Låna 20 000 kr utan UC

Behöver du låna 20 000 kronor? Se till att få bästa möjliga villkor som en bra ränta, låga avgifter och så låg månadskostnad som möjligt när lånar. Det kan du göra genom att jämföra långivarnas villkor innan du bestämmer dig. Hos oss kan du granska långivarnas räntor och övriga villkor i förväg och på så sätt maximera dina chanser att hitta det bästa möjliga lånet utifrån just dina villkor.

Återbetalningstid
år
18
ÅÅMMDDXXXX
Vid lånebelopp över 30 000 kr kommer UC kreditupplysning att tas.
Kreditförmedling av Klara Lån Sverige AB. I och med användande av denna tjänst godkänner du våra villkor och personuppgiftsavtal.

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 procentsnominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader,med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetalablir 38 808 kronor.

Hitta lån på 20 000 kr utan att sänka din kreditvärdighet

När du ansöker om ett lån görs alltid en kreditprövning, det här är obligatoriskt och inget du kan komma undan. Många, men inte alla, långivare och banker använder sig av kreditupplysningsbolaget UC för att begära kreditupplysning på dig. Som du kanske redan är medveten om är det inte bra för din kreditvärdighet att ha alltför många kreditupplysningar hos just UC. 

Det här gör att det blir svårt att göra egna jämförelser av långivarnas villkor och kostnaden för att låna exempelvis 20 000 kronor. Ansöker du på egen hand hos olika långivare hämtar nämligen varje långivare en kreditupplysning (inte sällan hos UC), något som innebär att dina möjligheter att få en bra ränta försämras för varje ansökan. 

Samtidigt tillämpar de flesta långivare så kallad individuell räntesättning, något som innebär att du aldrig kan veta vilken ränta du kommer att få förrän du faktiskt ansökt om ett lån. Lösningen på problemet är att vända dig till en låneförmedlare som oss på Klara Lån. Vi har samlat ett stort antal svenska långivare som erbjuder lån utan säkerhet och du kan jämföra deras villkor hos utan att försämra din kreditvärdighet.  


Alla lån under 30 000 kronor utan UC

När du ansöker om ett lån på 20 000 kronor hos oss görs nämligen ingen kreditupplysning hos UC överhuvudtaget (de flesta andra låneförmedlare tar en UC oavsett belopp). 

Vi skickar istället endast vidare din ansökan till långivare som använder sig av kreditupplysningsbolagen Bisnode och Creditsafe. Därmed slipper du helt en notering hos UC och behöver inte oroa dig för att försämra ditt kreditbetyg hos dem. 

En klar fördel om du exempelvis planerar att teckna ett litet större lån inom en snar framtid och vill maximera dina chanser att få en bra ränta och låg kostnad. 

Välj rätt långivare & få goda villkor när du lånar 20 000 kr

Vi på Klara Lån tycker inte att du som kund ska behöva betala onödigt mycket när du lånar pengar, oavsett om du lånar 20 000 kronor eller 200 000 kronor. Därför erbjuder vi dig möjligheten att jämföra långivarnas räntor och villkor redan innan du lånar. Något som innebär att du får ett enkelt och smidigt sätt att ställa olika aktörers erbjudanden mot varandra och sedan välja det bästa och billigaste alternativet. 

När du ansöker om ett lån på 20 000 kronor hos oss får du automatiskt svar från alla långivare vi samarbetar med som kan erbjuda dig ett lån på just det beloppet. 

Varje svar innehåller detaljerad information om lånets villkor som ränta, om några avgifter tillkommer, månadskostnaden och hur återbetalningsplanen ser ut. Därmed kan du enkelt se vem som kan ge dig det bästa och mest förmånliga lånet just nu och möjlighet att få en betydligt längre total lånekostnad än vad du annars skulle fått.


Låna 20 000 kr genom Klara Lån

  • Låna 20 000 kronor utan säkerhet

  • Jämför räntor, kostnader och övriga villkor och hitta det bästa lånet för dig

  • Tjänsten är helt kostnadsfri och ej bindande

  • Vi tar ingen UC när du ansöker om lån på 20 000 kr

Så funkar Klara Lån.

1. Du anger dina uppgifter.

1. Du anger dina uppgifter.

Vi behöver veta vem du är och kort om hur din ekonomi ser ut.

2. Vi kontaktar långivare.

2. Vi kontaktar långivare.

Vi kontaktar alla långivare och ber om låneförslag. Det tar max 20 sekunder.

3. Du väljer det lån som passar.

3. Du väljer det lån som passar.

Du får en lista med villkor för de långivare som godkänt din ansökan och väljer direkt det lån som passar dig.

