntekostnaderna och övriga avgifter oftast är högre än andra typ av lån, vilket är viktigt att känna till som låntagare. När du jämför olika lån hos oss på Klara Lån kan du få en bra överblick för de olika långivarnas erbjudanden och hitta det alternativ som passar dig bäst. 

Enkla lån utan UC  

Hos många långivare är det vanligt att ta en kreditupplysning via Upplysningscentralen när du ansöker om ett lån. För många kreditupplysningar hos UC påverkar din så kallade kreditvärdighet negativt, vilket kan leda till att det blir svårare att få framtida lån beviljade.

Hos Klara lån görs ingen kreditupplysning hos UC när du ansöker om ett enkelt lån för högst 50000 kronor. Vi jämför istället långivare som använder sig av andra kreditupplysningsföretag där din kreditvärdighet lämnas intakt.

Låna pengar enkelt

1. Du anger dina uppgifter.

1. Du anger dina uppgifter.

Vi behöver veta vem du är och kort om hur din ekonomi ser ut.

2. Vi kontaktar långivare.

2. Vi kontaktar långivare.

Vi kontaktar alla långivare och ber om låneförslag. Det tar max 20 sekunder.

3. Du väljer det lån som passar.

3. Du väljer det lån som passar.

Du får en lista med villkor för de långivare som godkänt din ansökan och väljer direkt det lån som passar dig.

Finns det lån som beviljas för alla?

Nej, några sådana lån finns inte. Trots att snabblån innebär lägre krav på dig som låntagare än många andra typer av lån, finns det hos alla långivare olika grundkrav som du som låntagare måste uppfylla för att få ditt lån beviljat.

Utöver detta finns det även lagstiftade bestämmelser kring att få lån beviljade, vilka långivarna givetvis behöver förhålla sig till. Det finns alltså inga lån utan några som helst krav på dig som vill låna pengar.

Grundkraven för att få ta lån skiljer sig åt hos olika låntagare och handlar bland annat om krav gällande ålder, inkomst och nuvarande skulder. När du ansöker om ett lån via Klara Lån kommer du endast få upp förslag på långivare där du uppfyller kraven.

Klara Låns krav

I egenskap av låneförmedlare har vi på Klara Lån inte sista ordet kring huruvida din låneansökan blir beviljad eller inte, utan det är upp till långivarna. Däremot har vi på Klara Lån ett antal grundkrav som måste uppfyllas för att du över huvud taget ska kunna genomföra en ansökan hos oss.

Våra grundkrav:

 • Du behöver vara minst 18 år
 • Du behöver ha en årlig inkomst på minst 100 000 kr
 • Du behöver vara bosatt och folkbokförd i Sverige
 • Du får inte ha ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
 • Du behöver ett BankID för att kunna identifiera dig vid ansökan

Att tänka på när du lånar pengar med låga krav

När du ansöker om ett lån med lägre krav på dig som låntagare, är det viktigt att noggrant se över din ekonomi samt att se över dina olika alternativ för att hitta det erbjudande som passar dig bäst. Nedan har vi listat ett antal punkter som kan vara bra att tänka på innan du ansöker om ett enkelt lån.

 • Se över din ekonomi noggrant och försäkra dig om att du har råd att betala tillbaka lånet
 • Jämför olika långivare för att hitta ett så bra erbjudande som möjligt
 • Låna inte för att betala av ett tidigare lån
 • Se över lånets tillkommande kostnader samt hur snabbt lånet ska betalas tillbaka
 • Låna bara om du verkligen behöver
 • Var medveten om att högkostnadskrediter oftast är dyrare än andra typer av lån

Ett lån som är lättare att få

När du ansöker om ett så kallat enkelt lån, eller snabblån, kan du via Klara Lån, låna utan UC upp till 50000 kronor. Vi hjälper dig att jämföra olika långivare för att du ska hitta det bästa alternativet för just dig. Se till att skapa dig en god bild över din ekonomi för att kunna beräkna om du har råd att betala av lånet i slutändan.

Vanliga frågor om enkla lån

Vad är ett så kallat enkelt lån?

Ett enkelt lån är en typ av kredit som har lägre grundkrav än många andra typer av lån. Dessa lån, även kallade snabblån, beviljas snabbt och innefattar ofta mindre summor. Ett kännetecken för enkla lån är att de ofta har högre räntekostnader och avgifter och klassas som högkostnadskrediter.

Vad bör man tänka på innan man ansöker om ett enkelt lån?

Innan man ansöker om ett enkelt lån är det viktigt att:

 • Noggrant se över sin ekonomi och försäkra sig om att man har råd att betala tillbaka lånet
 • Jämföra olika långivare för att hitta det bästa erbjudandet
 • Inte låna pengar för att betala av ett tidigare lån
 • Ta hänsyn till lånets tillkommande kostnader och återbetalningstid
 • Låna endast om man verkligen behöver det, eftersom högkostnadskrediter oftast är dyrare än andra typer av lån

Vilka fördelar finns det med att välja ett enkelt lån?

Enkla lån från Klara Lån ger snabb tillgång till pengarna, med utbetalning ofta samma dag. Dessa typer av lån har lägre grundkrav och ingen kreditupplysning görs hos UC upp till 50000 kronor, vilket är fördealaktigt för din kreditvärdighet. Dessutom kan du jämföra olika långivare för att hitta det bästa erbjudandet för dig.

Vad bör man vara medveten om när man tar ett enkelt lån?

Vid övervägande av ett enkelt lån bör du vara medveten om de högre räntekostnaderna och avgifterna som är signifikativt för dessa typer av lån. Jämför noggrant olika låneerbjudanden och ha en plan för återbetalning för att undvika ekonomiska svårigheter. Låna bara om det är absolut nödvändigt och du kan hantera kostnaderna.

Om Klara Lån

Klara Lån Sverige AB är ett svenskt bolag som har varit verksamma sedan 2016. Vi har hjälpt tusentals kunder att jämföra och hitta det lån som passar dem bäst – något vi fortfarande gör idag. Med många års erfarenhet inom lånebranschen vet vi vad våra kunder behöver för att få de bästa förutsättningarna till en rättvis och gedigen kreditbedömning.

Läs mer om oss