Mikrolån utan UC - jämför lån med låg ränta

Mikrolån är en typ av lån med låg beloppsgräns, som ofta beviljas utan UC. Att ta ett mikrolån, eller ett mindre lån, kan ibland vara ett måste för att klara en oförberedd utgift. Du kanske har fått en hög elräkning, sämre inkomst under en månad eller behöver finansiera någon vitvara hemma. Då kan ett mikrolån vara ett alternativ för dig. Här reder vi ut vad ett mikrolån är och vilka risker det finns med dessa snabblån.

år
18
ÅÅMMDDXXXX
Vid lånebelopp över 50 000 kr kommer UC kreditupplysning att tas.
Kreditförmedling av Klara Lån Sverige AB. I och med användande av denna tjänst godkänner du våra villkor och personuppgiftsavtal.

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 procents nominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader, med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift, ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetala blir 38 808 kronor.

Vad är ett mikrolån?

Mikrolån är små lån som är avsedda att ge en liten summa pengar. Vi på Klara Lån förmedlar mikrolån som är under 50 000 kronor. Den här typen av lån är tänkta att vara en form av finansiering för personer som har svårt att få lån från traditionella banker och långivare, till exempel på grund av dålig kreditvärdighet eller avsaknad av fast inkomst.

Mikrolån kan också vara ett alternativ för personer som behöver en mindre summa pengar för att starta ett företag eller täcka en oförutsedd kostnad. Lånen kan ofta beviljas snabbt och utan krav på säkerhet, men de kan också ha högre räntor och avgifter än traditionella lån.

Vår rekommendation är därför att att jämföra olika lånealternativ och att noga överväga om du har råd att betala tillbaka ett lån innan du ansöker om ett mikrolån.

Så jämför du mikrolån

1. Du anger dina uppgifter.

1. Du anger dina uppgifter.

Vi behöver veta vem du är och kort om hur din ekonomi ser ut.

2. Vi kontaktar långivare.

2. Vi kontaktar långivare.

Vi kontaktar alla långivare och ber om låneförslag. Det tar max 20 sekunder.

3. Du väljer det lån som passar.

3. Du väljer det lån som passar.

Du får en lista med villkor för de långivare som godkänt din ansökan och väljer direkt det lån som passar dig.

Mikrolån utan kreditupplysning

Mikrolån utan UC är lån som inte kräver att långivaren gör en kreditupplysning hos UC, ett företag som samlar in och lagrar information om personers kreditvärdighet och betalningshistorik. Det betyder att långivaren inte kommer att kolla på din kreditvärdighet när de bedömer din ansökan om att låna utan UC.

När du ansöker om lån via Klara Lån kan du få ett lån under 50 000 kronor beviljat utan kreditprövning hos UC. Eftersom det enligt svensk lag måste ske en kreditupplysning för alla beviljade lån så kommer istället våra långivare göra kreditupplysningen via Bisnode eller Creditsafe istället.

Ett lån utan UC kan vara ett alternativ för personer som har dålig kreditvärdighet eller som av annan anledning inte vill att deras kreditvärdighet ska kollas upp. Om du står inför att ta ett lån är det dock viktigt att notera att mikrolån utan UC kan ha högre räntor och avgifter än andra lån. Det beror på att långivaren behöver ta höjd för eventuella för eventuella risker det innebär att inte göra en kreditupplysning genom UC. Därmed kan det vara en god idé att jämföra olika lånealternativ och att noga överväga om du har råd att betala tillbaka lånet innan du bestämmer dig för att ansöka.

Mikrolån utan säkerhet

Mikrolån utan säkerhet är en typ av lån där du inte behöver lämna något som pant för lånet. Det innebär att du inte behöver äga en bostad som pantsätts, utan du kan få lånet beviljat baserat på andra faktorer som din inkomst och kreditvärdighet.

Mikrolån utan säkerhet har i regel låg beloppsgräns och kort löptid, och de kan vara ett alternativ för dig som är i ett nödläge och behöver låna pengar snabbt. Det är viktigt att notera att mikrolån ofta har höga räntor och andra avgifter, så det är viktigt att du noga överväger om det verkligen är lämpligt för dig att ta ett lån och att du jämför olika långivare för att hitta det bästa erbjudandet.

Mikrolån med utbetalning dygnet runt

Det finns långivare som erbjuder mikrolån med utbetalning dygnet runt, det vill säga att du kan ansöka om ett lån när som helst på dygnet och få pengarna utbetalda i princip direkt. Det kan vara ett alternativ om du behöver pengar snabbt, men det är viktigt att vara medveten om att mikrolånen ofta har höga räntor och andra avgifter. Därför är det viktigt att du noga överväger om det verkligen är lämpligt för dig att ta ett lån och att du jämför olika långivare för att hitta det bästa erbjudandet.

