Låna 8000 kr utan UC

Letar du efter ett lån på 8000 kronor? Se till att du få riktigt bra villkor och en låg månadskostnad när du lånar. Hos oss på Klara Lån kan du göra just det. Vi erbjuder möjligheten att jämföra räntor och lånevillkor för lån från ett stort antal svenska långivare. 

 • Låna 8000 kronor utan säkerhet

 • Jämför långivarnas räntor och villkor innan du lånar

 • Ingen UC när du lånar 8000 kronor

 • Tjänsten är helt gratis

 • Möjligt att låna trots betalningsanmärkning

år
18
ÅÅMMDDXXXX
Vid lånebelopp över 50 000 kr kommer UC kreditupplysning att tas.
Kreditförmedling av Klara Lån Sverige AB. I och med användande av denna tjänst godkänner du våra villkor och personuppgiftsavtal.

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 procents nominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader, med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift, ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetala blir 38 808 kronor.

Låna 8000 kronor till bra villkor och utan säkerhet

När du ansöker om ett lån på 8 000 kronor hos oss får du automatiskt svar från alla våra samarbetspartners som kan erbjuda dig ett lån. Varje svar ger dig besked om ränta, lånets kostnad, återbetalningsvillkor och annan viktig information. Det här innebär att du kan granska villkoren för många olika lån på en och samma gång och sedan välja det bästa och billigaste alternativet. 


Jämför långivarnas villkor innan du bestämmer dig

När du lånar 8 000 kronor (eller något annat belopp) vill du så klart ha så bra villkor och så låga kostnader som möjligt. Som du säkert vet är räntan, i de allra flesta fall, den huvudsakliga och främsta kostnaden för ett lån. 

Därför vill du av uppenbara skäl ha så låg ränta som möjligt. Det är av just av den anledningen som det är smart att jämföra lån hos en långivare som oss på Klara Lån innan du bestämmer dig. 

När du ansöker om lån utan säkerhet på ett belopp som 8 000 kronor sätts räntan så gott som alltid individuellt efter sedvanlig kreditprövning. Det här innebär att du aldrig kan veta vilken ränta du kommer få på ditt lån förrän du faktiskt ansökt om det. 

Ytterligare en omständighet är att det idag finns väldigt många långivare inom privatlånesegmentet på den svenska marknaden. Alla långivare har egna processer och riktlinjer för räntesättning, vilket innebär att räntan kan variera en hel från en långivare till en annan. Därför kan du heller aldrig veta säkert att du får lägst ränta och de bästa lånevillkoren hos den första långivaren du ansöker hos. Det är just därför som det är klokt att jämföra lån hos en låneförmedlare innan du bestämmer dig.


Titta på den effektiva räntan

Att jämföra lån hos en låneförmedlare som oss på Klara Lån för att få så bra ränta som möjligt är alltid smart. Men man ska också komma ihåg att räntan sällan är den enda kostnaden för ett lån. Många långivare lägger även på avgifter som uppläggnings-,  handläggnings- och aviavgifter på de löpande fakturorna. Något som är extra vanligt vid lån på mindre belopp som 8 000 kronor. Det här innebär att kostnaden för lånet i praktiken kan bli betydligt högre än vad som framgår om man bara ser till den nominella låneräntan. 


Av ovanstående skäl är det klokt att titta extra noga på den effektiva räntan när du jämför lån, oavsett om du lånar 8 000 kronor, 30 000 kronor eller ett ännu större belopp. Den effektiva räntan omfattar nämligen alla kostnader för ett lån – både avgifter och själva låneräntan, alltså dina faktiska kostnader för lånet. När du väl står inför att behöva ta ett lån är det alltid till fördel att titta på den effektiva räntan, då ökar chansen att du får bästa erbjudandet för just dig.


Välj rätt löptid

Löptiden, alltså den period du har och betalar av på lånet, är en viktig faktor som kommer att påverka både hur mycket lånet kommer att kosta totalt och per månad. Därför är det viktigt att välja en löptid som passar just dig och dina förutsättningar. Nu kommer visserligen inte skillnaden i kostnad bli jättestor när du lånar 8 000 kronor eller något annat jämförelsevis litet belopp. Men pengar är pengar och det är alltid onödigt att betala mer för lånet än vad du behöver.

Vilken löptid ska man välja då? Ja, det beror på. Det finns för- och nackdelar med både en lång och en kortare löptid. Med en längre löptid får du en lägre månadskostnad eftersom du sprider ut återbetalningen (amorteringen) av lånet på fler betalningstillfällen. Samtidigt så kommer den totala kostnaden för lånet att bli högre eftersom du också betalar ränta för lånet under längre tid och vid fler tillfällen. 

Med ett lån med kortare löptid gäller motsatsen. Du får en högre månadskostnad ju kortare löptiden är eftersom du delar upp återbetalningen på färre tillfällen. Men lånets totalkostnad kommer i gengäld att bli lägre eftersom du inte behöver betala ränta för pengarna under lika lång period. Om du har möjlighet att betala högre belopp per månad är alltså det här alternativet det mest kostnadseffektiva för dig.

Så funkar Klara Lån.

