Låneförmedlare

Genom att använda en låneförmedlare kan du enkelt och smidigt jämföra flera olika lån och deras räntor och andra kostnader. Oavsett vad som är viktigast för dig kan du hitta det bästa priset och de mest fördelaktiga villkoren. När du väljer att jämföra lån hos en låneförmedlare får du en lista med olika förslag, och det är helt gratis och icke-bindande. Vi går igenom vad en låneförmedlare är och hur de skiljer sig från andra alternativ

Återbetalningstid
år
18
ÅÅMMDDXXXX
Vid lånebelopp över 30 000 kr kommer UC kreditupplysning att tas.
Kreditförmedling av Klara Lån Sverige AB. I och med användande av denna tjänst godkänner du våra villkor och personuppgiftsavtal.

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 procentsnominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader,med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetalablir 38 808 kronor.

Vad är en låneförmedlare

En låneförmedlare samarbetar med flera olika långivare eller banker för att kunna presentera flera alternativ på liknande lån till låntagaren. Syftet är att ge dig de bästa möjliga lånevillkoren genom att jämföra olika alternativ och hitta det lån som passar just dig och dina behov bäst.

Hos Klara Lån är det helt gratis och du binder dig inte formellt förrän du har hittat det perfekta lånet och går vidare med ansökan. Vi vill att du ska känna dig trygg i ditt beslut och därför rekommenderar vi att du tar god tid på dig och jämför i lugn och ro innan du bestämmer dig.

Det bästa av allt är att som låntagare betalar du inte extra för att använda en låneförmedlare som oss. Istället får vi betalt av långivarna i form av en provision. Så du kan känna dig säker på att själva jämförelsetjänsten är gratis för dig och att du endast betalar för det som ingår i dina lånevillkor.


Krav för ett lån via Klara Lån

För att få beviljat lån via oss behöver du uppfylla följande krav:

 • Ålder: Du är minst 18 år.

 • Inkomst: Du har en årsinkomst på minst 100 000 kronor.

 • Bostad: Du har en fast bostad i Sverige.

 • Skulder: Du har inga aktiva och obetalda skulder hos Kronofogden.


Skillnaden på en låneförmedlare och andra alternativ

Genom att gå till en låneförmedlare istället för att direkt vända dig till en bank, kan du som låntagare enkelt jämföra samma typ av lån från flera olika långivare. Det ger dig möjlighet att få en överblick över olika låneförslag och jämföra räntor och andra kostnader. På så sätt kan du hitta det perfekta lånet för dina behov, med en bestämd återbetalningstid, maxränta eller avbetalningsplan.

En annan fördel med att använda en låneförmedlare är att du slipper flera kreditupplysningar, men får ändå tillgång till flera olika långivares förslag. Om du istället vänder dig till en bank kommer de oftast att göra en kreditupplysning där du endast får ett alternativ. Med en låneförmedlare kan du få flera olika alternativ att välja mellan utan att behöva genomgå flera kreditupplysningar. Hos oss på Klara Lån kan du enkelt och helt gratis jämföra olika lånealternativ, och välja det som passar dig bäst. Du kan även välja lån utan UC om du önskar.Det här får du med en låneförmedlare

 • Låneförmedlaren samarbetar med flera olika långivare som ger kunden flera alternativ att välja bland. Det ökar därmed möjligheten för låntagaren att hitta ett lån som passar deras behov och ekonomi.

 • En enklare och smidigare ansökningsprocess, eftersom du som låntagare bara behöver fylla i en ansökan som sedan skickas vidare till flera olika långivare.

 • Låneförmedlaren erbjuder all info samlat på ett ställe där man får en överblick över olika låneprodukter och räntor. Det underlättar möjligheten att jämföra olika alternativ.

 • Jämförelse bland flera långivare ges möjligheten att få bättre räntor och villkor, eftersom låneförmedlaren kan förhandla med långivarna för att få bättre erbjudanden.

 • Möjlighet att få lån som skyddar kreditvärdigheten, eftersom det finns möjlighet att göra kreditupplysning via andra bolag än UC och med få kreditprövningar.

Att använda en låneförmedlare är ett smart sätt att jämföra lån och hitta de bästa lånevillkoren. Men precis som med allt annat i livet finns det också vissa risker att vara medveten om. Om du inte har koll på din ekonomi kan du hamna i en jobbig ekonomisk situation. Därför är det viktigt att ta ansvar för din ekonomi redan innan du ansöker om ett lån. Gå igenom dina månadskostnader och se till att du har råd att betala tillbaka lånet. Med hjälp av den effektiva räntan kan du enkelt jämföra olika lån och välja det som passar din ekonomiska situation bäst. På så sätt kan du undvika oönskade överraskningar och njuta av de fördelar som ett bra lån kan ge dig.

Så funkar Klara Lån.

1. Du anger dina uppgifter.

1. Du anger dina uppgifter.

Vi behöver veta vem du är och kort om hur din ekonomi ser ut.

2. Vi kontaktar långivare.

2. Vi kontaktar långivare.

Vi kontaktar alla långivare och ber om låneförslag. Det tar max 20 sekunder.

3. Du väljer det lån som passar.

3. Du väljer det lån som passar.

Du får en lista med villkor för de långivare som godkänt din ansökan och väljer direkt det lån som passar dig.

