Blancolån - jämför & hitta lån med låg ränta

Ett blancolån är ett lån utan säkerhet, vilket innebär att lånet inte är bunden till ett specifikt objekt. Med ett blancolån kan du därmed låna pengar till precis det du behöver och önskar. Oberoende av vilken anledning du ansöker om ett blancolån så hjälper Klara Lån dig att jämföra låneerbjudanden från flera olika långivare, så att du kan välja det lån som passar dig bäst.

Återbetalningstid
år
18
ÅÅMMDDXXXX
Vid lånebelopp över 30 000 kr kommer UC kreditupplysning att tas.
Kreditförmedling av Klara Lån Sverige AB. I och med användande av denna tjänst godkänner du våra villkor och personuppgiftsavtal.

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 procentsnominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader,med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetalablir 38 808 kronor.

Så ansöker du om ett blancolån hos Klara Lån

Klara Lån samarbetar med flera långivare och hjälper dig att jämföra blancolån för att hitta det bästa blancolånet utifrån dina förutsättningar.

Det är enkelt och smidigt att ansöka om ett blancolån hos Klara Lån. För att jämföra lån fyller du i formuläret högst upp på sidan. Efter att du fyllt i formuläret kontaktar vi de långivare som vi samarbetar med och ber om ett låneförslag. När långivarna är kontaktade får du en lista med de villkor från de långivare som godkänt din ansökan, vilket max tar 20 sekunder. Du väljer sedan det blancolån som passar dig och dina förutsättningar bäst.

Vad är ett blancolån?

Ett blancolån, även kallat privatlån, är ett lån utan säkerhet. Att låna utan säkerhet innebär att du lånar pengar utan pantsättning, till skillnad från om du tar ett bolån där bostaden fungerar som säkerhet. Vid ett blancolån förväntas du betala av lånet i form av amorteringar och genom räntebetalningar. Eftersom blancolånet är ett lån utan säkerhet innebär det ofta att lånet har en högre ränta än ett lån du tar med säkerhet.

Med ett blancolån lånar du pengar till det du behöver, utan att lånet behöver vara bundet till ett specifikt objekt. Ett blancolån kan således användas till en renovering av huset, reparation av bilen eller för att finansiera en resa.

Vad kan man använda ett blancolån till?

Ett blancolån kan användas till det mesta. När du tar ett blancolån finns det inga krav eller begränsningar från långivaren gällande vad pengarna får användas till. Det innebär att du själv får välja vad pengarna behövs till. Ett blancolån kan således användas till allt ifrån inköp och renoveringar, till att samla lån och krediter i ett samlingslån.

Vem kan ta ett blancolån?

Olika långivare har olika krav för när de beviljar ett blancolån. När du lämnar en låneansökan hos Klara Lån hjälper vi dig att jämföra lån från flera långivare, för att du ska kunna välja det lån med bäst villkor för dig.

Villkor för att ansöka om ett blancolån:

För att kunna ansöka om ett blancolån hos Klara Lån är grundkraven att du:

  • Har fyllt 18 år.

  • En årsinkomst på minst 100 000 kr.

  • Har en fast bostad i Sverige.

  • Inte har någon skuld hos Kronofogden.

Hur stort blancolån får jag ta?

Hos Klara Lån kan du ansöka om lån från 2000 kr till 150 000 kr. Hur stort belopp du blir beviljad att låna bestäms av de långivare som vi samarbetar med. 

Vid en låneansökan behandlar varje långivare din ansökan individuellt. Vilket lånebelopp du blir beviljad bestäms utifrån faktorer som din ekonomiska situation.

Ränta på blancolån

Eftersom ett blancolån är ett lån utan säkerhet innebär det ofta att räntan är högre än om du ansöker om ett lån med säkerhet. Det beror på att bankerna behöver ha marginal för den högre risken som ett blancolån innebär.

När du ansöker om ett blancolån hos Klara Lån sätts räntan individuellt av de långivare som vi samarbetar med. Räntan på ditt blancolån bestäms utifrån din ekonomiska situation, kreditvärdighet och de riskbedömningar som varje enskild långivare gör. När du ansöker om ett blancolån hos Klara Lån kan du jämföra räntan hos flera olika långivare, vilket innebär att du kan få den bästa räntan för ditt blancolån.

Att tänka på innan man tar ett blancolån

Låna aldrig pengar som du inte har råd att betala tillbaka. Säkerställ alltid att du verkligen är i behov av lånet och att du har råd betala av ditt lån inom avsatt tid. Klara Lån hjälper dig att jämföra blancolån från flera olika långivare. På så sätt kan du själv välja det lån med de villkor som passar dig bäst.

Frågor och svar om blancolån

Vad är ett blancolån?

Ett blancolån är ett lån utan säkerhet. Det innebär att lånet inte är bundet till ett specifikt objekt och således kan du låna pengar till det du önskar.

Vad kan man använda ett blancolån till?

När du tar ett blancolån bestämmer du själv vad du vill använda pengarna till. Ett blancolån används ofta till inköp, renoveringar, resor eller till att samla andra lån och krediter.

Kan jag ansöka om ett blancolån om jag har betalningsanmärkningar?

Hos Klara Lån är det möjligt att ansöka om ett blancolån om du har betalningsanmärkningar förutsatt att övriga grundkrav är uppfyllda.

Har du skuldsaldo hos Kronofogden kan vi tyvärr inte hjälpa dig med lån.

Vad är det för ränta på ett blancolån?

Ett blancolån har ofta högre ränta än vad ett lån med säkerhet har. När du ansöker om ett lån hos Klara Lån bestäms din ränta individuellt av de långivare som vi samarbetar med.

Kan man ansöka om ett blancolån utan UC?

Att ansöka om lån utan UC kan gå, men det beror delvis på lånebeloppet. Hos Klara Lån tas alltid en kreditupplysning via UC om lånebeloppet överstiger 30 000 kr. Om lånebeloppet understiger 30 000 kr skickas din låneansökan till de långivare som använder sig av Creditsafe och Bisnode.

Kan jag ansöka om ett blancolån utan inkomst?

Nej. Ett av grundkraven för att ansöka om lån hos Klara Lån är att du har en årsinkomst på minst 100 000 kr.