Låna pengar direkt - svar inom 15 sekunder

Låna pengar direkt med bra villkor. Hos oss på Klara Lån kan du enkelt jämföra räntor och villkor hos flera olika långivare som erbjuder lån med direkt utbetalning.

 • Snabb utbetalning direkt på ditt konto

 • Jämför direktlån kostnadsfritt

 • Direktlån utan säkerhet

Återbetalningstid
år
18
ÅÅMMDDXXXX
Vid lånebelopp över 30 000 kr kommer UC kreditupplysning att tas.
Kreditförmedling av Klara Lån Sverige AB. I och med användande av denna tjänst godkänner du våra villkor och personuppgiftsavtal.

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 procentsnominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader,med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetalablir 38 808 kronor.

Vad innebär det att låna pengar direkt?

Att låna pengar direkt innebär att du lånar pengarna hos en långivare som erbjuder utbetalning direkt till ditt konto. Vad direkt betyder här kan dock skilja sig något åt mellan olika långivare.

En del långivare erbjuder direkt utbetalning så fort din ansökan gått igenom. Något som betyder att du har pengarna på kontot inom några minuter efter godkänd ansökan (förutsatt att du har konto i rätt bank). Eftersom vissa långivare även är riktigt snabba med behandlingen av din ansökan kan du ha pengarna inom så där 15 minuter efter att du skickat in din ansökan.

Andra långivare har en något mer flexibel definition av begreppet lån med direktutbetalning. Vissa långivare marknadsför lån som direktlån trots att det kan ta ett par dagar från det att du skickat in din ansökan tills pengarna finns på ditt konto och du kan använda dem. 

Långivaren kanske påbörjar utbetalningen “direkt” efter att din ansökan gått igenom (vilket i sig kan ta ett tag). Men utbetalningsprocessen kan mycket väl pågå en eller ett par dagar, i synnerhet om långivaren inte jobbar utanför kontorstid. Skulle du exempelvis ansöka hos en sådan långivare säg klockan 16.45 en fredag är det möjligt att pengarna inte finns på ditt konto förrän tidigast tisdagen följande vecka. 

Hur snabbt du har ditt direktlån kan alltså variera kraftigt beroende på vilken långivare du väljer. Av den anledningen är det viktigt att noga läsa det finstilta och jämföra långivarnas villkor innan du bestämmer dig, särskilt om det är viktigt att du får lånet utbetalt snabbt. 

Mer fakta om direktlån

Lån med direkt utbetalning är vanligtvis på mindre belopp, i regel under 50 000 kronor. Men ofta ännu mindre än så. Ett annat kännetecken för den här typen av lån är att de ofta, men inte alltid, är så kallade snabblån och smslån. Alltså lån som handläggs och betalas ut snabbt. De har oftast relativt låga krav, vilket innebär att även personer med förhållandevis svag kreditvärdighet kan söka dem.

Ytterligare en sak som utmärker många direktlån är att de, generellt, är ganska dyra i förhållande till lånebeloppet. Direktlån kommer nämligen ofta med höga räntor och tilläggsavgifter. Många lån med direkt utbetalning är dessutom så kallade högkostnadskrediter, d.v.s. lån med en årsränta på mer än 30 procent plus gällande referensränta. 

En del lån med direkt utbetalning kommer med en effektiv ränta på mer än 100 procent. Men kostnaderna kan också variera kraftigt. Det här är ännu ett argument för att noga jämföra lån innan du bestämmer dig. 

Låna pengar med direkt utbetalning till ditt konto

Räntan på lån med direkt utbetalning sätts i de allra flesta fall individuellt för varje sökande, efter kreditprövning. Något som innebär att du aldrig kan veta vilken ränta du kommer att få förrän du faktiskt ansökt om lånet hos en specifik långivare. 

Det är här låneförmedlare som vi på Klara Lån kommer in i bilden. Hos oss kan du enkelt jämföra räntor och avgifter hos många olika långivare innan du lånar. På så sätt kan du snabbt och enkelt ställa långivarnas erbjudanden mot varandra och sedan välja det bästa och billigaste alternativet utifrån just dina förutsättningar. Du kan även ta reda på vem som erbjuder snabbast handläggnings- och utbetalningstid, om det är din främsta prioritet. 


Jämför direktlån hos Klara Lån

 • Jämför räntan för lån med snabb utbetalning

 • Tjänsten är helt gratis och ej bindande

 • Ingen UC när du ansöker om direktlån på mindre än 30 000 kronor

 • Ingen säkerhet krävs

Vad är skillnaden mellan direktlån och snabblån?