Låna 20000 kr snabbt – utbetalning samma dag

Om du behöver låna 20 000 kronor snabbt kan smslån, snabblån och andra smålån vara bra alternativ för dig. Vid sådana lån kommer oftast pengarna in på ditt bankkonto samma dag efter att du har gjort din ansökan online via BankID.

Tänk dock på att smslån och snabblån är ofta dyrare än andra typer av lån, så det kan vara bra att jämföra med andra lånealternativ innan du ansöker om ett lån. Vi hjälper dig gärna samla olika förslag på lån där du enkelt kan jämföra räntor och olika lånevillkor. Var alltid noga med att läsa igenom villkoren för lånet ordentligt, så att du vet vad som gäller för räntor, avgifter och återbetalning.

Tänk på att det alltid förekommer en viss ekonomisk risk med att låna pengar, så se alltid till att du har råd att betala tillbaka lånet under löptiden så att du inte får några ekonomiska problem.

Vad kan jag låna 20 000 kronor till?

Vi på Klara Lån förmedlar uteslutande lån utan säkerhet. Det här innebär att lånen inte är låsta till en underliggande säkerhet, vilket exempelvis ett bolån är. I praktiken betyder det här att du kan använda de 20 000 kronor du lånar till precis vad du vill (förutsatt att det inte är olagligt förstås).

Vanliga användningsområden för lån utan säkerhet på belopp som 20 000 kronor är helt vanlig konsumtion som resor, köp av prylar (det kanske är dags att byta diskmaskin etc.) och för att täcka oförutsedda utgifter. Om du exempelvis blir tvungen att laga bilen, fixa en läcka i köket eller bara fått en oväntad faktura som inte går att skjuta upp kan ett lån på 20 000 kronor komma väl till pass. 

Ett annat populärt användningsområde för lån på belopp som 20 000 kronor är att lösa (eller samla) dyra smålån. Har du ett flertal mindre krediter som smslån och snabblån dras du förmodligen med höga månadskostnader. 

Räntan på den typen av lån är i de flesta fall riktigt hög och dessutom tillkommer inte sällan dryga avgifter. Genom att teckna ett litet större lån med bättre villkor (som lägre ränta och månadskostnad) och använda det för att betala av smålånen kan det vara möjligt att få ner kostnaderna rejält. 

Detta är förstås under förutsättning av du kan få en bättre ränta på ditt nya lån. Kan du inte det rekommenderar vi att du avstår för att låna igen för att betala av de gamla skulderna och tittar på andra lösningar. 

Vad blir räntan när jag lånar 20 000 kronor?

Räntan på de lån vi förmedlar sätts individuellt, efter kreditprövning, av de olika långivarna. Vid kreditprövningen tittar långivarna på faktorer som din inkomst, anställningsform, befintliga skulder, boendesituation och om du haft några betalningssvårigheter som lett till betalningsanmärkningar. 

Det här betyder att du aldrig kan veta vilken ränta du kommer att få, och därmed vad månadskostnaden för lånet kommer att bli, förrän du faktiskt ansökt om det hos en specifik långivare. Kostnaden för att låna ett och samma belopp kan också skilja sig rejält åt mellan olika långivare.

Anledningen är enkel. Olika långivare gör olika bedömningar, och de kan ha vitt skilda prioriteringar och rikta sig mot olika kundgrupper. Något som gör det svårt att lista ut är vilken aktör som kan ge dig det bästa lånet med den lägsta kostnaden i förväg.

Det är av ovanstående skäl som det är klokt att jämföra olika långivare och deras erbjudanden hos en låneförmedare innan du skickar in en ansökan – oavsett om du planerar att låna 20 000 kronor eller ett betydligt större belopp. 

Genom att ansöka hos en låneförmedlare som oss får du svar och detaljerade låneförslag från ett flertal olika långivare, innan du lånar. På så sätt kan du enkelt se vilken ränta  de olika långivarna kan ge dig, ställa låneförslagen mot varandra och välja det alternativ som passar dig bäst. Ett smartare sätt att låna pengar helt enkelt. 

Vad krävs för att låna 20 000 kronor?

Vi förmedlar lån från ett stort antal svenska långivare. Det är inte vi som låneförmedlare som har det sista ordet om vem som kan låna 20 000 kronor eller något annat belopp. Det har de olika långivarna. Deras krav kan se lite olika ut, beroende på långivarens profil och inriktning. 

Vissa långivare har mer tillåtande krav, medan andra kan vara lite tuffare. Hos vissa aktörer räcker det med att du är 18 år gammal och har en årlig inkomst på 100 000 kronor eller mer. 

Andra kan sätta åldersgränsen vid 22 eller 23 år och kräva en årsinkomst på minst 150 000 kronor. På samma sätt tillåter vissa långivare sökanden som har betalningsanmärkningar medan andra inte kan erbjuda dig ett lån om du har en eller flera anmärkningar.


