Låna 6000 kr utan UC

Letar du efter ett lån på 6000 kronor? Jämför räntor och lånevillkor hos flera olika långivare innan du bestämmer dig och hitta det bästa lånet utifrån dina förutsättningar. Vi tar ingen UC när du ansöker om eller jämför lån på 6000 kronor. Självklart är tjänsten helt gratis och ej bindande. 

✓ Jämför lån kostnadsfritt

Snabbt svar inom 15 sekunder

✓ Låna utan UC

år
18
ÅÅMMDDXXXX
Vid lånebelopp över 50 000 kr kommer UC kreditupplysning att tas.
Kreditförmedling av Klara Lån Sverige AB. I och med användande av denna tjänst godkänner du våra villkor och personuppgiftsavtal.

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 procents nominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader, med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift, ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetala blir 38 808 kronor.

Låna 6000 kronor – så går det till

Att låna 6000 kronor och att jämföra långivarnas räntor hos oss är enkelt. Allt du behöver göra är att fylla i formuläret här ovan och signera din ansökan med BankID, resten har vi hand om. Så fort vi fått din ansökan vidarebefordrar vi den till alla långivare vi samarbetar och återkommer med personligt utformade låneerbjudanden från alla aktörer som kan erbjuda dig ett lån. 

De första svaren från långivarna dyker upp redan efter ett par minuter. All information presenteras på ett tydligt och överskådligt sätt. Du behöver bara jämföra lånevillkoren och sedan välja det mest förmånliga alternativet, enklare än så blir det inte. 

Så här ansöker du om lån på 6000 kr

 • Fyll i formuläret högst upp på den här sidan genom att ange 6000 kr som lånebelopp och därefter vilken löptid du önskar samt dina personuppgifter.

 • Signera ansökan med BankID.

 • Vi skickar nu vidare din ansökan till alla långivare och banker vi samarbetar med.

 • Långivarna gör varsin kreditprövning och tar fram ett personligt erbjudande till dig.

 • De första svaren från långivarna har du inom ett par minuter. Varje svar innehåller besked om ränta, avgifter, månadskostnad och allt annan information du behöver. 

 • Välj det bästa lånet för dig. Vi presenterar de olika låneerbjudandena på ett tydligt och pedagogiskt sätt, vilket gör det enkelt att se vem som kan ge dig det mest förmånliga alternativet.

 • När du bestämt dig signerar du det valda låneavtalet med BankID. 

 • Klart! Pengarna betalas nu ut till det konto du uppgivit. Utbetalningstiden kan variera något från en långivare till en annan, men räkna med att pengarna finns på ditt konto inom ett par bankdagar. 

Vår process

1. Du anger dina uppgifter.

1. Du anger dina uppgifter.

Vi behöver veta vem du är och kort om hur din ekonomi ser ut.

2. Vi kontaktar långivare.

2. Vi kontaktar långivare.

Vi kontaktar alla långivare och ber om låneförslag. Det tar max 20 sekunder.

3. Du väljer det lån som passar.

3. Du väljer det lån som passar.

Du får en lista med villkor för de långivare som godkänt din ansökan och väljer direkt det lån som passar dig.

Det här krävs för att låna 6 000 kr 

Vi på Klara Lån är en låneförmedlare som hjälper dig att jämföra långivarnas villkor och priser. Det är alltså inte vi som ger ut lånen, det gör de olika långivarna vi samarbetar med. Kraven för att få ett lån på 6 000 kronor kan skilja sig åt något mellan olika aktörer. Vissa har lite tuffare krav vad gäller exempelvis lägsta ålder och inkomst, andra är mer tillåtande. I praktiken är det här inte något du behöver tänka på, när du ansöker hos oss får du automatiskt erbjudanden från alla långivare som kan ge dig ett lån. 

För att vi ska ha möjlighet att behandla din ansökan måste du emellertid uppfylla våra grundkrav. Grundkraven är samma oavsett om du ansöker om att låna 6 000, 60 000 kronor eller något annat belopp. I dagsläget ser grundkraven ut så här:

 • Du är minst 18 år vid ansökningstillfället
 • Har en årsinkomst på minst 100 000 kronor
 • Bosatt i Sverige
 • Har ett svenskt bankkonto och BankID (krävs för att identifiera dig i samband med ansökan)
 • Inga skulder hos Kronofogden

Låna 6000 utan UC 

När du ansöker om ett lån gör långivarna alltid en kreditupplysning. Det här är obligatoriskt och går inte att komma undan. Däremot så går det alldeles utmärkt att slippa en förfrågan hos UC när du lånar pengar genom oss på Klara Lån.

