Ta billån – jämför och låna upp till 150 000 kr

Dags att köpa bil? Vi på Klara Lån hjälper dig att jämföra billån online från 5000 kronor upp till 150000 kronor till villkor som passar just dig och dina unika förutsättningar. Billånen du jämför hos oss är privatlån, alltså lån utan säkerhet. Det betyder att du till skillnad från ett traditionellt billån inte behöver någon kontantinsats och att du kan låna till 100 procent av bilens värde.

år
18
ÅÅMMDDXXXX
Vid lånebelopp över 50 000 kr kommer UC kreditupplysning att tas.
Kreditförmedling av Klara Lån Sverige AB. I och med användande av denna tjänst godkänner du våra villkor och personuppgiftsavtal.

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 procents nominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader, med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift, ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetala blir 38 808 kronor.

Vad är ett billån?

Ett billån är precis vad det låter som, ett lån du använder för att finansiera köpet av en bil. Billån kan något förenklat delas in två olika kategorier; billån med säkerhet och billån utan säkerhet.

Nedan kan du läsa mer om billån och hur vi på Klara Lån hjälper dig jämföra billån så att du kan hitta det bästa lånealternativet för dig.

Billån med säkerhet

Köper du en ny bil hos en etablerad bilhandlare är det så gott som uteslutande billån med säkerhet som erbjuds. När du tecknar ett sådant billån är det den aktuella bilen som utgör den underliggande säkerheten. Man kan säga att du sätter bilen i pant hos banken tills du betalat tillbaka hela billånet.

Om du inte kan betala tillbaka pengarna kan banken kräva att bilen säljs på exekutiv auktion och på så sätt få tillbaka sina pengar. När det finns en säkerhet får banken en extra trygghet och det är därför ofta möjligt att få en riktigt bra ränta.

Ett billån med säkerhet kommer dock med en del begränsningar. Det är till exempel inte möjligt att låna till mer än 80 procent av bilens värde. De resterande 20 procenten ska du betala kontant.

Många banker kräver också att du köper bilen hos en auktoriserad bilhandlare. På grund av att de flesta bilar minskar snabbt i värde finns det i regel även krav på bilens ålder när du tecknar ett billån med säkerhet, den får inte vara hur gammal som helst. Du kan inte heller sälja bilen vidare utan att först lösa, alltså betala tillbaka, ditt billån.

Billån utan säkerhet

Ett billån utan säkerhet fungerar på samma sätt som ett blancolån. Du behöver, precis som namnet antyder, ingen säkerhet eller pant när du tecknar ett billån av den här typen. Pengarna är därför inte låsta till en specifik bil eller bilhandlare som de flesta traditionella billån är.

Dessutom är du fri att köpa vilken bil du vill, från vem du vill. Vi ställer inga krav på att du ska vända dig till en auktoriserad bilhandlare och bilens ålder spelar ingen roll. Köp en helt ny bil, en bättre begagnad eller ett rent renoveringsobjekt - du bestämmer själv.

När du tecknar ett billån utan säkerhet kan du när som helst sälja bilen vidare, du behöver inte lösa lånet först. En annan fördel med den här typen av billån är att du kan låna till 100% av bilens värde. Ingen kontantinsats krävs.

Så jämför du billån

1. Du anger dina uppgifter.

1. Du anger dina uppgifter.

Vi behöver veta vem du är och kort om hur din ekonomi ser ut.

2. Vi kontaktar långivare.

2. Vi kontaktar långivare.

Vi kontaktar alla långivare och ber om låneförslag. Det tar max 20 sekunder.

3. Du väljer det lån som passar.

3. Du väljer det lån som passar.

Du får en lista med villkor för de långivare som godkänt din ansökan och väljer direkt det lån som passar dig.

Grundkrav för att söka billånet

För att vi ska behandla din ansökan om billån ska du vara minst 18 år vid ansökningstillfället och folkbokförd i Sverige. Du ska också ha en årlig inkomst på minst 100 000 kronor och vara helt fri från skulder hos Kronofogden.

Ålder: Du behöver vara minst 18 år.

Inkomst: Du behöver ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor.

Boende: Du måste ha en fast bostad i Sverige.

Skulder: Du får inte ha några skulder hos Kronofogden (skuldsaldo).

Jämför långivare och hitta bästa ränta för ditt billån

Billån är ett lån utan säkerhet och är upplagt på samma sätt som ett privatlån. Räntan sätts individuellt utifrån din betalningsförmåga och kredithistorik. Med vår låneförmedlare kan du smidigt jämföra räntorna och villkoren för de olika låneförslagen och välja det alternativ som passar dig bäst.

De viktigaste faktorerna som spelar in vid räntesättningen är din inkomst, anställningsform, befintliga skulder och hur du skött tidigare betalningar. Har du en tillsvidareanställning, en bra lön och inga tidigare betalningsproblem har du goda förutsättningar att få en riktigt bra ränta på ditt billån.

Det finns alltid saker du göra för att förbättra dina chanser att få en bra ränta även om du saknar fast anställning, är projektanställd eller av andra skäl har en varierande inkomst.

Ha en medsökande på billånet

Vi erbjuder möjligheten att ha en medsökande på billånet, alltså en andra person som står med på låneavtalet tillsammans med dig. Ni är då två personer som delar på ansvaret för återbetalningen av lånet och vi tar med bådas inkomster i beräkningen vid kreditprövningen.

Att ha en medlåntagare är ofta fördelaktigt, särskilt om du är student, mellan anställningar eller har en oregelbunden inkomst. Skulle du som huvudlåntagare få betalningsproblem finns det alltid en andra person, medlåntagaren, som kan kliva och betala i ditt ställe.

