Låna 7000 kr utan UC

Låna 7000 kronor till riktigt bra villkor och till en ränta du har råd med. Hos oss kan du helt kostnadsfritt jämföra olika långivares räntor och villkor – redan innan du lånar pengarna. 

 • Låna 7000 kronor utan UC

 • Jämför lånevillkor och räntor innan du lånar

 • Ingen säkerhet krävs

 • Tjänsten är helt gratis

år
18
ÅÅMMDDXXXX
Vid lånebelopp över 50 000 kr kommer UC kreditupplysning att tas.
Kreditförmedling av Klara Lån Sverige AB. I och med användande av denna tjänst godkänner du våra villkor och personuppgiftsavtal.

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 procents nominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader, med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift, ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetala blir 38 808 kronor.

Låna 7000 kr utan säkerhet

Behöver du låna 7000 kronor? Vi på Klara Lån tycker inte att du ska behöva betala mer än nödvändigt för att låna pengar, oavsett om du lånar 7 000 kr till en ny diskmaskin eller 500 000 kr till en handpenning. Och det är just det vi kan hjälpa dig med – att hitta lån till goda villkor och med en så låg ränta och månadskostnad som möjligt.  

Det räcker med att ansöka en gång, sen får du automatiskt svar i form av personliga låneerbjudanden från ett stort antal långivare. Varje svar innehåller besked innehållande faktorer som vad räntan blir, villkor för återbetalning och hur mycket lånet kommer att kosta, både månadsvis och totalt. 

Genom att jämföra lån via oss får du därmed ett förhandsbesked om hur mycket det skulle kosta att låna 7000 kronor från ett urval av Sveriges främsta långivare. Något som innebär att du kan ställa de olika alternativen mot varandra, lusläsa det finstilta och sedan välja det bästa och billigaste alternativet.

Riskera inte din kreditvärdighet när du lånar

Räntan på de lån vi förmedlar sätts individuellt efter att en kreditprövning har gjorts. Det innebär att du aldrig kan veta vilken ränta du kan få förrän du ansökt om lånet. Det här är en av anledningarna till att det är smart att söka lånet via en låneförmedlare istället för att kasta sig ut på lånemarknaden på egen hand.

Det finns flera fördelar med att vända sig till en låneförmedlare när du vill låna 7 000 kronor. När du ansöker hos en låneförmedlare som oss på Klara Lån får du automatiskt svar från många olika långivare. Varje svar ger dig besked om ränta, eventuella avgifter, lånets kostnad, återbetalningsvillkor och mycket annat. Det lån du väljer är helt beroende på vad du värdesätter, då du själv väljer det bästa alternativet för just dig.

Du kan givetvis ansöka om lånet på egen hand. Men sannolikheten att du får bästa möjliga ränta vid din första ansökan hos en långivare är tyvärr inte så stor. Att göra en egen jämförelse genom att ansöka hos flera olika långivare själv är inte heller en optimal lösning. Varje gång du ansöker om ett lån görs nämligen en kreditupplysning på dig, vilket skulle kunna orsaka problem för dig längre fram.

Eftersom många långivare hämtar upplysningarna från UC kan hemmasnickrad jämförelsekampanj leda till att du samlar på dig ett stort antal förfrågningar hos just UC på väldigt kort tid. Något som inte är bra för din kreditvärdighet och dina chanser att få ett lån till bra villkor längre fram. Det är nämligen något som långivarna kan tolka som en risk.

Det kan till och med vara så att den möjliga räntan försämras för varje ny ansökan. Det kan låta rörigt, men du kan vara lugn om du jämför hos en låneförmedlare. När du ansöker om att låna 7 000 kronor genom oss behöver du inte oroa dig för onödiga kreditförfrågningar. Vi tar faktiskt ingen UC överhuvudtaget när du ansöker om belopp på 50 000 kronor eller mindre.

Låna utan något i säkerhet

Vi förmedlar uteslutande lån utan säkerhet. Det här innebär att du inte behöver ställa upp någon pant som säkerhet, som du behöver göra om du exempelvis vill teckna ett bolån. 

Lånet är därmed inte låst till ett specifikt föremål. Lånar du 1 000 000 kronor av banken för att köpa en bostad, måste du använda pengarna till just bostadsköpet. Det är inte möjligt att ändra sig och lägga pengarna på något annat. Med ett lån utan säkerhet finns inga sådana krav. Du kan alltså använda de 7 000 kronorna du lånar till precis vad du vill.

Kanske har du fått en oväntad kostnad som inte går att skjuta upp, till exempel ett akut tandläkarbesök eller en läcka i köket? Eller så har du bara hittat ett bra men tidsbegränsat erbjudande på någon pryl du vill du vill eller behöver. Du bestämmer själv vad du vill göra med pengarna. 

Så funkar Klara Lån.

1. Du anger dina uppgifter.

1. Du anger dina uppgifter.

Vi behöver veta vem du är och kort om hur din ekonomi ser ut.

2. Vi kontaktar långivare.

2. Vi kontaktar långivare.

Vi kontaktar alla långivare och ber om låneförslag. Det tar max 20 sekunder.

3. Du väljer det lån som passar.

3. Du väljer det lån som passar.

Du får en lista med villkor för de långivare som godkänt din ansökan och väljer direkt det lån som passar dig.

Låna 7 000 kronor utan UC

När du ansöker om ett lån görs alltid en kreditupplysning. Det här är inget du kan slippa undan. Långivarna måste faktiskt enligt lag göra en grundlig kreditprövning innan de beviljar ett lån för att säkerställa att du har förmåga att betala tillbaka pengarna. 

