Artiklar

Våra lånespecialister delar med sig av värdefull information, kunskap och tips om lån, sparande och privatekonomi. Här kan du läsa djupgående artiklar om en mängd finansiella ämnen och få användbara tips i samband med en låneansökan.

Dödsbo med skulder – hur funkar det?

Vid dödsfall kan det uppstå många frågetecken, inte minst när det kommer till den avlidna personens tillgångar och eventuella skulder. Här benar vi ut vad som egentligen gäller när en avliden person efterlämnar skulder och vilket eventuellt ansvar du som anhörig har. Läs mer!

Martin Blohm
Martin Blohm
Hur många kreditupplysningar (UC) är för många?

När du ansöker om ett lån eller annan kredit görs alltid en kreditupplysning hos ett kreditupplysningsföretag som UC eller Bisnode. Här behandlar vi bland annat hur många kreditupplysningar som kan anses vara för många. Läs mer här.

Martin Blohm
Martin Blohm
Så fungerar skulder hos Kronofogden

I den här texten svarar vi på vad en skuld hos kronofogden innebär, vad som kan hända och vad du kan göra för att förbättra situationen. Läs mer om hur det går till när ett ärende hos Kronofogden behandlas och tar upp hur du kan agera på bästa sätt vid en skuld hos Kronofogden.

Jonathan Flyxe
Jonathan Flyxe
Låna med medsökande

Om du planerar att ansöka om ett lite större belopp kan en medsökande på lånet öka dina chanser att få ansökan beviljad, men också ge dig möjlighet att låna ett större belopp. Läs mer om att söka lån med medsökande.

Martin Blohm
Martin Blohm
Lån med och utan säkerhet – så fungerar det

Vad innebär egentligen säkerhet vid lån och vad är skillnaden mellan ett lån med säkerhet och ett lån utan säkerhet? Här reder vi ut just detta samt tar upp hur pantsättning och säkerheter fungerar för olika lån.

Martin Blohm
Martin Blohm
Lösa lån i förtid – vad gäller?

Som låntagare har du enligt konsumentkreditlagen rätt att betala av och därmed säga upp ditt lån i förtid. Däremot är det viktigt att vara medveten om eventuella tillkommande kostnader som kan skilja sig åt beroende på vilken typ av lån du har. Läs mer som gäller vid uppsägning av ett lån i förtid.

Jonathan Flyxe
Jonathan Flyxe
Känns det omöjligt att få lån? Så ökar du dina chanser

Att inte bli beviljad lån kan kännas jobbigt och ibland till och med hopplöst. Att få avslag på sin låneansökan kan bero på en rad olika anledningar men de flesta går att göra någonting åt. Läs mer om du kan förbättra dina chanser att få ditt lån beviljat.

Martin Blohm
Martin Blohm
Vad händer om man inte kan betala sitt lån?

Som låntagare är det viktigt att vara medveten om vad som kan hända om du inte har möjlighet att betala ditt lån. Läs mer om hur påföljderna kan se ut och ta del av våra bästa råd kring hur du kan förbättra din situation i ett sådant läge.

Martin Blohm
Martin Blohm
Lösa lån – så löser du dina dyra lån och krediter

När du som låntagare löser ett lån betalar du av hela lånets kostnad. Detta gör att du blir av med de resterande räntekostnaderna på lånet i fråga. Här förklarar vi mer om hur ett löst lån kan gynna din personliga ekonomi och vad du bör tänka på.

Jonathan Flyxe
Jonathan Flyxe