Låna 30000 kr utan UC

Letar du efter ett lån på 30000 kronor? Se till att få bästa möjliga villkor när du lånar. Hos oss på Klara Lån kan du jämföra villkor och räntor för lån från många olika långivare – innan du lånar 30 000 kronor. På så sätt kan du ställa olika lånealternativ mot varandra och sedan välja det bästa och billigaste erbjudandet. 

år
18
ÅÅMMDDXXXX
Vid lånebelopp över 50 000 kr kommer UC kreditupplysning att tas.
Kreditförmedling av Klara Lån Sverige AB. I och med användande av denna tjänst godkänner du våra villkor och personuppgiftsavtal.

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 procents nominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader, med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift, ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetala blir 38 808 kronor.

Låna 30000 kr till bra ränta

Låna 30000 kronor till villkor som passar dig utan att betala mer än du behöver. Vi på Klara Lån är en låneförmedlare med fokus på lån utan säkerhet. Vi samarbetar med ett ett växande antal svenska långivare som erbjuder lån som inte kräver någon säkerhet. 

Hos oss kan du tryggt och enkelt ansöka om lån på belopp 30 000 kronor och få personligt utformade låneerbjudanden från ett stort antal långivare. Framför allt kan du jämföra lånevillkor och viktiga faktorer som ränta, eventuella avgifter och upplägg för återbetalning innan du lånar. 

 • Låna 30000 kr, ingen säkerhet krävs

 • Jämför räntor och månadskostnad för många olika lån innan du bestämmer dig

 • Ingen UC om du lånar 50000 kr eller mindre

 • Tjänsten är kostnadsfri

Efter att du skickat in din låneansökan skickar vi den vidare till de långivare vi samarbetar med. De olika långivarna går sedan igenom din ansökan och tar fram ett personligt utformat låneförslag till dig. Förslaget innehåller allt du behöver veta för att jämföra och ställa de olika alternativen mot varandra. Du hittar till exempel information om räntan, månadskostnad, totalkostnad och återbetalningsvillkor. 

Du ser med andra ord vad det kostar att låna pengar hos olika långivare, i förväg, innan du lånar. På så sätt kan du enkelt se vem som erbjuder det mest förmånliga erbjudandet och välja det lån som passar just dig bäst. 

Jämför lån på 30000 kronor - Så funkar det


Att låna 30000 kronor och jämföra långivarnas villkor hos oss är enkelt och tar max ett par minuter. Allt du behöver göra är att gå till formuläret högst upp på den här sidan, ange vilket lånebelopp du vill ha, välja en löptid (hur länge du vill ha lånet). Därefter fyller du i dina personuppgifter och signerar ansökan med BankID. 

Så fort vi fort vi fått din ansökan vidarebefordrar vi den till de långivare vi samarbetar med. Vid ansökan om lån på belopp på 50 000 kronor eller mindre skickar vi endast vidare din ansökan till långivare som använder sig av kreditupplysningsbolagen Bisnode eller Creditsafe. Det här innebär att du helt slipper en notering i UCs register när du lånar 30 000 kronor genom oss. Något som skiljer oss från de flesta andra låneförmedlare som tar en UC oavsett vilket belopp du ansöker om.


Låna 30 000 kr - så går det till:

 • Gå till formuläret högst upp på den här sidan

 • Välj lånebelopp och löptid

 • Fyll i dina personuppgifter och signera ansökan med BankID

 • Klart! Vi skickar nu vidare din ansökan till de långivare vi samarbetar med

 • Efter några minuter får du de första svaren från långivarna (det kan dock dröja 24 timmar innan alla svarat)
 • När alla långivare svarat kan du jämföra räntor, månadskostnad och andra viktiga faktorer och sedan välja det bästa lånet

 • När du hittat det bästa lånet på 30000 kr undertecknar du avtalet från den valda långivaren och signerar med BankID

 • Lånet betalas ut. Nu kommer långivaren att betala ut lånet till dig. Har du konto hos någon av de stora bankerna finns pengarna på ditt konto inom 15 minuter

Så funkar Klara Lån.

1. Du anger dina uppgifter.

1. Du anger dina uppgifter.

Vi behöver veta vem du är och kort om hur din ekonomi ser ut.

2. Vi kontaktar långivare.

2. Vi kontaktar långivare.

Vi kontaktar alla långivare och ber om låneförslag. Det tar max 20 sekunder.

