Låneförmedlare - vi hjälper dig hitta bästa lånet

Genom att använda en låneförmedlare kan du enkelt och smidigt jämföra flera olika lån och deras räntor och andra kostnader. Oavsett vad som är viktigast för dig kan du hitta det bästa priset och de mest fördelaktiga villkoren. När du väljer att jämföra lån hos en låneförmedlare får du en lista med olika förslag, och det är helt gratis och icke-bindande.

år
18
ÅÅMMDDXXXX
Vid lånebelopp över 50 000 kr kommer UC kreditupplysning att tas.
Kreditförmedling av Klara Lån Sverige AB. I och med användande av denna tjänst godkänner du våra villkor och personuppgiftsavtal.

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 procents nominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader, med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift, ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetala blir 38 808 kronor.

Hitta bästa lånet med en låneförmedlare

En låneförmedlare samarbetar med flera olika långivare eller banker för att kunna presentera flera alternativ på liknande lån till låntagaren. Syftet är att ge dig de bästa möjliga lånevillkoren genom att jämföra olika alternativ och hitta det lån som passar just dig och dina behov bäst.

Hos Klara Lån är det helt gratis och du binder dig inte formellt förrän du har hittat det perfekta lånet och går vidare med ansökan. Vi vill att du ska känna dig trygg i ditt beslut och därför rekommenderar vi att du tar god tid på dig och jämför i lugn och ro innan du bestämmer dig.

Det bästa av allt är att som låntagare betalar du inte extra för att använda en låneförmedlare som oss. Istället får vi betalt av långivarna i form av en provision. Så du kan känna dig säker på att själva jämförelsetjänsten är gratis för dig och att du endast betalar för det som ingår i dina lånevillkor.

Krav för ett lån via Klara Lån

  • Ålder: Du är minst 18 år.

  • Inkomst: Du har en årsinkomst på minst 100 000 kronor.

  • Bostad: Du har en fast bostad i Sverige.

  • Skulder: Du har inga aktiva och obetalda skulder hos Kronofogden.

Det här får du med en låneförmedlare

  • Låneförmedlaren samarbetar med flera olika långivare som ger kunden flera alternativ att välja bland. Det ökar därmed möjligheten för låntagaren att hitta ett lån som passar deras behov och ekonomi.

  • En enklare och smidigare ansökningsprocess, eftersom du som låntagare bara behöver fylla i en ansökan som sedan skickas vidare till flera olika långivare.

  • Låneförmedlaren erbjuder all info samlat på ett ställe där man får en överblick över olika låneprodukter och räntor. Det underlättar möjligheten att jämföra olika alternativ.

  • Jämförelse bland flera långivare ges möjligheten att få bättre räntor och villkor, eftersom låneförmedlaren kan förhandla med långivarna för att få bättre erbjudanden.

  • Möjlighet att få lån som skyddar kreditvärdigheten, eftersom det finns möjlighet att göra kreditupplysning via andra bolag än UC och med få kreditprövningar.

Att använda en låneförmedlare är ett smart sätt att jämföra lån och hitta de bästa lånevillkoren. Men precis som med allt annat i livet finns det också vissa risker att vara medveten om. Om du inte har koll på din ekonomi kan du hamna i en jobbig ekonomisk situation. Därför är det viktigt att ta ansvar för din ekonomi redan innan du ansöker om ett lån. Gå igenom dina månadskostnader och se till att du har råd att betala tillbaka lånet. Med hjälp av den effektiva räntan kan du enkelt jämföra olika lån och välja det som passar din ekonomiska situation bäst. På så sätt kan du undvika oönskade överraskningar och njuta av de fördelar som ett bra lån kan ge dig.

Så fungerar det

1. Du anger dina uppgifter.

1. Du anger dina uppgifter.

Vi behöver veta vem du är och kort om hur din ekonomi ser ut.

2. Vi kontaktar långivare.

2. Vi kontaktar långivare.

Vi kontaktar alla långivare och ber om låneförslag. Det tar max 20 sekunder.

3. Du väljer det lån som passar.

3. Du väljer det lån som passar.

Du får en lista med villkor för de långivare som godkänt din ansökan och väljer direkt det lån som passar dig.

Lån via en låneförmedlare - även med betalningsanmärkning

Betalningsanmärkningar kan göra det svårt att få ett lån från en traditionell bank eller långivare. Men genom att använda en låneförmedlare ökar chansen att hitta en långivare som är villig att låna ut pengar, även om du har anmärkningar. Låneförmedlare samarbetar med flera olika långivare och banker och presenterar de bästa alternativen för dig utifrån din ansökan.

Tänk på att räntan för lån med betalningsanmärkningar ofta är högre än för lån utan anmärkningar, eftersom långivaren tar en större risk. Du kan också behöva acceptera ett mindre lån än vad du skulle ha kunnat få utan anmärkningar. Genom att använda en låneförmedlare kan du ändå hitta en långivare som passar dina behov och förbättra dina chanser att få ett lån.

Tänk på det här innan du lånar pengar

När man lånar pengar via en låneförmedlare trots betalningsanmärkningar är det viktigt att vara försiktig och ha en realistisk plan för återbetalning. Att ta på sig för mycket skulder kan leda till ytterligare ekonomiska problem. Även om låneförmedlare kan vara ett alternativ för den som behöver låna pengar trots betalningsanmärkningar, är det inte en bra idé att belåna sig om man redan har en ansträngd ekonomi. Det är därför viktigt att noga gå igenom sin ekonomi och överväga andra alternativ istället för att låna pengar. Ett lån med betalningsanmärkning kan dock ibland vara fördelaktigt om syftet är att samla smålån för att få en billigare månadskostnad.

Vanliga frågor och svar om låneförmedlare

Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare är ett företag som hjälper låntagare att hitta de bästa lånealternativen genom att jämföra lån från olika långivare. Låneförmedlare tar inte själva risken att låna ut pengar, utan de samarbetar med olika långivare som kan erbjuda kunder lån. Här kan du läsa mer om vad en låneförmedlare är.

Hur fungerar en låneförmedlare?

En låneförmedlare hjälper kunder att hitta lån genom att samla in deras ekonomiska och personliga information som de sedan skickar till olika långivare. Långivarna gör en kreditkontroll och lämnar sedan sitt bästa låneerbjudande till låneförmedlaren, som sedan presenterar dessa för kunden. 

Kan jag lita på en låneförmedlare?

Ja, det går att lita på seriösa låneförmedlare som har godkänts av Finansinspektionen och har ett gott rykte på marknaden. Däremot är det alltid viktigt att noggrant granska lånevillkoren och jämföra med andra långivare för att säkerställa att du väljer det bästa lånealternativet för din ekonomiska situation.

Kan jag få lån trots betalningsanmärkningar via en låneförmedlare?

Ja, det är möjligt att få lån trots betalningsanmärkningar via en låneförmedlare, men det är viktigt att notera att det kan bli svårare att få godkänt för ett lån och att räntorna kan vara högre. Det är också viktigt att ha en sund ekonomisk situation och en realistisk återbetalningsplan för att undvika ytterligare betalningsproblem. Jämför alltid lånens effektiva ränta för att få en bild av alla kostnader som lånet innefattar.

Om Klara Lån

Klara Lån Sverige AB är ett svenskt bolag som har varit verksamma sedan 2016. Vi har hjälpt tusentals kunder att jämföra och hitta det lån som passar dem bäst – något vi fortfarande gör idag. Med många års erfarenhet inom lånebranschen vet vi vad våra kunder behöver för att få de bästa förutsättningarna till en rättvis och gedigen kreditbedömning.

Läs mer om oss