Låna pengar direkt - svar inom 15 sekunder

Låna pengar direkt med bra villkor. Hos oss på Klara Lån kan du enkelt jämföra räntor och villkor hos flera olika långivare som erbjuder lån med direkt utbetalning.

 • Besked inom 15 sekunder
 • Snabb utbetalning direkt på ditt konto
 • Jämför direktlån kostnadsfritt
 • Låna utan UC upp till 50 000 kr

år
18
ÅÅMMDDXXXX
Vid lånebelopp över 50 000 kr kommer UC kreditupplysning att tas.
Kreditförmedling av Klara Lån Sverige AB. I och med användande av denna tjänst godkänner du våra villkor och personuppgiftsavtal.

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 procents nominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader, med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift, ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetala blir 38 808 kronor.

Vad innebär det att låna pengar direkt?

Att låna pengar direkt innebär att du lånar pengarna hos en långivare som erbjuder utbetalning direkt till ditt konto. Vad direkt betyder här kan dock skilja sig något åt mellan olika långivare.

En del långivare erbjuder direkt utbetalning så fort din ansökan gått igenom. Något som betyder att du har pengarna på kontot inom några minuter efter godkänd ansökan (förutsatt att du har konto i rätt bank). Eftersom vissa långivare även är riktigt snabba med behandlingen av din ansökan kan du ha pengarna inom 15 minuter efter att du skickat in din ansökan.

Andra långivare har en något mer generös definition av begreppet lån med direktutbetalning. Vissa långivare marknadsför lån som direktlån trots att det kan ta ett par dagar från det att du skickat in din ansökan tills pengarna finns på ditt konto och du kan använda dem.

Långivaren kanske påbörjar utbetalningen “direkt” efter att din ansökan gått igenom (vilket i sig kan ta ett tag). Men utbetalningsprocessen kan mycket väl pågå en eller ett par dagar, i synnerhet om långivaren inte jobbar utanför kontorstid. Skulle du exempelvis ansöka hos en sådan långivare säg klockan 16:45 en fredag är det möjligt att pengarna inte finns på ditt konto förrän tidigast tisdagen följande vecka. I regel brukar lån där låntagaren har pengarna på kontot samma dag, klassas som direktlån.

Hur snabbt du har ditt direktlån kan alltså variera kraftigt beroende på vilken långivare du väljer. Av den anledningen är det viktigt att noga läsa det finstilta och jämföra långivarnas villkor innan du bestämmer dig, särskilt om det är viktigt att du får lånet utbetalt snabbt. 

Så hittar du lån med direktutbetalning

1. Du anger dina uppgifter.

1. Du anger dina uppgifter.

Vi behöver veta vem du är och kort om hur din ekonomi ser ut.

2. Vi kontaktar långivare.

2. Vi kontaktar långivare.

Vi kontaktar alla långivare och ber om låneförslag. Det tar max 20 sekunder.

3. Du väljer det lån som passar.

3. Du väljer det lån som passar.

Du får en lista med villkor för de långivare som godkänt din ansökan och väljer direkt det lån som passar dig.

Vår jämförelsetjänst är helt kostnadsfri för dig som låntagare och du förbinder dig inte till något när du skickar in din jämförelseansökan. Hos oss får du i svar direkt på skärmen inom 15 sekunder från flera långivare.

Mer om direktlån

Lån med direkt utbetalning skiljer sig inte rent tekniskt från andra typer av privatlån utan säkerhet. Det som är unikt för så kallade direktlån är just att processen från genomförd ansökan till att du har pengarna på kontot, är väldigt snabb. Det är också vanligt att den här typen av lån gäller lägre belopp, i regel under 50 000 kronor, men ofta ännu mindre än så.

På samma sätt som snabblån och smslån, är privatlån med direktutbetalning alltså lån som handläggs och betalas ut snabbt. Därtill har de har ofta relativt låga krav, vilket innebär att även personer med förhållandevis låg kreditvärdighet kan söka dem.

Ytterligare en sak som utmärker många direktlån är att de i allmänhet är ganska dyra i förhållande till lånebeloppet. Direktlån kommer nämligen ofta med höga räntor och tilläggsavgifter. Många lån med direkt utbetalning är dessutom så kallade högkostnadskrediter, d.v.s. lån med en årsränta på mer än 30 procent plus gällande referensränta. 