3. Du väljer det lån som passar.

3. Du väljer det lån som passar.

Du får en lista med villkor för de långivare som godkänt din ansökan och väljer direkt det lån som passar dig.

Välj rätt löptid när du lånar

Löptiden är en viktig faktor oavsett om du lånar 30000 eller 300 000 kronor. Lånets löptid är kort och gott hur länge du vill ha och betala av på lånet. Det finns för- och nackdelar både med en lång och en kort löptid. Vilken löptid du kommer att välja kommer både att påverka lånets månadskostnad och dess totalkostnad. Därför är det viktigt att du väljer en löptid som passar just dig och dina förutsättningar.

Ett lån med längre löptid kommer att ge dig en lägre månadskostnad och vara billigare vid varje enskilt betalningstillfälle. Samtidigt kommer du att betala ränta för pengarna du lånar under en längre tid, något som innebär att totalkostnaden kommer att bli högre med en längre löptid.

En annan nackdel med att ha en lån med en längre löptid är kort och gott att skulden även kommer att synas på kreditupplysningar under en längre tid. Det innebär att det kan bli svårare att teckna nya lån tills du betalat av skulden (det här beror förstås på hur din ekonomi ser ut övrigt). 

Ett lån med en kortare en löptid fungerar precis tvärtom som ett lån med längre återbetalningstid. Månadskostnaden kommer att bli högre. Du kommer andra ord att betala mer vid varje betalningstillfälle, vilket vanligtvis är slutet av varje månad. 

Fördelen är att du kommer att betala av på lånet under en kortare tid. Något som innebär att den totala lånekostnaden kommer att bli lägre. Du betalar helt enkelt ränta för samma belopp under en kortare tid.

Vem kan låna 30 000 kronor?

Hos oss på Klara Lån kan du jämföra kostnader och lånevillkor för lån utan säkerhet på belopp som 30 000 kronor. Eftersom vi bara förmedlar kontakten mellan dig och långivarna är det inte vi som i slutändan bestämmer vem som kan låna 30 000 kronor eller inte. Det är de olika långivarna som har det sista ordet om vem som kan låna pengar hos dem.

Vanliga krav för att låna (hos många långivare) är att du har en årsinkomst på minst 100 000 kronor och att du är 18 år eller äldre (det är inte möjligt att låna om du inte myndig). 

Vissa långivare kan dock ha tuffare krav och sätta åldersgränsen högre. En del långivare kräver att du är minst 23 år gammal och somliga har även högre lägsta inkomstkrav, ibland på belopp som 150 000 kronor per år


Lån med betalningsanmärkningar

Vissa långivare har inga problem med att låntagare som betalningsanmärkningar och kan erbjuda ett lån ändå. Faktum är att många av de långivare vi samarbetar med kan ge dig ett lån trots tidigare anmärkningar. Inte minst om du lånar 30 000 kronor eller något annat relativt litet belopp. 

Kraven tenderar dock att bli hårdare ju mer du lånar. Det är i allmänhet svårare hitta en långivare som kan erbjuda dig ett lån på 150 000 kr om du har en betalningsanmärkning än att hitta en som kan ge dig ett lån på mindre belopp som 30 000 kr. 


Lån med skulder hos Kronofogden

Ett krav som du inte kommer undan, oavsett om du lånar 30000 kr eller 300 000 kronor, är att du inte får ha ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Har du skulder hos Kronofogden kommer ingen seriös långivare att kunna erbjuda dig ett lån. 

Det kan finnas vissa långivare som erbjuder möjligheten att låna trots skulder hos Kronofogden. Men vi rekommenderar ändå att du avstår i sådana lägen. Långivare som riktar in sig på den här typen av desperata kunder tar ofta ut extremt höga räntor och inte sällan höga tilläggsavgifter som gör lånet ännu dyrare.  I värsta fall leder ett nytt lån i ett sådant läge till att du försätter dig i en ännu värre ekonomisk situation. Låna bara om du är helt säker på att du kan betala tillbaka pengarna.

Grundkrav för att låna

För att kunna använda vår tjänst behöver du uppfylla följande grundkrav och villkor.