Kan jag låna 20 000 med betalningsanmärkning?

Det kan vara svårt att få ett lån när man har betalningsanmärkning eftersom det kan ses som en indikator på att du har svårigheter att betala dina räkningar. Därmed kanske långivaren anse att det är för stora risker att bevilja lånet. 

Men oroa dig inte. Så länge du uppfyller våra grundkrav kommer du att automatiskt få erbjudanden från alla långivare som kan ge dig ett lån. Våra långivare beviljar lån med betalningsanmärkning, förutsatt att inte har något aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. 

Däremot är det vanligt att räntan är högre på lån till den som har betalningsanmärkning, vilket är viktigt att vara medveten om. Det beror på att långivarna ser en ökad risk och behöver därmed ta höjd för det. Vi rekommenderar därför att du alltid jämför flera lån och tar en extra titt på den effektiva räntan som innefattar alla kostnader som hör till lånet, såsom ränta, avi-avgifter och uppläggningsavgifter.

För att vi ska behandla din ansökan och skicka den vidare till de långivare vi samarbetar med behöver du först och främst uppfylla våra villkor. I nuläget ser de ut så här:

  • Du är minst 18 år gammal

  • Har en årlig inkomst på minst 100 000 kr

  • Folkbokförd och bosatt i Sverige

  • Svenskt bankkonto och BankID (behövs för att signera din ansökan)

  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden

Vanliga frågor om att låna 20 000 kr

Vad krävs för att låna 20 000 kr?

Grundkraven för att vi ska behandla din ansökan om lån och vidarebefordra den till de långivare vi samarbetar med är att du ska vara minst 18 år och ha en årsinkomst på 100 000 kr eller mer. 

Du ska även vara folkbokförd och bosatt i Sverige. Ett annat krav är att du inte får ha några skulder (skuldsaldo) hos Kronofogden. Har du det kommer det inte vara möjligt att låna genom oss. Men du är självklart välkommen att ansöka igen när du betalat av Kronofogdeskulderna. Tänk på att dina chanser att få ansökan beviljad ökar ju längre det gått sedan du blev av med skuldsaldo, helst ska det gått mer än sex månader. 

Kan jag låna 20 000 kronor utan UC?

Ja, det är möjligt. När du ansöker om lån på mindre än 30 000 kronor skickar vi bara vidare din ansökan till långivare som använder sig av kreditupplysningsbolagen Bisnode och Creditsafe. Det här innebär att du helt slipper en notering i UCs register när du lånar 20 000 kronor genom oss. Något som är en klar fördel om planerar att ansöka om ett större lån längre fram och inte vill försämra din UC-score. 

Är det möjligt att låna 20 000 kronor trots betalningsanmärkningar?

Ja, det är möjligt. Ett lån på 20 000 kronor är ingen jättestor kredit och flera av långivare vi samarbetar erbjuder lån i den storleken även om låntagaren har anmärkningar. Det är dock viktigt att komma ihåg att en betalningsanmärkning alltid är negativ för din kreditvärdighet. I de allra flesta fall kommer du få en högre ränta om du har betalningsanmärkningar än vad du annars skulle ha fått. Låna bara om du är helt säkert på att du klarar av månadskostnaden och kan betala tillbaka lånet i tid. Detta är extra viktigt om du har betalningsanmärkningar. 

Kostar det något att jämföra lån och långivare hos er?

Nej, det är helt gratis. Vi tar inte ut en krona av dig som kund när du du använder vår tjänst. Vi på Klara Lån får istället betalt av den långivare du till slut väljer om du bestämmer dig för att teckna ett lån. Något som är fördelaktigt både för dig som låntagare och långivarföretagen. 

Du får en möjlighet att jämföra olika lånealternativ och goda möjligheter att få en riktigt bra ränta och månadskostnad. Långivaren kommer i sin tur i kontakt med kunder som behöver ett lån. Upplägget gynnar alla parter. 

Självklart är det ej bindande att jämföra lån på 20 0000 kronor (och andra belopp) hos oss. Du förbinder dig inte till något förrän du undertecknat ett låneavtal hos en specifik långivare. Dessutom har du alltid ångerrätt. 

Kan jag lösa mitt lån i förtid?

Ja, du kan närsomhelst lösa ditt lån innan löptidens slut helt utan extra kostnad. De lån  vi förmedlar kommer nämligen med rörlig ränta. Då är det förbjudet för långivarna att ta ut en avgift om du skulle vilja lösa lånet i förtid. 

Hur snabbt kan jag få pengarna på mitt bankkonto?

Ett lån på 20 000 kronor kan våra långivare betala ut samma dag om du har fått det beviljat – oftast tar det bara några timmar. En ansökan gör du direkt på vår sajt via BankID.