Lån via en låneförmedlare - även med betalningsanmärkning

Betalningsanmärkningar kan göra det svårt att få ett lån från en traditionell bank eller långivare. Men genom att använda en låneförmedlare ökar chansen att hitta en långivare som är villig att låna ut pengar, även om du har anmärkningar.

Låneförmedlare samarbetar med flera olika långivare och banker, vilket ökar chansen att hitta en långivare som godkänner din ansökan, även med anmärkningar. Dessa långivare kan ha andra kriterier än traditionella banker, vilket kan öka dina möjligheter att få ett lån trots anmärkningar.

Tänk dock på att räntan för lån med anmärkningar oftast är högre än för lån utan anmärkningar, eftersom långivaren tar en större risk. Du kan också behöva acceptera mindre lån än vad du skulle ha kunnat få utan anmärkningar. Men genom att använda en låneförmedlare kan du ändå hitta en långivare som passar dina behov och förbättra dina chanser att få ett lån.


Var försiktig med att låna pengar – tänk på det här

När man lånar pengar via en låneförmedlare trots betalningsanmärkningar är det viktigt att vara försiktig och ha en realistisk plan för återbetalning. Att ta på sig för mycket skulder kan leda till ytterligare ekonomiska problem. Även om låneförmedlare kan vara ett alternativ för den som behöver låna pengar trots betalningsanmärkningar, är det inte en bra idé att belåna sig om man redan har en ansträngd ekonomi. Det är därför viktigt att noga gå igenom sin ekonomi och överväga andra alternativ istället för att låna pengar, som att ta ett lån privat av en vän. Ett lån med betalningsanmärkning kan dock ibland vara fördelaktigt om syftet är att samla smålån för att få en billigare månadskostnad.

Hur går en ansökan till?

Låneförmedlare kan vara ett enkelt och smidigt sätt att hitta det bästa lånet för dig. Genom att ansöka via vårt formulär längst upp på sidan, kan du enkelt få en överblick över olika lån som våra samarbetspartners erbjuder, utan extra kostnad för dig som låntagare.


Såhär gör du för att låna genom Klara Lån

Därefter kontaktar vi våra samarbetspartners och du får snabbt förslag på olika lån. När du har fått listan kan du i lugn och ro jämföra villkoren och den effektiva räntan, som är den totala kostnaden för lånet inklusive eventuella avgifter.

När du har bestämt dig för ett lån kan du enkelt signera ansökan med BankID och få pengarna utbetalda redan samma dag. Med en låneförmedlare som Klara Lån kan du ha bättre kontroll över vad för ränta du kan få och vilka villkor som är rimliga. Dessutom binder du inte upp dig på något lån förrän du har valt att signera ansökan.

 1. Ansök om lån genom att fylla i dina personliga uppgifter i ansökningsformuläret, vilket är helt kostnadsfritt och inte binder dig till något lån.

 2. Vi kontaktar våra samarbetspartners för att få låneförslag.

 3. Du får låneförslag från olika långivare, vilket vanligtvis tar 20 sekunder.

 4. Jämför villkoren för varje förslag, särskilt den effektiva räntan som inkluderar alla avgifter och kostnader.

 5. När du har bestämt dig för ett lån, signerar du ansökan för att gå vidare med en formell ansökan.

 6. Pengarna betalas ut och du kan använda ditt lån, oftast samma dag.

Få bättre koll med en låneförmedlare

Genom att använda en låneförmedlare som Klara Lån, kan du få bättre kontroll på vad för typ av ränta som är bra och vilka villkor som är rimliga eftersom du kan jämföra mellan olika alternativ. Dessutom binder du dig inte till något lån förrän du har signerat med BankID.

Vanliga frågor och svar om låneförmedlare

Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare är ett företag som hjälper låntagare att hitta de bästa lånealternativen genom att jämföra lån från olika långivare. Låneförmedlare tar inte själva risken att låna ut pengar, utan de samarbetar med olika långivare som kan erbjuda kunder lån.

Hur fungerar en låneförmedlare?

En låneförmedlare hjälper kunder att hitta lån genom att samla in deras ekonomiska och personliga information som de sedan skickar till olika långivare. Långivarna gör en kreditkontroll och lämnar sedan sitt bästa låneerbjudande till låneförmedlaren, som sedan presenterar dessa för kunden. 

Kan jag lita på en låneförmedlare?

Ja, det går att lita på seriösa låneförmedlare som har godkänts av Finansinspektionen och har ett gott rykte på marknaden. Däremot är det alltid viktigt att noggrant granska lånevillkoren och jämföra med andra långivare för att säkerställa att du väljer det bästa lånealternativet för din ekonomiska situation.

Kan jag få lån trots betalningsanmärkningar via en låneförmedlare?

Ja, det är möjligt att få lån trots betalningsanmärkningar via en låneförmedlare, men det är viktigt att notera att det kan bli svårare att få godkänt för ett lån och att räntorna kan vara högre. Det är också viktigt att ha en sund ekonomisk situation och en realistisk återbetalningsplan för att undvika ytterligare betalningsproblem. Jämför alltid lånens effektiva ränta för att få en bild av alla kostnader som lånet innefattar.