Lån med betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning är aldrig rolig att få och desto svårare är det att få ett lån beviljat när man har fått en. Många brukar i ett sånt läge behöva ta lån för att samla ihop flera små krediter till en och därmed få lägre månadskostnader. 

Att få lån trots en betalningsanmärkning kan vara svårt, men det är inte omöjligt. Vi kommer här förklara hur du kan gå tillväga för att få ett bra lån trots anmärkningar.

år
18
ÅÅMMDDXXXX
Vid lånebelopp över 50 000 kr kommer UC kreditupplysning att tas.
Kreditförmedling av Klara Lån Sverige AB. I och med användande av denna tjänst godkänner du våra villkor och personuppgiftsavtal.

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 procents nominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader, med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift, ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetala blir 38 808 kronor.

Går det att låna pengar trots betalningsanmärkning?

Det finns vissa tillfällen då du kanske behöver låna pengar trots att du har en betalningsanmärkning. I dessa situationer kan det vara svårt att få lån från en bank eller långivare, men det finns fortfarande möjligheter att få lån. Du kan till exempel vända dig till en låneförmedlare som har kontakt med långivare som erbjuder lån till personer med betalningsanmärkning. 

Vi på Klara Lån hjälper dig att jämföra lån från flera långivare och vi samarbetar med aktörer som erbjuder lån trots anmärkningar. För att kunna få lån behöver du uppfylla våra och våra långivares villkor. Villkoren är riktlinjer som våra långivare förhåller sig till bara för att vara säker på att du kan betala tillbaka lånet. Om du uppfyller kraven kommer du inte ha några större problem att få ditt lån beviljat.

Krav för att låna pengar via Klara Lån

  • Du är minst 18 år.
  • Du har en årsinkomst på 100 000 kronor eller mer.
  • Du har en fast bostad och är folkbokförd i Sverige.
  • Du har inga skulder hos Kronofogden (skuldsaldo).

Tänk däremot på att när du står inför att ta ett lån med betalningsanmärkning behöver du se över din ekonomi noga. Ett lån kanske enbart förbättrar din ekonomi tillfälligt, därför behöver du vara försiktig så det inte förvärrar din ekonomiska situation i framtiden. 

Så jämför du lån med betalningsanmärkningar

1. Du anger dina uppgifter.

1. Du anger dina uppgifter.

Vi behöver veta vem du är och kort om hur din ekonomi ser ut.

2. Vi kontaktar långivare.

2. Vi kontaktar långivare.

Vi kontaktar alla långivare och ber om låneförslag. Det tar max 20 sekunder.

3. Du väljer det lån som passar.

3. Du väljer det lån som passar.

Du får en lista med villkor för de långivare som godkänt din ansökan och väljer direkt det lån som passar dig.

Hur mycket får jag låna med betalningsanmärkning?

Vi förstår att det är lätt att hamna i en besvärlig ekonomisk situation. Om du har råkat ut för att få skulder som ligger hos Kronofogden är det viktigt att du betalar av ditt skuldsaldo så snart du kan. Det kan vara så att skulden är betald, men att anmärkningen fortfarande ligger kvar. Då kan våra långivare trots det erbjuda dig ett lån. Du kan få ett lån upp till 50 000 kronor via oss, varav det lägsta beloppet vi erbjuder är 2 000 kronor

Varför får jag inte lån med betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är ett varningstecken för långivare att du har haft svårt att betala dina räkningar tidigare. Det kan göra det svårare att få lån, men det är inte omöjligt. 

Via oss kan du få lån trots betalningsanmärkning så länge du har betalat av eventuell skuld som ligger hos Kronofogden. Anmärkningen ligger vanligtvis kvar i tre år efter att du har betalat av skulden hos Kronofogden, men under den tiden kan du ändå ta ett lån via oss.

När är det lämpligt att låna trots anmärkningar?

Det kan vara fördelaktigt att låna i syfte att samla flera dyra lån i ett mer billigare samlingslån eller hopbakslån. Att samla flera små lån till ett större lån gör det dels enklare för dig att hålla koll på dina betalningar, men det kan också göra det möjligt att få en lägre ränta och bättre villkor. Med ett samlingslån betalar du alltså av alla de mindre lånen med pengarna som du får från det nya större lånet.