Som du kanske känner till är UC ett kreditupplysningsbolag som ägs gemensamt av de största bankerna. När du ansöker om ett lån hos en genomsnittlig långivare hämtas kreditupplysningen i de allra flesta fall från just UC. Varför är då det ett problem?

Jo, det är inte bra för din kreditvärdighet att ha alltför många förfrågningar sparade hos UC. Det kan nämligen ses som ett tecken på att din ekonomi inte är i ordning eller att du fattar oöverlagda ekonomiska beslut. I förlängningen betyder det här att det kan bli både svårare och dyrare att låna pengar eftersom långivare uppfattar det som mer riskfyllt att låna ut pengar till dig. Att ansöka om många lån kan alltså försämra dina möjligheter att få ett lån till bra ränta längre fram.

När du ansöker om att låna 6000 kronor genom oss på Klara Lån behöver du inte oroa dig för att försämra din kreditvärdighet hos genom att dra på dig onödiga kreditupplysningar. Vi skickar endast vidare dina uppgifter till långivare som använder sig av kreditupplysningsbolagen Bisnode eller Creditsafe när du lånar belopp som 6000 kronor (gäller vid alla lånebelopp på mindre än 50000 kr).

Låna 6000 kronor till lägsta möjliga kostnad

Det finns flera saker du kan göra för att maximera dina chanser att få en bra ränta och låga kostnader när du lånar 6 000 kronor (eller något annat belopp). Här är några av våra bästa tips. 

Välj en löptid som passar dig

Löptiden, eller återbetalningstiden som det också heter, är kortfattat den period du har och betalar av på lånet. När du ansöker om ett lån genom oss har du möjlighet att själv välja löptid. Det är dock viktigt att tänka igenom saken ordentligt innan du bestämmer dig. Löptiden kommer nämligen att påverka lånets kostnad – både totalkostnaden och det belopp du ska betala varje månad. 

Det kan vara frestande att välja en längre löptid eftersom du då får en lägre månadskostnad. Anledningen är enkel. Med en längre löptid sprider du ut återbetalningen av beloppet du lånat på fler betalningstillfällen. Något som innebär att det blir mindre att betala varje gång. Nackdelen är förstås att den totala kostnaden för lånet kommer att bli högre än vad den skulle blivit med en kortare löptid eftersom du också betalar ränta för lånet under en längre period. 

Omvänt så blir månadskostnaden högre med en kortare löptid. Du delar nu upp återbetalningen av lånet på färre amorteringstillfällen, vilket betyder att du måste betala tillbaka ett större belopp varje månad. Samtidigt blir totalkostnaden för lånet lägre då även betalar räntan för pengarna du lånat under en kortare period. Lånet blir alltså billigare ju kortare tid du väljer att ha det. Det här är anledningen till att det ofta är fördelaktigt att lösa ett lån i förtid, alltså innan den ursprungligen avtalade löptiden gått ut.  

Ditt kreditbetyg påverkar lånets kostnad

Din kreditvärdighet är alltid en viktig faktor när du ansöker om ett lån. Kreditvärdigheten är en samlad bedömning av din privatekonomin och kredithistorik och ger långivarna en fingervisning om hur pass sannolikt det är att du kommer att betala tillbaka ett eventuellt lån i tid. 

Har du hög kreditvärdighet har du goda möjligheter att få din låneansökan beviljad och att få en bra ränta. Omvänt så betyder en lägre kreditvärdighet att det blir svårare att få ett lån. Lägre kreditvärdighet innebär i regel också att det blir dyrare att låna eftersom långivarna då, i typfallet, kommer sätta en högre ränta. 

Av de här skälen är det klokt att se till att bevara (eller förbättra) din kreditvärdighet så långt det är möjligt. Ett sätt att göra det är att undvika onödiga kreditupplysningar hos UC. Det kan du exempelvis göra genom att undvika att låna om det inte är absolut nödvändigt. Undvika även att köpa saker mot avbetalning, när du handlar saker på avbetalning görs alltid en kreditupplysning. Inte sällan hos UC. 