Den statistiska risken att lånet förfaller och att banken inte får tillbaka de utlånade pengarna blir då avsevärt lägre. Därför blir det i regel möjligt att få en bättre ränta och att låna större belopp när du har en medlåntagare.

Anställningsformen spelar roll

Att ha en fast anställning och inkomst är alltid ett plus om vill låna pengar, oavsett om det rör sig om ett billån, bostadslån eller någon annan typ av lån. Har du en tillsvidareanställning på heltid har du som tidigare nämnt mycket goda chanser att få en bra ränta på ditt billån.

Av den anledningen kan det vara klokt att vänta några månader med att söka billånet om du inte har fast anställning men snart kommer få en. Exempelvis om har en provanställning som snart övergår i en tillsvidareanställning eller om du är inne på slutspurten av dina studier och vet att du kommer landa ett jobb inom kort.

Om du däremot inte är traditionellt anställd utan kanske är egenföretagare och är i behov av att låna pengar så går det att låna pengar utan fast anställning.

Vilken löptid ska jag välja på mitt billån?

När du ansöker om ett billån kan du själv välja vilken löptid du vill att ditt lån ska ha. Återbetalningstiden kommer att påverka både månadskostnaden och den totala kostnaden för ditt billån. Det kan därför vara klokt att fundera ett slag på hur länge du vill ha billånet och vilket alternativ som passar din ekonomi bäst,

Väljer du en lång löptid, som tio år, på ditt billån kommer du att få en lägre månadskostnad än vad du skulle ha fått med en kortare löptid. Med en längre löptid sprider du nämligen ut amorteringen över fler betalningstillfällen.

Summan du betalar vid varje betalningstillfälle blir därför lägre. Samtidigt betalar du ränta för billånet under en längre period. Den totala kostnaden för ditt billån kommer därmed bli högre än vad den skulle blivit med en kortare återbetalningstid.

Omvänt så innebär en kortare löptid att månadskostnaden för ditt billån blir högre än vad skulle blivit med en längre löptid. Men du får också en lägre total räntekostnad och ett billigare billån i sin helhet.

Att tänka på innan du tecknar ett billån

Vi rekommenderar alltid att du tänker igenom saken ordentligt innan du ansöker om ett lån. Billån är inget undantag. Gör gärna en budget där du spaltar upp dina inkomster och fasta utgifter. Då får du en bra bild av hur mycket du klarar av att betala varje månad. Tänk på att du alltid ska ha ekonomiskt utrymme för oväntade utgifter, räkna inte med för små marginaler.

En annan sak som är bra att ha i åtanke innan du söker billånet är bilens värdeminskning. Så gott som alla bilar tappar i värde med tiden och värdeminskningen går ganska snabbt i jämförelse med många andra varor. En vanlig tumregel är att 50 procent av bilens värde har försvunnit efter fem år om du köper en ny bil idag.

Du bör därför alltid med ta värdeminskningen i beräkningen innan du lånar, särskilt om du planerar att sälja bilen längre fram. Annars riskerar du försätta dig i en situation där har en skuld som överstiger bilens värde. I värsta fall står du kvar med ett lån du måste amortera på, långt efter bilen är borta.

Så ansöker du om ett billån

Att jämföra och ansöka om ett billån hos oss är enkelt och tar inte mer än några minuter. Enklast är att fylla i formuläret högt upp på sidan. Allt du behöver göra är att ange vilket belopp du vill låna, löptid (återbetalningstiden för lånet) och dina personuppgifter.

Sök billån online med BankID

Så fort du skickat in formuläret tar vi över och går igenom in dina uppgifter. Därefter får du svar från våra långivare där de presnterar sina låneförslag som du smidigt och enkelt kan jämföra och utvärdera för att sedan välja det lån som passar dig bäst.

Ansök om billån:

  • Fyll i ansökningsformuläret
  • Ange belopp, löptid och dina personuppgifter
  • Vi kontaktar alla långivare och ber om låneförslag, du får svar inom 20 sekunder
  • Välj de lån som passar dig och dina förutsättningar bäst.
  • Klart! Ditt billån betalas ut inom några bankdagar

Frågor och svar om billån

Vilka är grundkraven för att ansöka billån?

För att ansöka om billån hos oss ska du vara minst 18 år och svensk medborgare. Du ska också en årsinkomst på 100 000 kronor eller mer. Du får inte ha några betalningsanmärkningar.

Hur länge kan jag ha billånet?

Du bestämmer själv hur länge du vill ha ditt billån. Våra långivare erbjuder varierade löptider och du kan välja det som passar dig bäst.

Kan jag lösa billånet i förtid?

Ja, du kan lösa lånet när som helst under löptiden utan att några extra avgifter tillkommer.

Behöver jag en säkerhet för billånet?

Nej, Vårt billån fungerar på samma sätt som ett privatlån. Ingen säkerhet krävs och du kan låna till 100% av bilens värde.

Vad får jag för ränta?

Räntan på billånet sätts individuellt efter kreditprövning. Med vår låneförmedlare kan du smidigt jämföra räntekostnaderna för ditt billån innan du ansöker om ett lån.

Om Klara Lån

Klara Lån Sverige AB är ett svenskt bolag som har varit verksamma sedan 2016. Vi har hjälpt tusentals kunder att jämföra och hitta det lån som passar dem bäst – något vi fortfarande gör idag. Med många års erfarenhet inom lånebranschen vet vi vad våra kunder behöver för att få de bästa förutsättningarna till en rättvis och gedigen kreditbedömning.

Läs mer om oss