Lån med Creditsafe – jämför & hitta lån utan UC

Med Creditsafe som kreditupplysningsföretag slipper du en kreditupplysning via UC. Många väljer Creditsafe för att skydda sin kreditvärdighet om de längre fram behöver ta ett bolån eller annat större lån.

 • Lån utan säkerhet

 • Gratis att jämföra bland olika långivare

 • Lånebelopp under 50 000 kronor med Creditsafe

år
18
ÅÅMMDDXXXX
Vid lånebelopp över 50 000 kr kommer UC kreditupplysning att tas.
Kreditförmedling av Klara Lån Sverige AB. I och med användande av denna tjänst godkänner du våra villkor och personuppgiftsavtal.

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 procents nominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader, med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift, ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetala blir 38 808 kronor.

Låna med kreditupplysning från Creditsafe

Jämför lån med Creditsafe helt kostnadsfritt. Hos Klara Lån kan du tryggt och enkelt jämföra villkor och kostnader för lån från ett stort antal svenska långivare. När du ansöker om ett lån på 50 000 kronor eller mindre vidarebefordrar vi endast din ansökan till långivare som hämtar sina kreditupplysningar från Creditsafe (eller Bisnode). Du slipper därmed en UC-förfrågan helt och hållet, 

Så fungerar Klara Lån

1. Du anger dina uppgifter.

1. Du anger dina uppgifter.

Vi behöver veta vem du är och kort om hur din ekonomi ser ut.

2. Vi kontaktar långivare.

2. Vi kontaktar långivare.

Vi kontaktar alla långivare och ber om låneförslag. Det tar max 20 sekunder.

3. Du väljer det lån som passar.

3. Du väljer det lån som passar.

Du får en lista med villkor för de långivare som godkänt din ansökan och väljer direkt det lån som passar dig.

Vad innebär lån med Creditsafe?

Ett lån med creditsafe är inte en särskild typ av lån i sig. Att låna pengar med Creditsafe innebär helt enkelt att du söker och tecknar lånet hos en aktör som hämtar sina kreditupplysningar från Creditsafe. Creditsafe är kort och gott ett kreditupplysningsbolag och ger inte ut några lån. 

Varför väljer man ett lån via Creditsafe? Genom att vända dig till en långivare som får sina kreditupplysningar från Creditsafe slipper du en notering i UCs register. Därmed påverkar lånet inte din UC-score negativt och inte heller dina möjligheter att få ett lån med bra ränta längre fram. 

Lån med Creditsafe i korthet:

 • Kreditupplysningen syns inte hos UC och påverkar inte din UC-score

 • Lån med Creditsafe är i regel på mindre belopp som 1 000-50 000 kronor

 • Löptiden är ofta kort, men det finns även flexibla alternativ som kontokrediter

 • Räntan i regel ganska hög på lån med Creditsafe

 • Ofta möjligt att låna trots betalningsanmärkningar

Vad är Creditsafe?

Creditsafe är ett av världens största bolag inom företags- och marknadsinformation med över 110 000 kunder och 1 500 anställda. Bolaget är också ett Sveriges ledande kreditupplysningsbolag tillsammans med konkurrenterna UC och Bisnode. 

Creditsafe har rätt att ta kreditupplysningar på dig som privatperson under förutsättning att du är folkbokförd i Sverige och är äldre än 15 år. Kreditupplysningen innehåller information som din inkomst, adress, befintliga skulder, om du har några tillgångar och eventuella betalningsanmärkningar. 

Om någon begärt en kreditupplysning på dig via Creditsafe får du alltid en så kallad omfrågandekopia av upplysningen skickad till dig med samma information. Kopian visar också vem det är som begärt upplysningen på dig. Det är alltså inte möjligt att begära en kreditupplysning på dig utan att du få reda på det.

Creditsafe har endast rätt att göra en kreditupplysning om du själv godkänt det, vilket du gör när du exempelvis signerar en låneansökan eller köper något med faktura. Om du är osäker på varför en kreditupplysning´gjorts eller undrar något är det alltid möjligt att kontakta företaget som begärt den.

Fördelar med att låna med kreditupplysning från Creditsafe

När du ansöker om ett lån eller annan kredit kan det i många fall vara fördelaktigt att vända sig till en långivare som hämtar sin kreditupplysningar från Creditsafe i stället för UC. Det är nämligen så att en kreditupplysning från Creditsafe inte kommer att synas hos UC. Och som du säkert vet är det inte bra för din kreditvärdighet att ha alltför många förfrågningar registrerades hos dem. 

Många kreditgivare kommer nämligen att tolka ett stort antal UC-upplysningar som ett tecken på att du inte har ordning på din ekonomi, lånar vidlyftigt eller att du fattar oöverlagda ekonomiska beslut. Därmed finns också risken att de bedömer det som mer riskfyllt att låna ut pengar till dig. Det kan resultera i du får svårare att ta lån eller att det blir dyrare då långivarna ofta tar ut en högre ränta för att kompensera för den ökade kreditrisken.

Sammantaget innebär det här att det kan vara högst fördelaktigt att vända dig till en långivare som hämtar sin kreditupplysningar från Creditsafe. Inte minst om du planerar att teckna ett lite större lån längre fram. Vid lån på större belopp, som 50 000 kronor eller mer, hämtas kreditupplysningen så gott som alltid från just UC. 

Nackdelar med lån med Creditsafe

Att vända sig till en långivare som använder sig av Bisnode istället för UC är inte enbart fördelaktigt. Det kan även innebära en del risker och nackdelar om du inte ser upp. Generellt är det så att långivare som använder sig av Creditsafe främst sysslar med lån på mindre belopp. Du kommer exempelvis inte ha möjlighet att ta ett lån på flera hundratusen kronor om det är ett krav kreditupplysningen görs hos Creditsafe. 