Titta på den effektiva räntan

Räntan är som du säkert vet den främsta kostnaden för att låna pengar. Men räntan är inte alltid den enda kostnaden för ett lån. Många långivare lägger även på avgifter som uppläggnings- och aviavgifter ovanpå själva låneräntan. Därför bör du titta särskilt noga på den effektiva räntan när du utvärderar olika lånealternativ. 

Den effektiva räntan beräknas precis som den vanliga låneräntan – per år och som procentuell andel av lånebeloppet. Skillnaden är att den effektiva räntan tar med alla kostnader för lånet i beräkningen, både den nominella låneräntan och alla avgifter. Därför ger den en mer rättvisande bild av lånets kostnad än vad den nominella låneräntan gör. 

Välj långivare med omsorg

Räntor, avgifter och kostnader för att låna skiljer sig mellan olika lån och långivare. Dels för att det helt enkelt är så att olika långivare vänder sig till olika kundgrupper och kan ha helt olika räntespann på sina produkter. Men det är också för att olika aktörer har olika rutiner och processer för räntesättningen. 

Det här innebär att kostnaden för att ta ett lån på ett och samma belopp kan variera rejält beroende på vilken långivare du väljer. Därför är viktigt att välja rätt. Det är just av den anledningen som det ofta är mycket fördelaktigt att söka lånet via en låneförmedlare istället för att ansöka hos första bästa.

När du ansöker lån på ett belopp som 6 000 kronor hos en låneförmedlare (som oss på Klara Lån) får du automatiskt erbjudanden från många olika långivare på samma gång. Något som innebär att du enkelt kan jämföra räntor, avgifter och övriga villkor för många olika lånealternativ.

När du ansöker hos oss görs dessutom bara en enda kreditupplysning, trots att du får personliga erbjudanden från flera långivare. Ansöker du om att låna ett belopp på exempelvis 6 000 kronor slipper du helt en notering hos UC. Vi skickar endast vidare din ansökan till långivare som hämtar sina upplysningar från de alternativa kreditupplysningsbolagen Bisnode och Creditsafe. Det gäller vid valfritt lånebelopp på mindre än 50000 kronor.

Vanliga frågor om att låna 6 000 kr

Kan jag låna 6000 kr trots betalningsanmärkning?

Ja, det är möjligt att låna 6000 även om du har betalningsanmärkningar. Flera av de långivare vi samarbetar med erbjuder den möjligheten. Men det är inte alla som gör det. Något som betyder att dina valmöjligheter blir färre. 

Man ska också komma ihåg att det alltid är negativt för din kreditvärdighet att ha en eller flera betalningsanmärkningar. I de flesta fall kommer du som har en anmärkning av få betala en högre ränta än en person som är fri från betalningsanmärkningar.

Går det att låna 6000 kr utan UC?

Ja, det är möjligt. Faktum är att du helt slipper en UC-förfrågan när du ansöker om att låna 6000 kronor genom Klara Lån. Vid ansökningar på belopp under 30000 kronor skickar vi endast vidare din ansökan till långivare som använder sig av Bisnode eller Creditsafe. Kreditupplysningar som görs hos de två bolagen syns inte när någon gör en kreditupplysning hos UC. Du behöver med andra ord inte oroa dig för att försämra din UC-score när du lånar 6000 med hjälp av Klara Lån.

Vem kan låna 6000 kr?

För att låna 6000 kr genom Klara Lån behöver du uppfylla våra grundkrav. De ser ut så här:

 • Du är minst 18 år gammal

 • Du har en årlig inkomst på minst 100 000 kr

 • Bosatt i Sverige

 • Svenskt bankkonto och BankID

 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden

Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för dig som vill låna 6 000 kr. Flera av de långivare vi samarbetar med kan ge dig ett lån även om du har betalningsanmärkningar, förutsatt att din ekonomi är välordnad i övrigt. 

Om Klara Lån

Klara Lån Sverige AB är ett svenskt bolag som har varit verksamma sedan 2016. Vi har hjälpt tusentals kunder att jämföra och hitta det lån som passar dem bäst – något vi fortfarande gör idag. Med många års erfarenhet inom lånebranschen vet vi vad våra kunder behöver för att få de bästa förutsättningarna till en rättvis och gedigen kreditbedömning.

Läs mer om oss