1. Du anger dina uppgifter.

1. Du anger dina uppgifter.

Vi behöver veta vem du är och kort om hur din ekonomi ser ut.

2. Vi kontaktar långivare.

2. Vi kontaktar långivare.

Vi kontaktar alla långivare och ber om låneförslag. Det tar max 20 sekunder.

3. Du väljer det lån som passar.

3. Du väljer det lån som passar.

Du får en lista med villkor för de långivare som godkänt din ansökan och väljer direkt det lån som passar dig.

Krav för att låna 8 000 kronor

Kraven för att låna 8 000 kr eller något annat belopp sätts av de olika långivarna och kan variera en del mellan olika aktörer. Vissa är ganska tillåtande och det kan räcka med att du fyllt 18 år och kan visa upp någon form av inkomst. Andra kan vara lite tuffare med kraven,  ha en högre åldersgräns och en högre lägsta inkomstgräns. När du ansöker om ett lån hos oss behöver du egentligen inte tänka så mycket på det här. Vi vidarebefordrar automatiskt din ansökan till alla långivare vi samarbetar med som kan ge dig ett lån. Och du får på samma sätt automatiskt svar från alla långivare som kan ge dig ett lån.

För att vi ska behandla din ansökan måste du emellertid uppfylla våra grundkrav. Våra krav idag ser de ut så här:

 • Du är minst 18 år

 • Bosatt i Sverige

 • Årsinkomst på minst 100 000 kronor

 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden

 • Svenskt bankkonto och BankID


Möjligt att låna 8 000 kronor med betalningsanmärkning

Som synes är det inte möjligt att låna om du har skulder hos Kronofogden. Betalningsanmärkningar behöver dock inte vara ett problem så länge din ekonomi ser bra ut i övrigt. Flera av de långivare vi samarbetar med erbjuder möjligheten att låna även om du har anmärkningar, särskilt om lånet avser ett mindre belopp som 8 000 kronor. 

Viktigt att tänka på! Bara för att du kan låna 8 000 kronor så betyder inte det att ett nytt lån är rätt väg att gå. Tänk gärna igenom saken ordentligt innan du ansöker om du har betalningsanmärkningar. Anmärkningar får man av en anledning och om problemen som resulterade i betalningsanmärkningen kvarstår kan ett nytt lån i värsta scenario leda till ännu värre ekonomiska problem.

Vanliga frågor om att låna 8 000 kronor

Vad blir räntan på mitt lån?

Räntan sätts individuellt för varje sökande av de olika långivare vi samarbetar med, efter kreditprövning. Av den här anledningen kan vi inte heller säga vilken ränta just du kommer få, det beror helt på dina ekonomiska förutsättningar och din kredithistorik.  

Vad vi däremot med säkerhet kan säga är att du ökar dina chanser att få en bra ränta genom att jämföra lån innan du bestämmer dig, istället för att låna 8 000 kronor hos bästa långivare. 

När du jämför lån får du erbjudanden med besked om ränta och lånekostnader från många olika långivare. På så sätt kan du ställa olika alternativ mot varandra och välja det bästa lånet med den lägsta räntan. 

Görs det någon UC när jag lånar 8000 kronor?

Nej, när du lånar 8 000 kronor genom oss slipper du helt en notering i UCs register. Om din ansökan gäller ett belopp på 30 000 kronor eller mindre skickar vi endast vidare dina uppgifter till långivare som använder sig av kreditupplysningbolagen Creditsafe och Bisnode. Något som innebär att ingen förfrågan görs hos UC överhuvudtaget. En fördel om du planerar att teckna ett lite större lån längre fram och vill maximera dina chanser att få en bra ränta och goda villkor. 

Är det möjligt att låna 8 000 kronor med betalningsanmärkning?

Ja, det är möjligt. Ett lån på 8 000 kronor är ett jämförelsevis litet lån. Det innebär bland annat att kraven för att låna, generellt, inte är lika höga som de skulle varit om du sökt ett bostadslån på flera miljoner kronor. 

Ett flertal av de långivare vi samarbetar med erbjuder möjligheten att låna 8 000 kronor även om du har betalningsanmärkningar. Nu är det visserligen inte alla långivare som accepterar sökanden med anmärkningar. Men när du ansöker hos oss är det här i praktiken inget du behöver tänka på. Du får automatiskt låneerbjudanden från alla aktörer som kan ge dig ett lån just nu.

Vem kan låna 8 000 kronor?

För att låna 8 000 kronor genom oss på Klara Lån behöver du uppfylla våra grundkrav. De ser ut så här:

 • Minst 18 år gammal

 • Årsinkomst på 100 000 kronor eller mer

 • Bosatt i Sverige

 • Inga skulder hos Kronofogden

 • Svensk bankkónto och BankID

Om Klara Lån

Klara Lån Sverige AB är ett svenskt bolag som har varit verksamma sedan 2016. Vi har hjälpt tusentals kunder att jämföra och hitta det lån som passar dem bäst – något vi fortfarande gör idag. Med många års erfarenhet inom lånebranschen vet vi vad våra kunder behöver för att få de bästa förutsättningarna till en rättvis och gedigen kreditbedömning.

Läs mer om oss