Vid kreditprövningen tittar långivarna på faktorer som din inkomst, anställningsform, befintliga skulder och hur du skött tidigare ekonomiska åtagande. För att ta reda på hur det står till med de här sakerna hämtar långivarna alltid en kreditupplysning. En stor andel av långivarna och bankerna på den svenska marknaden använder sig av UC, ett kreditupplysningsbolag som ägs gemensamt av storbankerna. Som du säkert vet finns det flera argument för att undvika att samla på sig förfrågningar hos UC

När du ansöker om att låna 7 000 kronor hos oss på Klara Lån slipper du helt en förfrågan hos UC. Vi skickar endast vidare din ansökan till långivare som hämtar sin upplysningar från Bisnode och Creditsafe. Det gäller för alla lånebelopp som är på 50 000 kronor eller mindre. 

Därmed behöver du inte oroa dig för att försämra ditt kreditbetyg hos UC på grund av UC-förfrågningar. En fördel om du planerar att teckna ett större lån i framtiden och vill maximera dina chanser att få en bra ränta. 

Vem kan låna 7 000 kr?

För att få ett lån måste du till att börja med uppfylla långivarens grundkrav och klara den obligatoriska kreditprövningen som alla långivare gör efter att de mottagit din ansökan. Grundkraven kan skilja sig en hel del mellan olika långivare. Vissa kräver till exempel att du är minst 23 år, hos andra räcker det med att du fyllt 18 vid ansökningstillfället. En del accepterar sökanden som har betalningsanmärkningar, men andra säger nej om du har en anmärkning

Även inkomstkraven kan variera en hel del. Gemensamt för alla de långivare vi samarbetar med är att det inte är möjligt att låna om du har skulder hos Kronofogden. I praktiken behöver du dock inte oroa dig för det här när du ansöker om ett lån genom oss på Klara Lån. 

När du använder vår jämförelsetjänst får du automatiskt svar och låneerbjudanden från alla aktörer som kan ge dig ett lån. För att vi ska behandla din ansökan behöver du dock uppfylla våra grundkrav. De ser ut så här:

 • Du är minst 18 år

 • Har en årlig inkomst på minst 100 000 kr

 • Bosatt i Sverige

 • Inga skulder hos Kronofogden

 • Svenskt bankkonto och BankID (behövs för att identifiera dig i samband med ansökan)

Vanliga frågor om att låna 7 000 kronor

Kan jag låna 7 000 kronor trots betalningsanmärkning?

Ja, en betalningsanmärkning behöver inte vara ett hinder för dig som vill låna 7 000 kronor. Ett flertal av de långivare vi samarbetar kan ge dig ett lån trots att du har en eller flera betalningsanmärkningar sedan tidigare. Detta under förutsättning att din ekonomi ser bra ut i övrigt. 

Att det är möjligt att låna 7 000 kr trots en anmärkning betyder inte att alla kan eller bör låna det beloppet i alla lägen. Du måste fortfarande ha förmåga att betala tillbaka pengarna till långivaren. Låna aldrig om du är det minsta osäker på om du kan betala tillbaka lånet.

Kan jag låna 7000 utan kreditupplysning?

Nej, kreditupplysningen kommer du inte undan. Alla långivare är skyldiga att göra en grundlig kreditprövning innan de beviljar ett lån. Vid kreditprövningen tittar långivarna på saker som din inkomst, dina anställningsförhållanden, eventuella betalningsanmärkningar och befintliga skulder m.m..

För att få information om dessa omständigheter behövs en kreditupplysning. När du ansöker att låna 7 000 kr hos oss slipper du dock oroa dig för att dra på dig en kreditförfrågan hos UC. Vi skickar endast vidare din ansökan till långivare som använder dig av kreditupplysningsbolagen Creditsafe eller Bisnode vid lån på 30 000 kronor eller mindre

Går det att låna 7 000 kr utan UC?

Ja, hos oss slipper du helt en förfrågan hos UC när du lånar 7 000 kronor. Vid lån på belopp på mindre än 30 000 kronor skickar vi endast vidare din ansökan till långivare som hämtar sin upplysningar från Bisnode eller Creditsafe. En förfrågan hos dem syns inte på en eventuell senare kreditupplysning hos UC, vilket innebär att du slipper påverka din UC-score negativt när du lånar belopp som 7 000 kronor genom oss. 

Vad är kraven för att låna 7 000 kr?

Vi på Klara Lån är en låneförmedlare. Det är alltså inte vi som har det sista ordet om vem som kan låna, det är de olika långivarna och bankerna vi samarbetar som beviljar lånen. För att vi ska ha möjlighet att behandla din låneansökan och vidarebefordra den till långivarna behöver du uppfylla våra grundkrav. De ser ut så här:

 • Du är minst 18 år

 • Har en årsinkomst på 100 000 kronor eller mer

 • Bosatt i Sverige

 • Inga skulder hos Kronofogden

 • Svenskt bankkonto och BankID

Om Klara Lån

Klara Lån Sverige AB är ett svenskt bolag som har varit verksamma sedan 2016. Vi har hjälpt tusentals kunder att jämföra och hitta det lån som passar dem bäst – något vi fortfarande gör idag. Med många års erfarenhet inom lånebranschen vet vi vad våra kunder behöver för att få de bästa förutsättningarna till en rättvis och gedigen kreditbedömning.

Läs mer om oss