Att behöva lösa en akut ekonomisk situation kan också vara skäl till att låna. En trasig bil eller diskmaskin går sällan att förutse och har du ingen sparad buffert, kan lån vara den enda lösningen. Kom dock ihåg att lån allt som oftast är en tillfällig lösning och du gör dig själv en stor tjänst om du börjar spara ihop till en buffert för oförutsedda utgifter.

Lån med betalningsanmärkningar utan UC

UC är ett kreditupplysningsföretag som samlar in och lagrar information om människors ekonomi och kreditvärdighet. När du ansöker om ett lån kan långivaren begära en kreditupplysning från UC för att se hur du har skött din ekonomi tidigare. Om du exempelvis har en eller flera betalningsanmärkningar kan det påverka din kreditvärdighet och ditt UC-score negativt, vilket kan sänka dina chanser att få lån. 

Våra långivare kan erbjuda dig lån utan UC om lånebeloppet är under 50 000 kronor. Därmed kan du slippa en kreditupplysning från UC, men tänk på att jämföra bland flera långivare för att få de bästa villkoren och därmed ett billigare lån.

Låna pengar med skulder

Våra långivare kan bevilja dig ett lån trots betalningsanmärkningar, men inte om du har ett aktivt skuldsaldo på Kronofogden. Om du däremot har betalat av dina skulder och endast har kvar en betalningsanmärkning har du bättre utsikter för att få ett lån.

Så ansöker du direkt online

Hos oss kan du ansöka om lån trots betalningsanmärkning och det är möjligt att ansökan direkt online med hjälp av BankID. Att ansöka om lån online kan vara en smidig metod om du behöver låna pengar snabbt eller vill slippa ta dig till ett bankkontor. För att ansöka om lånet behöver du bara fylla i ett formulär med information om dig själv och din ekonomi. Långivaren kan sedan behandla din ansökan och ge svar på om du har blivit beviljad lånet eller inte.

Om du har blivit beviljad lånet, kan du få pengarna direkt till ditt konto inom samma dag. Det är däremot viktigt att du läser igenom villkoren för lånet noga innan du skickar in din ansökan, så att du vet vad du kan förvänta dig. Vårt förslag är att jämföra den effektiva räntan noga bland förslagen, så att du är förberedd för vilka kostnader som lånet kommer kräva.

Vanliga frågor om lån trots betalningsanmärkning

Går det att låna pengar med betalningsanmärkning?

Via oss kan du få ett beviljat lån trots att du har betalningsanmärkningar. Tänk på att du däremot inte får ha några aktiva skulder kvar hos Kronofogden.

Kan jag låna pengar utan inkomst och betalningsanmärkning?

Klara Lån kan hjälpa dig med lån trots att du har betalningsanmärkningar, men då måste du ha en en årsinkomst på minst 100 000 kronor. 

Vad för typ av lån kan jag ansöka om ifall jag har anmärkning?

Du kan ansöka om lån under 30 000 kronor via oss om du har betalningsanmärkningar. Det är ett så kallat snabblån, vilket innebär att du kan behöva ligga ute med högre räntekostnader eller liknande. Jämför därmed villkoren noga innan du bestämmer dig för att ta ett lån när du har betalningsanmärkningar.

Kan jag få bra ränta trots betalningsanmärkning?

För att få bästa möjliga ränta på ett lån rekommenderar vi att jämföra lån bland flera långivare och sedan undersöka den effektiva räntan bland förslagen. Den effektiva räntan visar den mest rättvisa kostnaderna för ditt lån.

Kan jag få lån trots skuld hos Kronofogden?

Klara Låns långivare kan tyvärr inte bevilja lån om du har aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Däremot kan vi bevilja dig lån om du har betalat av skulden och endast har betalningsanmärkningen kvar.

När får man ta lån efter betalningsanmärkning?

Via oss kan du få ett lån beviljat med betalningsanmärkning – oavsett hur länge du har haft den. Det viktiga är att du inte har kvar några skulder hos Kronofogden.

Om Klara Lån

Klara Lån Sverige AB är ett svenskt bolag som har varit verksamma sedan 2016. Vi har hjälpt tusentals kunder att jämföra och hitta det lån som passar dem bäst – något vi fortfarande gör idag. Med många års erfarenhet inom lånebranschen vet vi vad våra kunder behöver för att få de bästa förutsättningarna till en rättvis och gedigen kreditbedömning.

Läs mer om oss