En annan nackdel är att räntan på lån med Creditsafe ofta är hög. Många lån med Creditsafe är så kallade högkostnadskrediter (lån med årsränta på mer än 30 procent plus gällande referensränta) som smslån och snabblån. Det är inte heller ovanligt att långivare som verkar i det här segmentet lägger på avgifter ovanpå själva låneräntan. Något som betyder att den faktiska kostnaden för lån med Creditsafe inte sällan är högre än vad som framgår om man enbart ser till låneräntan. Av den anledningen är det klokt att titta extra noga på den effektiva räntan när du jämför lån med Creditsafe från olika aktörer. 

Man ska även komma ihåg att löptiden för lån på mindre belopp i många fall är kort. Lånen ska alltså betalas tillbaka relativt snabbt. Gör du inte, kan lånet bli en dyr historia eftersom många långivare lägger på dryga förseningsavgifter om du drar över tiden. I värsta fall kan sen betalning leda till att du hamnar hos Kronofogden, drar på dig betalningsanmärkningar och rentav blir föremål för löneutmätning. Ha därför för vana att noga läsa igenom lånevillkoren innan du tecknar ett lån, oavsett var kreditupplysningen hämtas ifrån, och låna aldrig om inte är helt säker på att du kan betala tillbaka pengarna i tid.

Vad krävs för att få ett lån med Creditsafe?

Vi på Klara Lån är en låneförmedlare som samarbetar med många olika banker och långivare för att ge dig som kund så många valmöjligheter som möjligt och att maximera dina chanser att få en bra ränta. Det här betyder att det inte är vi som i slutändan bestämmer vem som kan låna. Det är de olika långivarna som har sista ordet. 

Generellt är kraven för att få ett lån där långivaren använder sig av Creditsafe inte särskilt hårda. Lån med Creditsafe är i regel på mindre belopp, oftast under 50 000 kronor. Därmed är kraven ofta mer tillåtande än vad de är för lån på större belopp. Det krävs helt enkelt mer om du vill låna fem miljoner till en lägenhet än om du behöver 15 000 kronor till en semesterresa. 

I regel räcker det med att du fyllt 18 år och är folkbokförd i Sverige för att få ett lån med Creditsafe, men vissa kan ha kräva att du äldre än 20 år.. Inkomstkraven kan skilja sig åt något från en långivare till en annan. Hos vissa räcker det med en årlig inkomst på 100 000 kronor, andra kräver minst 150 000 kr. Många långivare som erbjuder lån med Creditsafe kan ha överseende med betalningsanmärkningar, men det är inte alla som erbjuder den möjligheten. 

För att vi på Klara Lån ska behandla din ansökan gäller följande:

 • Du är minst 18 år vid ansökningstillfället

 • Har en årlig inkomst på 100 000 kronor eller mer

 • Bosatt i Sverige

 • Konto i svensk bank och aktivt BankID

 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden

Vanliga frågor lån med Creditsafe

Vad är fördelen med att låna med Creditsafe?

Den främsta fördelen med att ansöka om ett lån med kreditupplysning från Creditsafe är kreditupplysningen inte kommer synas i UCs register. Den kommer därmed inte att påverka ditt kreditbetyg hos UC negativt. Något som är en fördel om du exempelvis planerar att teckna ett lite större lån längre fram och vill maximera dina chanser att få en bra ränta.

Finns det snabblån med Creditsafe?

Ja, många av de långivare som använder sig av kreditupplysningsbolaget Creditsafe erbjuder snabblån.

Hur mycket kan man låna med Creditsafe?

Det finns ingen formell övre beloppsgräns för lån med Creditsafe. Dock är det så att de flesta långivare som använder sig av Creditsafe fokuserar på mindre lån. I regel är ett lån med Creditsafe på summor under 50 000 kronor, men det finns undantag och vissa långivare kan erbjuda lånebelopp på uppåt 100 000 kronor.  En enkel tumregel är att ju större lånebeloppet är desto större är sannolikheten att kreditupplysningen görs hos UC istället för Creditsafe. 

Är det möjligt att låna med Creditsafe trots betalningsanmärkningar?

Ja, det är möjligt. Långivare som använder sig av Creditsafe fokuserar generellt på lite mindre lån och har inte sällan ganska tillåtande grundkrav. Det här innebär att långivarna i många fall kan ha överseende med saker som betalningsanmärkningar. Man ska emellertid komma ihåg att en betalningsanmärkning aldrig är bra för din kreditvärdighet. Om långivaren tillämpar individuell räntesättning (vilket är den vanligast förekommande modellen) så kommer du i typfallet att få en högre ränta om du har en betalningsanmärkning, än vad du annars skulle ha fått.

Finns det smslån med Creditsafe?

Ja, de flesta långivare som erbjuder smslån använder sig av Creditsafe eller Bisnode. Den här typen av långivare riktar sig ofta till kunder som överlag inte har perfekt kreditvärdighet och inte vill försämra den ytterligare genom att dra på sig fler noteringar hos UC. Därför är det mer regel än undantag att du inte behöver oroa dig för att en notering hos UC när du söker ett smslån.

Om Klara Lån

Klara Lån Sverige AB är ett svenskt bolag som har varit verksamma sedan 2016. Vi har hjälpt tusentals kunder att jämföra och hitta det lån som passar dem bäst – något vi fortfarande gör idag. Med många års erfarenhet inom lånebranschen vet vi vad våra kunder behöver för att få de bästa förutsättningarna till en rättvis och gedigen kreditbedömning.

Läs mer om oss