En del lån med direkt utbetalning kommer med en effektiv ränta på mer än 100 procent. Men kostnaderna kan också variera kraftigt. Det här är ännu ett argument för att noga jämföra lån innan du bestämmer dig. 

Låna pengar med direkt utbetalning till ditt konto

Räntan på lån med direkt utbetalning sätts i de allra flesta fall individuellt för varje sökande, efter kreditprövning. Något som innebär att du aldrig kan veta vilken ränta du kommer att få förrän du faktiskt ansökt om lånet hos en specifik långivare. 

Det är här låneförmedlare som vi på Klara Lån kommer in i bilden. Hos oss kan du enkelt jämföra räntor och avgifter hos många olika långivare innan du lånar. På så sätt kan du snabbt och enkelt ställa långivarnas erbjudanden mot varandra och sedan välja det bästa och billigaste alternativet utifrån just dina förutsättningar. Du kan även ta reda på vem som erbjuder snabbast handläggnings- och utbetalningstid, om det är din främsta prioritet. 

Jämför direktlån hos Klara Lån

 • Jämför räntan för lån med snabb utbetalning
 • Tjänsten är helt gratis och ej bindande
 • Låna pengar utan UC när du ansöker om direktlån på mindre än 50 000 kronor
 • Ingen säkerhet krävs

Vad är skillnaden mellan direktlån och snabblån?

Ett direktlån är i grund och botten ett lån som betalas ut snabbt, så fort ansökan godkänts. Varken mer eller mindre. Men vad är då skillnaden mellan ett direktlån och ett snabblån? Och är alla direktlån snabblån? Nja, så enkelt är det inte. Många lån med direkt utbetalning är mycket riktigt så kallade snabblån. Men det finns även helt vanliga privatlån som bara råkar komma med direkt eller väldigt snabb utbetalning utan, att för den sakens skull vara snabblån. 

Med snabblån menar man i allmänhet lån som inte bara betalas ut snabbt. Den klassiska definitionen av snabblån är lån som också ska betalas tillbaka snabbt (kort löptid), är på mindre belopp och kommer med höga räntor och avgifter. De flesta snabblån är högkostnadskrediter och begreppet snabblån är eller mindre synonymt med smslån. 

Vem kan låna pengar direkt?

Det är de olika långivarna som i slutändan sätter kraven och bestämmer vem som kan låna eller inte. De här kraven kan skilja sig en hel del mellan olika långivare. Vissa har lite tuffare krav och sätter en åldersgräns på exempelvis 23 år. Hos andra räcker det med att du fyllt 18 år för att ansöka om ett lån med direktutbetalning. 

Även inkomstkraven kan skilja sig åt. Hos en del långivare räcker det med en årsinkomst på 100 000 kronor (eller motsvarande månadsinkomst). Andra kräver att du tjänar minst 150 000 kronor per år. Generellt är kraven för lån med direkt utbetalning ganska tillåtande. Till stor del för att de flesta direktlån är på mindre belopp, men också för att vissa långivare valt att vända sig till kunder som inte har perfekt kreditvärdighet och ekonomi. 

För att jämföra lån med direkt utbetalning genom oss på Klara Lån behöver du först och främst uppfylla våra grundkrav. Kom ihåg att det inte är säkert att alla långivare vi samarbetar med kan erbjuda dig ett lån bara för att du uppfyller våra grundkrav. Men du får alltid automatiskt erbjudanden från alla långivare som kan erbjuda dig ett lån i dagsläget. 

Grundkrav för att låna

 • Du är minst 18 år gammal

 • Folkbokförd och bosatt i Sverige

 • Har en årsinkomst på 100 000 kr eller mer

 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden

 • Svenskt bankkonto och BankID

Utbetalning på kvällar och helger

Ibland är det inte nödvändigtvis att få ett lån utbetalt snabbt som är prioriterat. För vissa kan det också vara viktigt att kunna få pengarna utbetalda vid ett givet tillfälle, till exempel på en kväll eller helg. I regel håller de flesta långivare stängt på kvällar och helger och banksystemen saknar ofta stöd för överföringar som sker utanför vanliga öppettider.

Det finns dock vissa långivare som kan erbjuda utbetalningar även på kvällar och helger. Om det här är en viktig aspekt för dig, rekommenderar vi att du jämför flera långivare och väljer en med flexibla utbetalningstider.

Kan jag låna trots betalningsanmärkning?