Innan du ansöker om ett mikrolån är det också viktigt att du försäkrar dig om att du har råd att betala tillbaka lånet i tid. Se till att du har en realistisk budget och att du har en plan för hur du ska betala tillbaka lånet. Om du inte kan betala tillbaka lånet i tid kan det leda till betalningsanmärkningar och andra ekonomiska problem.

Mikrolån med betalningsanmärkningar

Om du har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden kan det vara svårt att få lån från de traditionella bankerna. De långivare som vi på Klara Lån samarbetar kan bevilja dig lån trots betalningsanmärkningar. Om du däremot har en skuldsaldo hos Kronofogden kommer du behöva lösa in den innan du ansöker om ett mikrolån, då vi inte kan bevilja lån om du har aktiva skulder hos Kronofogden. 

Tänk på att mikrolån ofta har höga räntor och andra avgifter, så det är viktigt att du noga överväger om det verkligen är lämpligt för dig att ta ett mikrolån och att du jämför olika långivare för att hitta det bästa erbjudandet. Se också till att du har en realistisk budget och en plan för hur du ska betala tillbaka lånet i tid, eftersom det annars kan leda till ytterligare ekonomiska problem.

Mikrolån utan ränta

Generellt erbjuder långivare inte mikrolån helt utan ränta. Det är snarare mer vanligt att mikrolån har höga räntor och andra avgifter. Ränta är en avgift som långivaren tar ut för att låna ut pengar, och den är vanligtvis uttryckt som en procentsats av lånebeloppet. Räntan på mikrolån kan vara mycket högre än på andra typer av lån, så det är viktigt att du noga jämför olika långivare för att hitta det bästa erbjudandet. 

Om du hittar ett mikrolån utan ränta kan det vara en bra idé att noga läsa igenom villkoren och se till att du förstår alla avgifter och kostnader som kan tillkomma. Det kan till exempel finnas andra avgifter såsom uppläggningsavgift, aviavgift eller dröjsmålsränta som tillkommer vid sen betalning. Vår rekommendation är därför att när du jämför lånevillkoren kikar på den effektiva räntan som har räknat in alla dessa kostnader för lånet.

Mikrolån utan inkomst

Om du söker ett mikrolån utan inkomst kan det vara svårt att få lånet beviljat, eftersom långivaren normalt sett kräver att du har en viss inkomst för att kunna betala tillbaka lånet. Det kan vara svårt att få lån utan att kunna visa upp en inkomst, eftersom långivaren inte har någon säkerhet för att du verkligen kommer att kunna betala tillbaka lånet. Våra långivare kan bevilja dig lån om du har en årsinkomst på minst 100 000 kronor och uppfyller de krav vi har för att låna pengar.

Om du saknar inkomst kan det vara en bra idé att försöka hitta andra alternativ för att finansiera det du behöver, till exempel genom att söka hjälp från familj och vänner eller genom att söka efter andra lån med längre löptid och lägre ränta. Du kan också försöka hitta andra sätt att tjäna pengar, till exempel genom att starta eget eller genom att söka efter en ny anställning.

Krav för att låna pengar

  • Du behöver vara minst 18 år.

  • Du har en årsinkomst på minst 100 000 kronor.

  • Du har en fast bostad i Sverige.

  • Du har inga aktiva skulder hos Kronofogden (skuldsaldo).

  • Du behöver ett BankID för att verifiera dig

Vanliga frågor om mikrolån

Vad är ett mikrolån?

Ett mikrolån är ett litet lån med lågt lånebelopp. Klara Låns långivare kan erbjuda ett sådant lån under 30 000 kronor. 

Hur skiljer sig privatlån och mikrolån?

Privatlån och mikrolån är två olika typer av lån som skiljer sig åt på flera sätt. Oftast tillåter privatlån ett högre lånebelopp än mikrolån och även längre löptid. Det innebär att du har längre tid på dig att betala tillbaka lånet. Det är dessutom också något högre krav på kreditvärdighet när du tar ett privatlån och alla lånebelopp över 30 000 kronor kräver en kreditupplysning via UC.

Hur skiljer sig snabblån och mikrolån?

Ett snabblån och ett mikrolån är egentligen samma typ av lån, men som uttrycks i olika termer. Båda kan betalas ut snabbt och erbjuder lägre lånebelopp. Men med det sagt är oftast räntan ganska hög på denna lånetyp, då långivarna behöver ta höjd för om du inte kan betala tillbaka lånet.

Om Klara Lån

Klara Lån Sverige AB är ett svenskt bolag som har varit verksamma sedan 2016. Vi har hjälpt tusentals kunder att jämföra och hitta det lån som passar dem bäst – något vi fortfarande gör idag. Med många års erfarenhet inom lånebranschen vet vi vad våra kunder behöver för att få de bästa förutsättningarna till en rättvis och gedigen kreditbedömning.

Läs mer om oss