Ett direktlån är i grund och botten ett lån som betalas ut snabbt, så fort ansökan godkänts. Varken mer eller mindre. Men vad är då skillnaden mellan ett direktlån och ett snabblån? Och är alla direktlån snabblån? Nja, så enkelt är det inte. Många lån med direkt utbetalning är mycket riktigt så kallade snabblån. Men det finns även helt vanliga privatlån som bara råkar komma med direkt eller väldigt snabb utbetalning utan, att för den sakens skull vara snabblån. 

Med snabblån menar man i allmänhet lån som inte bara betalas ut snabbt. Den klassiska definitionen av snabblån är lån som också ska betalas tillbaka snabbt (kort löptid), är på mindre belopp och kommer med höga räntor och avgifter. De flesta snabblån är högkostnadskrediter och begreppet snabblån är eller mindre synonymt med smslån. 

Vem kan låna pengar direkt?

Det är de olika långivarna som i slutändan sätter kraven och bestämmer vem som kan låna eller inte. De här kraven kan skilja sig en hel del mellan olika långivare. Vissa har lite tuffare krav och sätter en åldersgräns på exempelvis 23 år. Hos andra räcker det med att du fyllt 18 år för att ansöka om ett lån med direktutbetalning. 

Även inkomstkraven kan skilja sig åt. Hos en del långivare räcker det med en årsinkomst på 100 000 kronor (eller motsvarande månadsinkomst). Andra kräver att du tar in minst 150 000 kronor per år. Generellt är kraven för lån med direkt utbetalning ganska tillåtande. Till stor del för att de flesta direktlån är på mindre belopp, men också för att vissa långivare valt att vända sig till kunder som inte har perfekt kreditvärdighet och ekonomi. 

För att jämföra lån med direkt utbetalning genom oss på Klara Lån behöver du först och främst uppfylla våra grundkrav. Kom ihåg att det inte är säkert att alla långivare vi samarbetar med kan erbjuda dig ett lån bara för att du uppfyller våra grundkrav. Men du får alltid automatiskt erbjudanden från alla långivare som kan erbjuda dig ett lån i dagsläget. 


Våra grundkrav:

 • Du är minst 18 år gammal

 • Folkbokförd och bosatt i Sverige

 • Har en årsinkomst på 100 000 kr eller mer

 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden

 • Svenskt bankkonto och BankID

Vanliga frågor om att låna pengar direkt

Får jag verkligen in pengarna till mitt konto?

Hur snabbt du får pengarna beror på flera saker. Vissa långivare erbjuder direkt utbetalning som innebär att pengarna landar på ditt konto inom bara några minuter efter att din låneansökan gått igenom. 

Andra långivare säger att de erbjuder utbetalning direkt. Men i vissa fall betyder detta endast att utbetalningen påbörjas så fort din ansökan godkänts. Samtidigt kan det ta lite tid både för att handlägga din ansökan och för att genomföra själva utbetalningen av lånet. I vissa fall innebär det här att det kan ta några dagar innan du har pengarna, även om långivaren påstår sig erbjuda direktutbetalning.

Är det möjligt att låna pengar direkt trots låg inkomst?

Ja, lån med direktutbetalning är generellt på mindre belopp och kraven för att ansöka är ofta förhållandevis tillåtande. Många långivare som erbjuder lån med direkt utbetalning har ganska låga inkomstkrav. Det brukar även vara möjligt att få ett direktlån trots tidigare betalningsanmärkningar.

Vad kostar ett direktlån?

Kostnaden för direktlån kan skilja sig åt kraftigt mellan olika långivare. Många lån med direkt utbetalning är snabblån med riktigt höga räntor och inte sällan tilläggsavgifter. Men inte alltid. Det finns även direktlån med helt okej räntor som inte skiljer sig nämnvärt från helt normala privatlån. Det är just därför det är klokt att jämföra flera direktlån hos en låneförmedlare som oss på Klara Lån innan du bestämmer dig. 

Vad händer om jag inte betalar tillbaka direktlånet i tid?

Man ska alltid betala tillbaka lån i tid. Om du inte gör det riskerar du inte bara dryga påminnelseavgifter. Du kan också hamna hos Kronofogden, få en betalningsanmärkning och till slut blir föremål för löneutmätning. Tänk också på att många lån med direkt utbetalning är snabblån som också ska betalas tillbaka inom relativt kort tid. Låna endast om du är helt säker på att du kan betala tillbaka pengar i tid.