Absolut, det är fullt möjligt att låna pengar direkt trots betalningsanmärkningar. Hos Klara Lån förstår vi att en betalningsanmärkning inte nödvändigtvis återspeglar din nuvarande ekonomiska situation, och det finns långivare som är villiga att se bortom dessa för att bedöma din förmåga att återbetala. För att öka dina chanser att få ett lån trots betalningsanmärkningar, är det viktigt att ta några steg:

 1. Jämför olika långivare
  Använd en låneförmedlare som Klara Lån för att jämföra olika långivare som är benägna att godkänna lån med betalningsanmärkningar. Varje långivare har olika krav och villkor. Tänk på att också jämföra handläggningstider och utbetalningsrutiner om det är viktigt för dig att exempelvis få pengarna på kontot samma dag.

 2. Presentera din nuvarande ekonomiska situation
  Försök att visa långivaren att du har förbättrat din ekonomiska situation sedan betalningsanmärkningen uppstod. Det kan inkludera att visa en stabil inkomst och att ha ordnat upp dina tidigare skulder.

 3. Låna ansvarsfullt
  Försäkra dig om att du endast lånar det belopp du behöver och att du har förmågan att återbetala lånet enligt avtalet.

Det är viktigt att vara realistisk och ansvarsfull när du överväger att låna pengar med betalningsanmärkningar. Genom att samarbeta med en låneförmedlare som Klara Lån kan du få hjälp att navigera i lånealternativen och hitta en lösning som passar din situation bäst.

Vanliga frågor om att låna pengar direkt

Hur snabbt får jag pengarna på mitt konto?

Hur snabbt du har pengarna på kontot beror på flera saker. Vissa långivare erbjuder direkt utbetalning som innebär att pengarna landar på ditt konto inom bara några minuter efter att din låneansökan gått igenom. 

Andra långivare säger att de erbjuder utbetalning direkt. Men i vissa fall betyder detta endast att utbetalningen påbörjas så fort din ansökan godkänts. Samtidigt kan det ta lite tid både för att handlägga din ansökan och för att genomföra själva utbetalningen av lånet. I vissa fall innebär det här att det kan ta några dagar innan du har pengarna, även om långivaren påstår sig erbjuda direktutbetalning.

Läs alltid villkoren för det lån du vill ansöka om så att du är säker på vad som gäller.

Är det möjligt att låna pengar direkt trots låg inkomst?

Ja, lån med direktutbetalning är generellt på mindre belopp och kraven för att ansöka är ofta förhållandevis tillåtande. Många långivare som erbjuder lån med direkt utbetalning har ganska låga inkomstkrav. Det brukar även vara möjligt att få ett direktlån trots tidigare betalningsanmärkningar.

Vad kostar ett direktlån?

Kostnaden för direktlån kan skilja sig åt kraftigt mellan olika långivare. Många lån med direkt utbetalning är snabblån med riktigt höga räntor och inte sällan tilläggsavgifter. Men inte alltid. Det finns även direktlån med helt okej räntor som inte skiljer sig nämnvärt från helt normala privatlån. Det är just därför det är klokt att jämföra flera direktlån hos en låneförmedlare som oss på Klara Lån innan du bestämmer dig. 

Vad händer om jag inte betalar tillbaka direktlånet i tid?

Man ska alltid betala tillbaka lån i tid. Om du inte gör det riskerar du inte bara dyra påminnelseavgifter. Du kan också hamna hos Kronofogden, få en betalningsanmärkning och till slut bli föremål för löneutmätning. Tänk också på att många lån med direkt utbetalning är snabblån som också ska betalas tillbaka inom relativt kort tid. Låna endast om du är helt säker på att du kan betala tillbaka pengar i tid.

Finns det lån med direkt utbetalning utan UC?

Ja, hos oss kan du jämföra och ansöka om lån utan UC upp till 30000 kr. Kreditupplysningen görs då istället av ett annat företag som inte påverkar din kreditvärdighet hos UC.

Om Klara Lån

Klara Lån Sverige AB är ett svenskt bolag som har varit verksamma sedan 2016. Vi har hjälpt tusentals kunder att jämföra och hitta det lån som passar dem bäst – något vi fortfarande gör idag. Med många års erfarenhet inom lånebranschen vet vi vad våra kunder behöver för att få de bästa förutsättningarna till en rättvis och gedigen kreditbedömning.

Läs mer om oss