 • Du behöver ha fyllt 18 år.
 • Du behöver en årsinkomst på minst 100 000 kr.
 • Du behöver vara bosatt och folkbokförd i Sverige.
 • Du behöver vara skuldfri (inget skuldsaldo hos Kronofogden).
 • Du behöver ett BankID för att kunna identifiera dig vid ansökan.

Frågor och svar om att låna 30 000 kronor

Vad är kraven för att låna 30 000 kronor?

Hos oss på Klara Lån kan du enkelt jämföra lån och lånevillkor från ett stort antal svenska långivare. För att vi ska behandla din ansökan måste du emellertid först och främst uppfylla våra grundkrav. De är som följer:

 • Du ska vara minst 18 år gammal vid ansökningstillfället
 • Du behöver ha en årlig inkomst på mer än 100 000 kronor.
 • Du ska även vara folkbokförd och bosatt i Sverige.
 • Du behöver dessutom ha vara folkbokförd i Sverige och ha ett svenskt bankkonto och aktivt BankID (behövs för att identifiera dig och signera din ansökan). 

Vi kan dessvärre inte acceptera din ansökan om du har ett skuldsaldo hos Kronofogden. Du är dock välkommen att söka igen när skulderna är helt betalda. Tänk dock på att dina chanser att få låna 30 000 kr (eller något annat belopp) ökar väsentligt ju längre det gått sedan du blev av med Kronofogdeskulderna, helst ska det gått mer än sex månader. 

Kan jag låna 30 000 kronor med betalningsanmärkningar?

Ja, det är möjligt att låna 30 000 kronor trots att du har betalningsanmärkningar. Vi förmedlar lån från ett stort antal svenska långivare och ett flertal av dem erbjuder möjligheten att låna även om du har tidigare anmärkningar. Detta är förstås under förutsättning att du har ordning på din ekonomi i övrigt och framförallt förmåga att betala tillbaka pengarna i tid.

Vi rekommenderar alltid att du tänker efter lite extra innan du lånar om du har en eller flera anmärkningar. Om problemen som ledde till att du fick en betalningsanmärkning från början kvarstår rekommenderar vi att du avstår från att låna mer pengar och tittar på andra lösningar. I värsta fall kan ett nytt lån leda till att du försätter dig i en ännu värre ekonomisk situation. Låna bara om du är helt säker på att du kan betala tillbaka pengarna i tid.

Kan jag låna 30 000 kronor utan inkomst?

Nej, det är inte möjligt. Du behöver en inkomst för att ha möjlighet att låna pengar genom oss. Du behöver kort och gott kunna visa att du har förmåga att betala tillbaka lånet och därför måste du ha en inkomst. För att vi ska behandla din ansökan behöver du tjäna minst 100 000 kronor per år

Är det möjligt att låna 30 000 kronor utan UC?

Ja, när du ansöker om att låna 30 000 kronor genom oss görs ingen UC, trots att du får detaljerade erbjudanden från ett stort antal långivare. När du ansöker om belopp på 30 000 kronor eller mindre skickar vi endast vidare dina uppgifter till långivare som använder sig av kreditupplysningsbolagen Bisnode eller Creditsafe. Det innebär att du helt slipper en notering i UCs register. Något som kan vara en stor fördel om du planerar att teckna ett litet större lån längre fram och inte vill försämra dina chanser att få en bra ränta. 

Hur snabbt kan jag låna 30 000 kr?

Att ansöka om eller att bara jämföra lån hos oss på Klara Lån är enkelt, tryggt och går snabbt. Ansökningsprocessen tar max ett par minuter och de första svaren från långivarna har du inom några minuter. Olika långivare tillämpar dock olika processer för kreditprövning, handläggning och utbetalning av sina lån. 

Det här innebär att tiden det tar att få lånet utbetalt kan variera en del, beroende på vilken långivare du väljer. En del är snabba och kan betala ut ett lån på 30 000 kronor redan samma dag som ansökan går igenom. Hos andra kan det ta ett par bankdagar innan pengarna finns på ditt konto.

Om Klara Lån

Klara Lån Sverige AB är ett svenskt bolag som har varit verksamma sedan 2016. Vi har hjälpt tusentals kunder att jämföra och hitta det lån som passar dem bäst – något vi fortfarande gör idag. Med många års erfarenhet inom lånebranschen vet vi vad våra kunder behöver för att få de bästa förutsättningarna till en rättvis och gedigen kreditbedömning.

Läs mer om oss